A magyar- és kereszténygyűlölő, rasszista zsidó sajtó  néhány éve hatalmas botrányt  csapott, amikor egy vidéki vendéglő étlapján teljesen törvényesen árusított Mussolini fantázianevű koktélra bukkantak. Olvasónk Székesfehérvárott kommunista tömeggyilkosokat és tiltott önkényuralmi jelképet népszerűsítő vendéglátóhelyet fedezett fel. A rendőrséggel szemben. A magyar címer részét képező, hivatalos állami szimbólumnak számító Árpád-sávra vadászó ÁVH természetesen nem lép, a kajmán gyűlöletharsonák némák. Az egyik képen látható, 22-es körzetbe tartozó telefonszámon viszont jókívánságainkkal halmozhatjuk el az étterem üzemeltetőit. Akinek meg van energiája, tegyen feljelentést.







Olvasó: Már régóta szemet szúr nekem egy reklámtábla Székesfehérváron. Nem egy eldugott utcán található, sokan járnak arra gyalog és autóval is. Egészen pontosan a Deák Ferenc utca elején, a Fejér-megyei Rendőr-főkapitánysággal szemben(!) található.

Jól látható rajta egy VÖRÖS CSILLAGot viselő kubai "hős", a jól ismert Che Guevara, Fidel Castro mellett.
Az étterem neve részben egy német(!) filmre: Cuba Cabana (1952), részben egy börtönre utalhatna, melyben sokakat kivégeztek: "1959-től 1963-ig a La Cabana börtönerőd parancsnokaként több száz politikai fogoly és rendszerellenes rab kivégzését rendelte el (a számukat ma 500 és 1700 közé teszik). Sokak kihallgatásában, kínzásában és kivégzésében Guevara személyesen is részt vett, például Armando Valladares költő és emberi jogi aktivista esetében..." forrás: http://www.mult-kor.hu/nyomtatas.php?article=8705

Ez a tábla olyan mintha azt tenné ki valaki: "Auschwitz falatozó". Rajta pedig Hitler és Dr. Mengele lenne, egy kis horogkereszttel kiegészítve. Vajon ebben az esetben hányan tiltakoznának és meddig lehetne kint egy ilyen?

Egyébként a "Cabana" csak annyit jelent, hogy kunyhó, bódé. Azaz vörös csillag és tömeggyilkos vezérek nélkül semmi baj a névvel (akkor csak a filmet juttatná eszembe), de a kettő együtt ezeket az asszociációkat kelti bennem.

Vajon a világon működő, hasonló nevű éttermek, bárok is megengedhetnék azt, hogy ezzel a jelképpel reklámozzák magukat?
(pl. Egyiptom: http://www.gocabanas.com/index.html)




(Kuruc.info: Nos, Dél-Korea példát mutat a kettős mérce elvetésében. Fenti bár ugyanis ott taláható)

B.A.

A "Castro, Che Guevara, komcsi önkényuralmi jelkép Fehérvárott" címmel jelent meg a Kuruc.info-n egy cikk, amelyben egy kedves olvasójuk, egyébként nagyon helyesen, nehezményezte, hogy Székesfehérvárott Che vörös csillagos sapkában díszeleg egy vendéglátóipari egység bejárata fölött.

Közlöm, hogy aki Prágába megy, és esetleg betér egy O Che's nevű kubai-ír (iszonyatos fogalomzavar!!!) pub-ba, szintén megannyi Che Guevara arcra bukkanhat (ez díszeleg a falakon mindenhol). Az egyébként ócska, de legalább jó drága ivó tulajdonosai vigyáztak arra, hogy (amint az a honlapjukon is látható: http://www.oches.com/) a bejárati ajtón elhelyezett képekről legalább a vörös csillag hiányozzék.

K. J.