2019. december 9., hétfő, Natália, Üdvöske napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:19 Téves leütés: Rambo kései még mindig eladók21:48 Heti progresszió (V. rész)21:14 Terrorcselekményként vizsgálja az FBI a pensacolai lövöldözést20:30 Ez ellen még a marxizmus sem véd: Jeremy Corbyn lett 2019 legantiszemitább személyisége19:49 Két orosz egy csecsen: nem felnőttfilm, inkább egy friss németországi kémregény címe lehetne19:03 A sortüzet levezénylők utódpártjának polgármestere okíthatott a salgótartjáni '56-os megemlékezésen18:25 Egy másik férfi autójában találta meg eltűnt feleségét egy féltékeny férj Pécsett18:06 Dr. Ilkei Csaba: Újságírók, szerkesztők, sajtómunkások és az állambiztonság III. (2)17:39 Tűzoltót ölt az eltérő kultúra Augsburgban16:58 Moszkva szerint évről évre romlik Oroszország és a NATO viszonya16:39 Aalst polgármestere maga kérte az "antiszemita karnevál" törlését az UNESCO világörökségi listájáról16:00 Mérgező fustfelhő Canberrában15:32 Csapadékosabb idő várható a jövő héten14:57 Letartóztatás, kirúgás, kitiltás: háborús bűnösöket nem hurcolnak meg úgy, mint egy Manchester City-szurkolót14:27 Kültéri mozgásérzékelős LED lámpa akció! (x)
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Az ENSZ felszólította az uniós tagországokat, hogy ne küldjenek vissza "menekülteket" Magyarországra

Reklám

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn felszólította az uniós tagországokat, hogy ne küldjenek vissza "menekülteket" Magyarországra, amíg a budapesti kormány nem hozza összhangba a "menekültek és bevándorlók" kötelező őrizetbe vételéről rendelkező törvénymódosítását az uniós jogszabályokkal és a nemzetközi joggal.
"Március 28-i hatályba lépése óta az új menedékkérőket - közöttük gyermekeket - magas pengés drótkerítéssel körülvett konténerekben tartják fogva, amíg nem folytatják le a teljes menedékügyi eljárást" - állt az UNHCR közleményében.
"Április 7-e óta 110 embert, közöttük 4 kísérő nélküli gyermeket és gyermekeket családtagjaikkal tartanak itt" - siránkoznak a közleményben.
Cecile Pouilly, az UNHCR szóvivője emlékeztetett, hogy az ilyen intézkedés ritka az EU-ban, legutóbb 2012-ben kérték a betolakodók visszaküldésének felfüggesztését, akkor is Magyarországra vonatkozóan. Előzőleg Bulgáriával és Görögországgal kapcsolatban tettek hasonló javaslatot.
Zoom
Cecile Pouilly (j) inkább kezdődő apenia dolorosájának kezelésével foglalkozna
Az új törvénnyel "a Magyarországra érkező menedékkérők helyzete, amely már korábban is súlyosan aggasztotta az UNHCR-t, csak tovább romlott" - jelentette ki az olasz Filippo Grandi menekültügyi főbiztos, aki közleményében kitért a betolakodók elleni "erőszakos cselekményekről" szóló jelentésekre is, bár ez utóbbi sajnos csak a fajtársi szervezetek és sajtó hazánkat lejáratni kívánó agyszüleményén alapul.
"Felszólítom a tagállamokat, hogy függesszék fel minden dublini menedékkérő átszállítását az országba, amíg a magyar hatóságok nem hozzák összhangba gyakorlatukat és politikájukat az európai és a nemzetközi joggal" - tette hozzá dörgedelmes közleményében a főbiztos.
"Elismerve a hatóságoknak a rendőri erőszak elleni legutóbbi intézkedéseit, továbbra is nagyon aggódunk a Magyarországra érkező bevándorlók és menekültek elleni bántalmazás és erőszak súlyos eseteiről szóló igen nyugtalanító jelentések miatt" - húzta alá demokráciaféltő aggodalommal átitatott közleményében Filippo Grandi.
A dublini egyezmény értelmében a menedékjog iránti kérelem megvizsgálásáért az a tagállam felelős, amelybe érkezve a bevándorló vagy menekült az Európai Unió területére lép. Ha egy Németországban menedéket kérő bevándorló előzőleg Magyarországon már benyújtott ilyen kérelmet, elvben vissza kell őt toloncolni Magyarországra.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready