2020. február 22., szombat, Kövecs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:58 A Recskre internáltaknak még koncepciós pert sem rendeztek, csak elvitték őket22:38 Földi: rejtett polgárháború van Németországban22:17 Az már biztos, hogy a moszkvai arcfelismerő rendszer jobban működik, mint a koronavírus kimutatása21:56 Kicsoda ön, dr. Sorge? Reálisak-e a 2. világháború legendás hírszerzőtörténetei?21:18 Az igazi rettegők horogkeresztet vélnek felfedezni az Opel egyik új felnijében21:04 Egy állami intézmény igazgatója hogyan lehet kuratóriumi elnök a Jobbiknál? Csak nem Fidesz-ügynök ő is?20:13 Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs20:08 Erdogan felhívta Putyint19:37 Az ujjlenyomatok újbóli ellenőrzése alapján azonosították a makói kettős gyilkosság elkövetőjét19:16 Olajalku: új ajánlatot tett Putyin Lukasenkának18:49 Egyre elégedetlenebbek az ukránok a zsidó humorista embereivel18:15 A tizenötből 10 akadémiai kutatóközpont nem őrizte megfelelően a közvagyont17:44 Belekötöttek az oláhok a zilahi Ady Endre-szoborba17:32 NYT: Moszkva Trump újraválasztását támogatja17:17 Őrizetbe vettek egy illedelmesen kopogtató pakisztáni gyilkost
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

A fehér bajtársiasság szép (és ritka) példája: a szerb beállós mentette meg horvát társát

Reklám


Uros Vilovski
Uros Vilovskiról eddig kevés szó esett a veszprémi gyilkosság kapcsán, pedig elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy február 8-án nem volt több halálos áldozata a vérengzésnek.
Az ominózus vasárnap Vilovski is a Patrióta lokálban tartózkodott, amikor a brutális támadás érte a kéziseket. A tanúk elmondása szerint azon az éjszakán olyan hőstettet vitt véghez, amelyre nagyon kevesen képesek.
Előbb elállta a vérszomjas horda útját a lépcsőn, így megakadályozta hogy Marian segítségére sietők testi épségében további károkat tegyenek. Majd amikor már nem bírta a nyomást, magára hívta a támadók figyelmét, és elcsalta őket a helyszínről.
Miután lerázta a bandát, visszatért a lokálhoz, a megszúrt Pesic testét a vesénél elszorította, csökkentve ezzel a vérzést, majd vállára kapva a kórházig szaladt a kétméteres kapussal.
A veszprémi orvosok elmondása szerint Vilovski nélkül Pesic sem élhette volna túl a brutális éjszakát.

"Kapusunk, Ivan Pesic hangjára lettem figyelmes a zűrzavaros, tragikus hajnalon – emlékezett a rémtörténetre. – Vili, megszúrtak, vérzek, segíts, kérte a csapattársam, akinek csupa vér volt az oldala. A kezemmel összeszorítottam a sebet, és gyalog besiettünk a veszprémi kórházba. A többit már ismerik, s nem is akarok többet beszélni róla."
Dr. Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke így kommentálta az esetet a városi TV műsorában: - "Vilovski egy hős, megmentette több csapattársa életét. Szeretnénk, ha a szerb beálló életmentő kitüntetést kapna hőstettéért."
Vilovskit az MKB Veszprém benevezte a Bajnokok-Ligájába is, és első fellépésén eredményes tudott lenni, a Reale Ademar elleni felejthetetlen mérkőzésen.
(Kisalföld)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready