A neokonzervatív MDF azt szeretné, ha a főváros XII. kerületében lebontásra ítélt turulszobrot úgy mentenék meg, hogy Szolnok egyik, a műalkotás szellemiségéhez szerintük méltó helyén állítanák fel. Dávid-csillag Ibolyáék a közelben lévő, szintén engedély nélkül felállított kamukauszt-emlékműnek még nem néztek másik helyet.

A hazai sajtóban megjelent az a hír, hogy a főváros XII. kerületében lévő turulszoborral kapcsolatos határozatot a Fővárosi Közigazgatási Hivatal helybenhagyta, sőt szigorította, így nem 180, hanem 30 nap alatt kell végrehajtani a lebontását - közölte Somodi László.

Az MDF városi elnökének tájékoztatása szerint szervezetük arra az álláspontra jutott, hogy amennyiben a Fővárosi Bíróság nem talál törvénysértést a bontásra kötelező határozatokban, a szolnoki önkormányzatnak kezdeményezni kellene a szobor elhelyezését a városban.

Mint jelezte, önkormányzati képviselőjük ezért a legközelebbi közgyűlési ülésen javasolni fogja Szolnok polgármesterének, hogy a főváros XII. kerületénél tájékozódjon javaslatuk lehetséges megvalósításáról.

Pókász Endre, a szolnoki önkormányzat sajtóreferense azt mondta az MTI-nek: egyelőre nem foglalkoztak az MDF által felvetett javaslattal.

(MTI nyomán)