A miskolci Fidesz egy 77 éves nénit akart utcára tenni. Az ok: az idős hölgynek szemetes az udvara, tekintve, hogy azt egy népes számozott utcai családdal kénytelen megosztani. Az önkormányzat 3 napot adott a szemét és az építési törmelék eltakarítására, különben felbontják a néni szeződését, így a számozott utcákból a híd alá mehet a beígért cserelakás helyett.
Zoom
Magdi néni egész nap seprűvel jár, hogy összeszedje a szél által visszahordott szemetet
Jakab Péter elmondta, a 77 éves Magdi néni korábban a Jobbiktól kért segítséget, miután a környéken élők terrorizálták: minden értékét ellopták, elbontották a WC-jét is, a kéményét pedig járólappal fedték le a téli mínuszokban. A Jobbik akkor arra kérte a MIK Zrt-t, biztosítson cserelakást az idős asszonynak, amelyre ígéretet is kaptak. Lakás helyett azonban egy felszólítást érkezett: 3 napon belül takarítsa el a hulladékot az udvarról, különben felbontják a bérleti szerződését.
Magdi néni rendelkezik szemétszállítási szerződéssel. A hulladék azért van az ő udvarán, mert azok, akik viszont nem rendelkeznek, rendszeresen oda hordják, tájékoztatott a frakcióvezető. Hozzátette: a Fidesz szerint ennek a 77 éves néninek az lenne élete hátralevő részben a dolga, hogy minden reggel eltakarítsa az éjszaka oda vitt szemetet, építési törmeléket, kibelezett hűtőt, különben mehet az utcára.
Zoom
Magdi néni szomszédja vagy nem kapott felszólítást, vagy nem érdekli
Eddig hány esetben lépett fel a Fidesz ilyen keményen és gyorsan azokkal szemben, akik évek óta az önkormányzat bérlőiként lopják az áramot, illegális beköltözőket fogadnak be, nem fizetik a számláikat, az utcára öntik a szennylevet, nem rendelkeznek szemétszállítási szerződéssel, vagy megsértik a közösségi együttélés szabályait? - tette fel a kérdést a Jobbik politikusa, szerinte ugyanis ezek egyesével is okot adnak a szerződésbontásra. Ha a városvezetés ezt megtette volna, ma cigánytelep helyett békés lakóövezet lenne a számozott utcák helyén.
Jakab Péter közölte, a Jobbik választ vár a Fidesztől arra: helyénvaló-e a városvezetés rendteremtési kudarca miatt egy 77 éves magyar embert büntetni, aki becsülettel ledolgozta az életét, adózott, fizette a számláit? Valóban ezt érdemli-e ma egy nyugdíjas Miskolcon? Elvárható-e, hogy egy idős ember 3 nap alatt oldja meg azt, ami az önkormányzatnak 25 év alatt sem sikerült: eltakarítani más szemetét, és megakadályozni az újraképződését? Igazságos-e, hogy eközben azok, akik putrivá züllesztették a város lakásait csereingatlant, vagy 2 milliós lelépési pénzt kapnak? A miskolci Fidesz-KDNP magyarnak, konzervatívnak és kereszténynek tartja-e magát ezek után?
A Jobbik természetesen nem hagyja magára Magdi nénit: a portája előtti udvaron összeszedtük a szemetet, egyben reméljük, hogy több akadályt már nem gördít a Fidesz egy kiszolgáltatott idős ember biztonságos helyre költöztetése elé – fogalmazott a Jakab Péter.
Zoom
A Jobbik kitakarította a 77 éves hölgy udvarát