Én nem tudom, érdemes-e elmebetegek összejövetelével foglalkozni. Semmi kétségem ugyanis afelől, hogy az MSZP nőtagozata komplett bolondokból áll. Március 7-én "tüntetést" is tartottak a Hősök terén, ahol is felszólalt Gurmai Zita, európai parlamenti képviselő, Lamperth Mónika, aki a Táncsics Alapitvány elnöke is, valamint Poul Nyrup Rasmussen, aki az Európai Szocialisták Pártjának vezetője.
Végül is szerintem a jelenlévők számára teljesen érdektelen, hogy mit mondtak a felszólalók, ugyanis akármit is beszéltek volna, a téren tartózkodó, agyilag súlyosan sérült, beteg emberek helyeseltek volna. Én magam azonban elhatároztam, végigolvasom az MSZP nőtagozata elnevezésű ápoltak tájékoztatóját az eseményről. A következő tanulságok szűrhetők le.
1. Gurmai Zita arról tájékoztatott, hogy a nők "legforróbb kivánsága a nyugodt, félelem nélküli élet." Bevallom, én magam ezt sosem gondoltam volna.
2. Lamperth Mónika szerint a gyengébbik nem tagjai folytatják a harcot az "egyenlő jogokért, az egyenlő bérezésért".Arról nem szólt, hogy vajon harc közben is tudják-e élni a "nyugodt", "békés" életüket?
3. Ugyancsak Lamperth Mónika kijelentette, hogy a "gazdasági válság" miatt a "nőknek példát kell mutatniuk a szolidaritásra és az összefogásra". Szinte hihetetlen!
4.Rasmussen egy roppant fontos bejelentést tett: a "szocialisták nem akarnak megosztottságot" - közölte. A nagy nemzetközi világlapok alighanem cimlapon kürtölik világgá az egykori dán miniszterelnöknek ezeket a történelmi jelentőségű szavait! Rasmussen azonban egy nagyot bakizott, mert azt is mondta, hogy a "virág a béke jelképe", csakhogy a "Virág helyett egy csokor béke!" volt a "demonstráció" jelmondata. Mármost tisztázni kellett volna, miképp viszonyul egymáshoz a virág és a béke, de a téren megjelent "asszonyok és lányok" elmeállapotára tekintettel a tisztázás elmaradt.
5. Miután a Táncsics Alapitvány és a Magyar Szocialista Párt által szervezett "ünnepség" résztvevői a Bourbon /!/ rendezvényházba vonultak, Gurmai Zita kijelentette: a "baloldali nők" szerint a "Gyurcsány Ferenc választotta út kivezeti az országot a gazdasági krizisből".Ezen kivül pedig ők "soha nem adják föl!" - hirdette meg a történelmi jelszót.
6. A "nagygyűlés" légköre felforrósodott, amikor El Qro lépett a mikrofonhoz. Sok hülyeséget összehordott, de a lényeg alighanem az volt, hogy tájékoztatta a jelenlevő bolondokat: azok a nők, akiknek gyereke van, kevesebbet keresnek, pedig a törvények jók, csak éppen a "cég-és intézményvezetők gondolkodása" miatt nem kapnak annyi fizetést, mint amennyi járna nekik. Szabad ezt, Gyurcsányi, "bűnbakot keresni"? Politikailag korrekt ez?
7. Sajnos Rasmussen ismét szólásra emelkedett, de megint úgy tűnt, bakot lő, mert tiltott területre tévedt: "Nem az utca embere okozta a válságot" - jelentette ki. Ezen a ponton nyilván megfagyott a vér El Qro ereiben. Ő ilyesmit sohasem mondott volna. A jelenlévőknek azonban semmi sem tűnt fel, mert immár volt enni- és innivaló, Szűcs Erika is boldogan majszolta pogácsáját, pedig forró pillanat következett, ugyanis Rasmussen kimondta: "a pénzügyi spekulánsok" a felelősek a válságért. Nemcsak a "cég-és intézményvezetők", de a "pénzügyi spekulánsok" is bűnbakok tehát? Ejnye, ejnye, fiúk, mi lesz a nők "nyugalom utáni vágyával", ha ti folyton bűnbakot kerestek?
8. Ormos Mária zagyvált össze még valamit, aminek se füle, se farka nem volt. Az "ünnepség" hosszúra nyúlt, a bolondok feszengeni kezdtek, az ápolók meg nem voltak sehol.
9. Végül átadták a dijakat azoknak, akik a magyar nép elhülyitése terén múlhatatlan érdemeket szereztek. Kapott Aczél Endre, Korda György, Vojnik Mária, meg még jó páran, köztük a cseh Vladimir Spidla EU-biztos, akiről nem lehet tudni, miért tüntették ki, de az is nagy kérdés, miképp birta ki ennyi ideig ennyi sültbolond között? Ő is bolond netán? Vagy csak úgy tesz, mintha az lenne? Tény mindenesetre, hogy, megköszönve az elismerést, hihetetlen éleslátásról téve bizonyságot, volt bátorsága kimondani: "Tőlünk függ, milyen lesz a mi és gyermekeink jövője". A nagy szó kimondatott, és ezzel az elmebajos "szocialista nők" történelmi találkozója véget ért. A világ vezető médiái adásukat megszakitva adtak hirt az eseményről, és szó szerint közölték az elhangzott beszédeket.
Perge Ottó