Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"11:41 Kalapáccsal és gumibottal verte meg "riválisa" autóját egy féltékeny mosonmagyaróvári asszony10:51 Árad a Felső-Tisza, egyre több hulladék érkezik Ukrajnából10:03 A párt Gyurcsányé, a kasszakulcs a Fideszé - megszűnt az ország második legnagyobb jobbikos alapszervezete
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Gyilkosok: az abortusz jog, annak megtagadása pedig nőkkel szembeni erőszak a Jobbik-cimbik szerint

Reklám

Az Európai Parlamentben ülő szocionista és DK-s képviselők, Molnár Csaba, Niedermüller Péter, Szanyi Tibor és Ujhelyi István is az abortusz mellett szavaztak a napokban – derült ki a parlament honlapján közzétett adatokból. Brüsszelben a képviselők a Terricabras-jelentésről voksoltak, amely az alapvető jogok uniós helyzetének álarca mögött az abortuszt jognak titulálja, annak megtagadását pedig – zárójelbe téve a magzat jogait – a nőkkel és lányokkal szembeni erőszak formájának kívánja beállítani.
A nyilvános szavazás végeredménye szerint a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége magyar tagjai kivétel nélkül az abortuszjog mellé álltak.
Zoom
Abortuszjogért tüntető "nők" Madridban
Ahogy a Magyar Idők korábban beszámolt róla, az elmúlt hatvan évben 2016-ban végezték Magyarországon a legkevesebb, összesen 30 439 magzatgyilkosságot a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.
A hazai "terhességmegszakításokat" vizsgáló legutóbbi KSH-kiadvány szerint a száz nőre jutó "művi vetélések" száma 1959-ben meghaladta a 200-at (ez olyan, mintha minden egyes nőnél két abortuszt végeztek volna), és ez a helyzet 15 éven keresztül változatlan maradt.
A legtöbb abortuszt 1969-ben végezték, amikor száz nőre 278 "művi vetélés" jutott. Bár ezt követően már jelentős csökkenés kezdődött, még több mint harminc éven keresztül száz fölötti értéket mutatott a száz nőre jutó beavatkozások száma. Tartós javulás az 1990-es évek végétől indult meg. Az évtized közepén még csaknem 79 ezer magzatgyilkosságot követtek el hazánkban, ez 2016-ra kevesebb mint felére, az említett 30,4 ezerre esett vissza. A javuló tendencia azóta is folytatódott: 2017-ben ennél is kevesebb, összesen 28 496 abortuszt végeztek – a szocialista képviselők ennek ellenére akarják az abortuszt mint jogot megerősíteni.
A magyarországi tendenciákat természetesen a jogszabályi háttér is befolyásolja. Míg 1953-ban börtönnel büntették a "terhességmegszakítást", 1956 júniusától az anya kérésére lényegében feltétel nélkül engedélyezték azt, így a gyilkosságok száma hirtelen emelkedni kezdett.
Legutóbb az 1993-ban hatályba lépett, a magzati élet védelméről szóló törvény szabályozta újra az abortuszok engedélyezését, de ez, lényegét tekintve, nem jelentett szigorítást.
(Magyar Nemzet nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready