Visszatértek Belgrádba azok a migránsok, akik kedden indultak el gyalog Magyarország felé. Hősként üdvözölte őket a többi migráns – mondta az M1 helyszíni tudósítója.
Zoom
Kontinensfoglalók Horgosnál - tőlük kell megtudnunk, hogy kiveszett belőlünk az emberiesség
Muci Attila elmondta: a bevándorlók csütörtökön is megjelentek a reggeli osztásakor a humanitárius szervezetek faházánál a belgrádi buszpályaudvarnál, de az önkéntesek elküldték őket, mert korábban rájuk támadtak, és több aktivista is megsérült.
A tudósító közölte: egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás szerint továbbra is kihallgatás alatt áll az a két, vélhetően a No Borders szervezethez köthető, magát nemzetközi önkéntesnek nevező lány, akiket szerdán tartóztattak le a szerb rendőrök. Azzal gyanúsítják őket, hogy részt vettek a migránsok tiltakozásának és az azt követő magyar határ felé tartó gyaloglás megszervezésében – mondta a tudósító.
Hozzátette: az egyik lány svájci állampolgár, és szeptember elején lépett be Magyarország felől Szerbia területére, a másik chilei, és Horvátország felől érkezett szeptember végén az országba.
(Híradó nyomán)