Tisztelt Szerkesztőség!
Köszönöm, hogy a ma megjelent "B-kategóriás állampolgárság – miért nem kell félni a határon túliak szavazati jogától?" című cikkel tisztább képet kaptam a határon túli magyarok választójogával kapcsolatban. Be kell vallanom, hat éve azon a bizonyos szavazáson nem vettem részt, de ha elmentem volna, valószínűleg nemmel voksolok. Az önök napokban feltett szavazásán is az első opciót (az állampolgárság rendben van, de az szavazzon, aki viseli is majd a következményeit) választottam.
A cikk azonban nagyot lökött a tisztánlátásomon, és emiatt revideálom a véleményemet! Az a tény, hogy egy „külsős” (bocsánat a kifejezésért!) magyar is felszólalt, mi több, véleményt alkotott, és építő jellegű hozzászólását a témához önök közzétették, nagyon is más megvilágításba helyezte a dolgokat. (Ezúton kérek elnézést azért az előítéletemért is, hogy olyan elmaradottnak tartottam a határon túli magyarokat, hogy – ahogy a cikk is írja - „az információs társadalom és az internet korában azt mondani, hogy egy erdélyi, délvidéki stb. magyar nem tud tájékozódni a belmagyar ügyekben, több mint tévedés, nagyon nagy ostobaság.”
Mostantól már én is úgy gondolom, hogy NE LEGYEN kétféle állampolgárság, és KAPJANAK ők is ugyanolyan értékű szavazati jogot, mint bármely más magyar állampolgár! Már csak annyit kell valahogy összehozni (de ez már a választójogi törvény átdolgozóinak dolga lesz), hogy anélkül, hogy bárki jogát csorbítanánk, megteremtsük az ő képviseletüket a magyar parlamentben, és megakadályozzuk, hogy ez a kérdés (mármint az állampolgárság kategorizálása) bármilyen formában még egyszer előkerüljön.
Üdvözlettel:
Reiter Ottó
Utóirat: Bár nem régóta vagyok olvasójuk, már az önök hírportálja is beépült a "napi rutin" hírolvasásba, és örülök, hogy önöknél sokszor olyan események is bekerülnek a hírek közé, illetve olyan megvilágításba helyezik az adott eseményt, amitől sokkal teljesebb képet tud alkotni az is, aki nem volt ott az eseményen. (pl. a gyöngyöspatai események láncolata, vagy a "Minden gyerek lakjon jól" alapítvány körüli anomáliák...)
(Kuruc.info)