A Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi alapszervezete közleményében ad hangot mélységes felháborodásának a szombati DPASE-Sopron labdarúgó mérkőzésen történtekért, ahol az MLSZ felszólítására eltávolíttatták a történelmi Magyarországot ábrázoló szurkolói transzparenst.
Zoom
Tették mindezt azon a héten, amikor is június 4-e végett az ország számtalan pontján tartottak Trianon-megemlékezéseket - írják a dunaújvárosi jobbikosok. A molinót kifüggesztő Red Alert törzsszurkolói gárda a felháborító cselekedetre válaszul tiltakozásképpen kivonult a stadionból.
Az alapszervezetnek írt levélben elmondják, már évek óta, számtalan egyéb sporteseményen szerepelt a plakát, soha semmilyen atrocitás nem érte őket ezzel kapcsolatban, egészen a szombati mérkőzésig. Az MLSZ embere politikai okokra hivatkozva szedette le a transzparenst, ezzel gyakorlatilag világossá téve azt, hogy ma Magyarországon egyre inkább visszás cselekedetnek számít történelmi jelképeink használata s ezektől való elhatárolódásunk szükséges.
A magyar szurkoló itthon, Magyarországon, magyar város csapatának szurkolva nem függeszthet ki sem Árpád-sávos, sem nagy-magyarországos transzparenst, mert az nem polkorrekt, mert az sérti az… És itt álljunk meg egy szóra, és gondolkodjunk el, hogy mit és kit is sérthet ez valójában? Merthogy nem a magyar embert, az biztos. Akkor? S vajon, mi jön ezután? - tették fel a baljós kérdéseket a dunaújvárosiak.
(Kuruc.info)