Elég erős dilemma lehet ez egy nemzet, főleg egy népéért tenni vágyó hazafinak. Elméletben nagyon is könnyű megtenni, még a szeretteinknek is azt mondjuk néha haragból, hogy „dögölj meg!” Ilyen szavak után nem kis lelkiismeret-furdalással kell megküzdenünk. De ha már szavaink is ennyire rossz érzéssel töltenek el, mi történne egy vissza nem fordítható, végzetes tett után?
Ha visszanézünk a múltba és a történelemkönyveket lapozgatjuk – most nem számít, hogy meg van-e hamisítva vagy sem – minden a gyilkolásról szól. Diadalmas győzelmek, csaták népek között, de ezek korántsem tükrözik a valóságot. Azt, ahogyan szenvedtek az emberek, amikor gyermekeket és nőket mészároltak le. És ki védte meg őket? A férfiak a csatatéren voltak vagy már kivégezték őket.
Ez nem csak egy légből kapott eszmefuttatás, mert ha elkezdődne egy polgárháború, akkor számíthatunk arra, hogy az utcán bármikor legyilkolhat egy csapat felbőszült kancigány, és a nőket is sorra erőszakolhatják meg. És ez már ugyanaz a kép, ami a háborúk alatt is végbement.
Az egyetlen dolog, ami megakadályozza a magyar emberek boldogulását, az csakis a parlamentben megírt törvénykönyv, mert nyugodtan megtehetnék azt is, amit Kínában, hogy egy cigánynak csak egy gyereke születhessen, de – mivel nem teszik – addig is egyetlen dolgot tehetünk. Azaz, tulajdonképpen többet is: családot alapítani, gyerekeket nemzeni, hűséges maradni társunkhoz, nem irigykedni és ármánykodni. Meg vagyok győződve arról, hogy Magyarország azért lett szétszakítva, mert a magyar soha nem volt összetartó.
Mielőtt rögtön gyilkolászásra gondolnánk, el kéne érni, hogy legalább olyan összetartó nép tudjunk lenni, mint a cigány és a zsidó, mert nekik egyedül ebben rejlik erejük, és emiatt legyőzhetetlenek egyelőre. És emiatt legyőzhetnek még...  De ez csakis rajtunk áll.
Már az is nemzetromboló gondolat, hogy minden hülyeséget kitalálva, nem akarják megadni a választójogot a többi magyarnak. Milyen felfogás az, hogy Erdélyt vissza akarjuk csatolni, de az ott élő emberek nem kellenek?
K. Kata
(Olvasó)