2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Gyilkosok: az abortusz jog, annak megtagadása pedig nőkkel szembeni erőszak a Jobbik-cimbik szerint

Reklám

Az Európai Parlamentben ülő szocionista és DK-s képviselők, Molnár Csaba, Niedermüller Péter, Szanyi Tibor és Ujhelyi István is az abortusz mellett szavaztak a napokban – derült ki a parlament honlapján közzétett adatokból. Brüsszelben a képviselők a Terricabras-jelentésről voksoltak, amely az alapvető jogok uniós helyzetének álarca mögött az abortuszt jognak titulálja, annak megtagadását pedig – zárójelbe téve a magzat jogait – a nőkkel és lányokkal szembeni erőszak formájának kívánja beállítani.
A nyilvános szavazás végeredménye szerint a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége magyar tagjai kivétel nélkül az abortuszjog mellé álltak.
Zoom
Abortuszjogért tüntető "nők" Madridban
Ahogy a Magyar Idők korábban beszámolt róla, az elmúlt hatvan évben 2016-ban végezték Magyarországon a legkevesebb, összesen 30 439 magzatgyilkosságot a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.
A hazai "terhességmegszakításokat" vizsgáló legutóbbi KSH-kiadvány szerint a száz nőre jutó "művi vetélések" száma 1959-ben meghaladta a 200-at (ez olyan, mintha minden egyes nőnél két abortuszt végeztek volna), és ez a helyzet 15 éven keresztül változatlan maradt.
A legtöbb abortuszt 1969-ben végezték, amikor száz nőre 278 "művi vetélés" jutott. Bár ezt követően már jelentős csökkenés kezdődött, még több mint harminc éven keresztül száz fölötti értéket mutatott a száz nőre jutó beavatkozások száma. Tartós javulás az 1990-es évek végétől indult meg. Az évtized közepén még csaknem 79 ezer magzatgyilkosságot követtek el hazánkban, ez 2016-ra kevesebb mint felére, az említett 30,4 ezerre esett vissza. A javuló tendencia azóta is folytatódott: 2017-ben ennél is kevesebb, összesen 28 496 abortuszt végeztek – a szocialista képviselők ennek ellenére akarják az abortuszt mint jogot megerősíteni.
A magyarországi tendenciákat természetesen a jogszabályi háttér is befolyásolja. Míg 1953-ban börtönnel büntették a "terhességmegszakítást", 1956 júniusától az anya kérésére lényegében feltétel nélkül engedélyezték azt, így a gyilkosságok száma hirtelen emelkedni kezdett.
Legutóbb az 1993-ban hatályba lépett, a magzati élet védelméről szóló törvény szabályozta újra az abortuszok engedélyezését, de ez, lényegét tekintve, nem jelentett szigorítást.
(Magyar Nemzet nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready