Bezár!
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona, Lenke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:44 Felgyújtották Patkó Bandi több száz éves, legendás fáját20:23 Két ember rekedt a legmélyebb lengyelországi barlangrendszerben - a mentőakció akár hetekig is tarthat20:07 Európai parlamenti képviselők tiltanák be a trófeavadászatot19:38 Halálra gázolt egy kerékpárost a villamos Budapesten19:26 Tűz ütött ki egy újpesti gyorsétteremben18:48 Szeretetből irtotta ki családját egy orosz tinédzser18:36 Edge késélező - borotvaéles pengék szemvillanás alatt, most csak 4990 Ft (x)18:19 Megbokrosodott lovak miatt hatan megsérültek a szajoli fogathajtó versenyen 18:06 Mi, a barmok17:43 A jövő héten is sok lesz a napsütés17:26 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)17:17 Halálos baleset miatt lezárták a 82-es főutat Gyulafirátót és Eplény között16:58 Leszboszra akart eljutni 330 illegális16:33 Szegény Tóbiás: újra kiürítik a korábban megfékezett lángok által veszélyeztetett környéket a Kanári-szigeteken15:45 Idegállapotba kerültek az Open Arms dzsungeltöltelékei - Salvini "akarata ellenére" partra engedi a "fiatalokat"
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Az ENSZ felszólította az uniós tagországokat, hogy ne küldjenek vissza "menekülteket" Magyarországra

Reklám

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn felszólította az uniós tagországokat, hogy ne küldjenek vissza "menekülteket" Magyarországra, amíg a budapesti kormány nem hozza összhangba a "menekültek és bevándorlók" kötelező őrizetbe vételéről rendelkező törvénymódosítását az uniós jogszabályokkal és a nemzetközi joggal.
"Március 28-i hatályba lépése óta az új menedékkérőket - közöttük gyermekeket - magas pengés drótkerítéssel körülvett konténerekben tartják fogva, amíg nem folytatják le a teljes menedékügyi eljárást" - állt az UNHCR közleményében.
"Április 7-e óta 110 embert, közöttük 4 kísérő nélküli gyermeket és gyermekeket családtagjaikkal tartanak itt" - siránkoznak a közleményben.
Cecile Pouilly, az UNHCR szóvivője emlékeztetett, hogy az ilyen intézkedés ritka az EU-ban, legutóbb 2012-ben kérték a betolakodók visszaküldésének felfüggesztését, akkor is Magyarországra vonatkozóan. Előzőleg Bulgáriával és Görögországgal kapcsolatban tettek hasonló javaslatot.
Zoom
Cecile Pouilly (j) inkább kezdődő apenia dolorosájának kezelésével foglalkozna
Az új törvénnyel "a Magyarországra érkező menedékkérők helyzete, amely már korábban is súlyosan aggasztotta az UNHCR-t, csak tovább romlott" - jelentette ki az olasz Filippo Grandi menekültügyi főbiztos, aki közleményében kitért a betolakodók elleni "erőszakos cselekményekről" szóló jelentésekre is, bár ez utóbbi sajnos csak a fajtársi szervezetek és sajtó hazánkat lejáratni kívánó agyszüleményén alapul.
"Felszólítom a tagállamokat, hogy függesszék fel minden dublini menedékkérő átszállítását az országba, amíg a magyar hatóságok nem hozzák összhangba gyakorlatukat és politikájukat az európai és a nemzetközi joggal" - tette hozzá dörgedelmes közleményében a főbiztos.
"Elismerve a hatóságoknak a rendőri erőszak elleni legutóbbi intézkedéseit, továbbra is nagyon aggódunk a Magyarországra érkező bevándorlók és menekültek elleni bántalmazás és erőszak súlyos eseteiről szóló igen nyugtalanító jelentések miatt" - húzta alá demokráciaféltő aggodalommal átitatott közleményében Filippo Grandi.
A dublini egyezmény értelmében a menedékjog iránti kérelem megvizsgálásáért az a tagállam felelős, amelybe érkezve a bevándorló vagy menekült az Európai Unió területére lép. Ha egy Németországban menedéket kérő bevándorló előzőleg Magyarországon már benyújtott ilyen kérelmet, elvben vissza kell őt toloncolni Magyarországra.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready