Frissítés: az előzetes várakozással ellentétben holnap mégsem lesz ítélet, viszont holnap derül ki, hogy mikor lesz.
A holnapi tárgyalási napon egyebek mellett az ügyészi válasz hallható a vádlottak védőbeszédeire. A kezdés a szokásos 9 óra.
Budaházy korábbi felhívása:
Szabadság, Hazafiak, Honleányok!
Ahogy közeledik 2006 őszének 10 éves évfordulója, úgy közeledünk mi is a Hunnia kapcsán 2009 óta ellenünk folyó "terroristaügy" elsőfokú ítéletéhez.

Már az szimbolikusan mutatja Orbán "fülkeforradalmának" a komolytalanságát, hogy a kerek évforduló előtt nem Gyurcsány és társai izgulnak a bíróságon, hogy mi lesz a sorsuk, hanem mi, akkori ellenálló hazafiak. Gyurcsányék lubickolnak a jólétben és a lehetőségekben. Erről ennyit.
Az augusztusi tárgyalási forduló (aug. 22., 24., 25.) során mindenképpen véget fog érni a 6 éve folyó bírósági eljárás.
Csak az a kérdés, hogy ha mondjuk 24-én elhangzik az utolsó vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozata is, akkor vajon másnap, 25-én ítéletet hirdetnek-e vagy azt elhalasztják egy külön napra. Ezt még mi se látjuk, de talán az utóbbi megoldás "jobban nézne ki" a bíróság szempontjából, viszont ez csak ott és akkor fog kiderülni.
Mivel nyilván számosan szeretnének jelen lenni az elsőfokú ítélet kihirdetésekor, és mi is örülnénk, ha sokan eljönnének, és mellettünk lennének ezen alkalommal, ezért azt kérjük, hogy augusztus 24-én figyeljék az aznapi tárgyalásról szóló híreket, mert akkorra már egyértelművé válik, hogy másnap vagy egy külön napon lesz ítélethirdetés.
Az eddigi mellettünk való kiállást megköszönve és a továbbiakban bízva,
hazafias üdvözlettel,
Budaházy György