2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk18:03 Trump üdvözli a sikeres és nagyszerű magyar népet17:44 Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták17:25 Csinos nők fotóival törte fel izraeli katonák mobiljait a Hamász17:24 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek16:48 Megint molinós hülyegyereket játszott Hadházy a parlamentben, Kövér kitiltotta16:36 Toroczkai betiltatná a cigányokat hergelő szervezeteket, köztük a TASZ-t16:15 Vadai: a Jobbik egyre jobb barátunk, a Mi Hazánk egészen biztosan náci, Orbán még csak közelít15:52 Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

A szokásos hűségeskü ellenére újabb ukáz jött Orbánnak Izraelből: most 75 éves zsidó hullákat kell kihalásznia a Dunából

Reklám

Izrael és Magyarország vazallusi viszonyáról vallási kapcsolatainak erősítéséről tárgyalt vasárnap Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Jeruzsálemben David Lau askenázi főrabbival és Jichák Vaknin izraeli vallásügyi miniszterrel.
Soltész Miklós az askenázi főrabbi meghívására tett látogatást, amelynek aktualitását – mint tárgyalásai után az MTI-nek elmondta – elsősorban a főleg Európában, de szerte a világban is elindult változások adják, a migrációval kapcsolatos nehézségek, Nyugat-Európában pedig az antiszemitizmus megerősödése.
Zoom
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Jichák Vaknin izraeli vallásügyi miniszter (Fotó: MTI/Kallos Bea)
Az államtitkár elmondta, hogy nagyon fontos Magyarország, illetve a magyar kormány válasza ezekre a kihívásokra, és élethelyzetekre.
„Kiemelkedő jelentőségű egyrészt, hogy milyen mértékben támogatjuk, segítjük a Magyarországon élő zsidó közösségeket, másrészt, hogy miként reagálunk a Nyugat-Európában említett folyamatokra”
– hangsúlyozta az államtitkár.
A kormány házirabbiját is vitte
A Soltész Miklós vezette "magyar" delegáció, amelynek tagja Köves Slomó, a magyarországi kormányzat által kitartott Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is, szombaton (ajvé!) érkezett háromnapos látogatásra Izraelbe.
A magyar politikus a David Lau főrabbival, valamint Jichák Vaknin vallásügyi miniszterrel folytatott tárgyalásokon ismertette azokat a lépéseket, amelyeket Magyarország tett az utóbbi időkben. Ezek közül kiemelte, hogy az egyházügyi törvényben teljes mértékben biztosított mind az ortodox, mind a többi zsidó közösség számára az egyházként való működés, valamint a közfeladatok, a szociális vagy oktatási tevékenység ellátásának lehetősége.
„Ezért mind Vaknin miniszter, mind Lau főrabbi örömét fejezte ki”
– büszkélkedett Soltész Miklós.
Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy
a büntető törvénykönyv részévé vált a holokauszttagadás elítélése, valamint hogy a Tett és Védelem Alapítványon keresztül a magyar kormány közel másfél millió euróval hozzájárul az antiszemitizmus monitorozásához Brüsszelben.
Újabb ukáz jött: zsidó hullákat kell halásznia a Dunából Orbánnak
Magyarország emlékezetpolitikájába beletartozik többek közt az izraeli főrabbi Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett kérése is, hogy
kutassák fel és a zsidó hagyományok szerint temessék el a náci megszállás idején Budapesten a (befagyott... - a szerk.) Dunába lőtt zsidó áldozatokat, ennek előkészítése már meg is kezdődött
– tette hozzá.
„Érthetetlen számunkra, ha antiszemitizmussal vádolnak bennünket, hiszen
Magyarország élen jár az antiszemitizmus elleni harcban.
Nálunk a zsidó közösségek biztonságban élnek, míg szerte Európában számos zsidó közösség mindennapi életét befolyásolja az antiszemitizmus, sőt, vannak, akik emiatt kénytelenek elhagyni szülőföldjüket. Magyarországon nem lehet ilyet tapasztalni” – hangsúlyozta Soltész Miklós.
Zoom
Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Jichák Vaknin izraeli vallásügyi miniszter és Benkő Levente, Magyarország izraeli nagykövete (Fotó: MTI/Kallos Bea)
Az államtitkár Izraelben ismertette az egyházak kiemelkedő magyarországi támogatási rendszerét, és ennek keretében a magyar adófizetők pénzéből történő zsinagóga- és temetőfelújítási projekteket, amelyek a jelenlegi országhatárokat átlépve, a történelmi Magyarországon, Kárpátalján, Partiumban és "Vajdaságban" is zajlanak.
Kiemelte, hogy
a két ország miniszterelnöke az utóbbi években nagyon jó kapcsolatot épített ki egymással, ami pozitívan hat a magyarországi zsidó közösségekre is.
„Azt is megköszöntem, hogy Izrael segíti, illetve elfogadja a keresztények jelenlétét akár Jeruzsálemben is, mert ennek történelmi, egyházi szempontból óriási a jelentősége” – mondta az államtitkár, aki budapesti látogatásra hívta meg az izraeli vallásügyi minisztert.
Zsidó reneszánsz
Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy
izraeli partnerei tudnak a magyarországi zsidó közösségek reneszánszáról, már jártak Budapesten.
„A beszélgetések során tapasztaltam, hogy ezek az élmények beléjük vésődtek. A miniszter úr említette, hogy Budapest utcáin fején kipával járt, és ezért senki nem sértegette, bántotta, de ugyanezt több nyugat-európai városban már nem tudná megtenni” – hangoztatta az államtitkár.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready