2020. április 8., szerda, Zsejke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:36 Újabb bizonyíték a koronavírus antiszemitizmusára: széklettel is képes fertőzni20:10 A migránstaxiknak is keresztbe tett a járvány: egy ideig nem szállíthatják Olaszországba a sáskákat19:44 Itt a jó példa: saját fizetésüket ajánlják fel az egészségügynek a bolgár képviselők és kormánytagok19:37 Vesztegzár alá helyeztek két migránstábort Görögországban19:29 Szegény Index: le kellett írniuk, hogy azért is hullanak nagyobb arányban a négerek, mert sokan vannak börtönben19:11 Először feketelistáztak a kínai nagy fal megrongálásáért18:55 Banki alkalmazott sikkasztott a bankjegykiadó automatákból Zalában18:47 Iránban a hét végétől három szakaszban oldják fel a járvány miatt hozott korlátozóintézkedéseket18:38 Indiában nem oldják fel a kijárási tilalmat18:28 Sanders kiszáll, Biden lesz Trump nem túl veszélyes ellenfele17:42 Downing Street: Johnson stabil állapotban van, reagál a kezelésre17:21 Mintegy negyven feltételezett fertőzött van a Charles De Gaulle fedélzetén17:05 ORFK: a veszélyhelyzetben érvényesek a lejárt okmányok16:57 Csütörtökön dönt a kormány a vírus elleni védekezés további lépéseiről16:44 Antiszemita a koronavírus - csak nem egy újabb náci összeesküvésről van szó?
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

A fehér bajtársiasság szép (és ritka) példája: a szerb beállós mentette meg horvát társát

Reklám


Uros Vilovski
Uros Vilovskiról eddig kevés szó esett a veszprémi gyilkosság kapcsán, pedig elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy február 8-án nem volt több halálos áldozata a vérengzésnek.
Az ominózus vasárnap Vilovski is a Patrióta lokálban tartózkodott, amikor a brutális támadás érte a kéziseket. A tanúk elmondása szerint azon az éjszakán olyan hőstettet vitt véghez, amelyre nagyon kevesen képesek.
Előbb elállta a vérszomjas horda útját a lépcsőn, így megakadályozta hogy Marian segítségére sietők testi épségében további károkat tegyenek. Majd amikor már nem bírta a nyomást, magára hívta a támadók figyelmét, és elcsalta őket a helyszínről.
Miután lerázta a bandát, visszatért a lokálhoz, a megszúrt Pesic testét a vesénél elszorította, csökkentve ezzel a vérzést, majd vállára kapva a kórházig szaladt a kétméteres kapussal.
A veszprémi orvosok elmondása szerint Vilovski nélkül Pesic sem élhette volna túl a brutális éjszakát.

"Kapusunk, Ivan Pesic hangjára lettem figyelmes a zűrzavaros, tragikus hajnalon – emlékezett a rémtörténetre. – Vili, megszúrtak, vérzek, segíts, kérte a csapattársam, akinek csupa vér volt az oldala. A kezemmel összeszorítottam a sebet, és gyalog besiettünk a veszprémi kórházba. A többit már ismerik, s nem is akarok többet beszélni róla."
Dr. Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke így kommentálta az esetet a városi TV műsorában: - "Vilovski egy hős, megmentette több csapattársa életét. Szeretnénk, ha a szerb beálló életmentő kitüntetést kapna hőstettéért."
Vilovskit az MKB Veszprém benevezte a Bajnokok-Ligájába is, és első fellépésén eredményes tudott lenni, a Reale Ademar elleni felejthetetlen mérkőzésen.
(Kisalföld)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready