A zsidó zenész a Facebookon azt írta, többé "nem dughatja homokba a fejét". Azt azonban még nem tudja, hogy melyik országban képzeli el a jövőjét.

Tizenöt lemez, számtalan rangos díj után úgy döntött, hogy befejezi itthoni tevékenységét - írta a Facebookon a búcsúlevelében Gerendás Péter. A zenész egyrészt a szerinte Magyarországon tapasztalható "fasizálódás" miatt döntött a távozás mellett. "A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező előítéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett bizonyos 'zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról' szóló hazugságok, összeesküvés-elméletek és ezzel egyidejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást" - indokolta a levélben.
Hozzátette azt is, hogy szakmailag soha sem volt szerencséje, és felpanaszolta, hogy a rádiók nagyon keveset játszották a dalait, amelyek emiatt nem lehettek slágerek. Mint írja, a helyét átvették "a napi rendszerességgel jelentkező, tehetségkutatónak álcázott valóságshow-k hősei".
"Ez az ország élhetetlenné vált. Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek" - sorolta a távozása melletti további okokat az 57 éves Gerendás Péter a búcsúlevélben, amelyből azonban nem derül ki, hogy pontosan melyik országban képzeli el a jövőjét. (Nagy meglepetés nem érhet minket - a szerk.)
(Origó nyomán)
Kapcsolódó: