Novák Előd írja Facebook-oldalán:
A 2006-os felkelés utáni 10. évben, az ’56-os forradalom 60. évfordulójának emlékévében olyan tüntetést szervezünk, amilyen még nem volt – csak kormányzati ígéret Gyurcsányék ’56-os (vagy inkább 2006-os) vaskefeemlékművének eltávolítására, miután azt sok kritika érte, főleg az ötvenhatosok részéről: szerintük az ék a szovjet csapatokat, vagy a november 4-e után felállított (és ék alakban menetelő) Munkásőrséget jelképezi.
Zoom
10 évvel felállítása után rozsdatemetőként éktelenkedik az 56-osok terén, s marad is a helyén a múzeumi negyed kormányzati tervei szerint, holott inkább a Szoborparkban lenne a helye. Ezért a kommunizmus áldozatainak emléknapján tüntetést tartunk ott, s felkértem egy beszédre Tarlós István főpolgármestert is, aki 2010-es megválasztása előtt így fogalmazott:
valószínűleg ki kell cserélni ezt a MÉH-telep funkciójú, emlékműnek csúfolt valamit az 56-osok terén a Városligetben. Én azt hiszem, hogy az 56-osok nem arra vágynak, hogy egy halom rozsdás ócskavas állítson emléket nekik. Azt még a legszabadelvűbb gondolkodás és ízlés mellett is nehéz elfogadtatni bárkivel is, hogy annak a rozsdás ócskavasnak a Dózsa György úton valamiféle művészeti értéke van.
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár pedig a Múzeum Negyed kapcsán 2011-ben pedzegette a vaskefeemlékmű lebontását, mely "szerencsétlen helyen és alakzatban" valósult meg. Szőcs a szobrot a diktatúra emlékművei közé, a Szoborparkba vagy a tököli, volt szovjet laktanya területére költöztette volna át. De ebből sem lett semmi. Nekünk kell hát lépnünk!
Zoom
Frissítés: "lángvágóról ismét gondoskodunk" - írja friss Facebook-bejegyzésében Novák Előd, aki erre az alkalomra is meghívta Pongrátz Andrást:
 
2006. októberében Wittner Mária kijelentette: az emlékmű felépítése ellen a polgári engedetlenség eszközeivel lépnek...
Közzétette: Novák Előd – 2016. február 22.