2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:52 Úgy tűnik, Orbán "nagy dolgaiból" csak a pálinkafőzés maradt14:22 Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak13:44 Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen13:18 Inkább zsinagógán kívül javallott idén a jóm-kipúri baromfi-abuzálás12:55 Orbán Viktor boldog születésnapot kívánt az ENSZ-nek12:36 Jereván: Azerbajdzsán örmény polgári célpontokra támadott, két helikoperük és három drónjuk bánta12:19 Fehérorosz külügyér: a szomszédok káoszba és anarchiába próbálják sodorják az országot11:58 Három montenegrói városban hétfőtől kevésbé lesznek vidámak az éjjelek11:35 Zajlanak az önkormányzati választások Romániában és Erdélyben11:21 Fogolycserében állapodtak meg Jemenben11:02 Népszerű a VírusRadar10:45 Elfogatóparancsokat adtak ki rendőr- és katonatisztek ellen is a hat éve lemészárolt mexikói diákok ügyében10:29 Gaudi: garázdaság és kényszerítés is felmerülhet az SZFE-t elfoglaló diákoknál10:16 Hatan meghaltak, 937-tel nőtt a fertőzöttek száma10:03 Hétfőtől három emeletes vonat közlekedik a váci és ceglédi vonalon
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Holokamu :: :: Hozzászólások

Miért lenne jó nekünk Bibi újabb ciklusa? Mert hatalmas összegekkel kevesebb kárpótlást fizethetnénk a zsidóknak

Reklám

Áháron Mor, az izraeli Társadalmi Egyenlőség Minisztériumában, illetve az Igazságügyi Minisztériumban magas beosztásban ténykedik, s tevékenysége középpontjában a zsidóktól a második világháború idején elvett vagyon visszaszolgáltatása áll. Egyenesen fölháborítónak tartja azt, hogy az Orbán Viktor és Binjámin Netanjáhu közötti szoros kapcsolat miatt a holokauszt-túlélők s az áldozatok hozzátartozói hatalmas összegű magyarországi kártérítésről kénytelenek lemondani. A két ország közti tárgyalások eredményeként mindössze 50 millió eurós kártérítési alapot hoz létre Magyarország, miközben a zsidó vagyon Magyarországon 1938-ban 1,6 milliárd dollár volt, amely manapság több tucat milliárd dollárnak felel meg – írja Áháron Mor a Globes című izraeli újságban.
Zoom
Orbán Viktor és Binjámin Netanjáhu – kettőjük kapcsolata miatt nem kapnak több tucat milliárd dollár kárpótlást a zsidók (fotó: ytimg.com)
Mostani hírünk forrásaként föltüntetett angol nevű, de héber nyelvű Globes izraeli gazdaságpolitikai újságban 2019. augusztus 26-án megjelent „tényfeltáró” írás Magyarországra is vonatkozó részleteiről annak idején mi is beszámoltunk. Az izraeli Társadalmi Egyenlőség Minisztérium munkacsoportja által nemrégiben kidolgozott, s belső használatra készült jelentés a zsidóvagyon-visszaszolgáltatást sürgető szervezetek célkeresztjébe újabban Lengyelország, Magyarország, Horvátország, Németország, Litvánia, Szerbia és Románia került. Mindegyik országtól más-más összegű vagyon-visszaszolgáltatást követelnek. Az izraeli minisztérium jelentéséről szólva a Globes leírja: az említett hét ország közül Németország elsőként már le is rótta a rá kivetett újabb „kárpótlási” összeget. Köszönhetően a Binjámin Netanjáhu izraeli és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közti igen jó és szoros viszonynak, egy tanulmány elkészítése, majd egy 50 millió eurós pénzalap létrehozása után a közeljövőben Magyarország is fizetni fog, mint a katonatiszt. Legalábbis, így álltak a dolgok, amíg mindenki azt hitte, hogy Bibi a választások után is miniszterelnök marad.
Zoom
Áháron Mor – Fölháborítóan kevés kártérítést fizet Magyarország (fotó: Wkikipédia)
Csakhogy időközben Izraelben parlamenti választás volt, amelyen Bibi pártja, a Likud és a koalíciós partnerként szóba jöhető szatellit pártok képtelenek kormányt alakítani, míg nagy kormánykoalíció egyelőre azért sem jött létre, mert Netanjáhu feje fölött ott lóg az igazságszolgáltatás Damoklész-kardja. Magyarán, nekünk, magyaroknak eddig azért kellett volna szurkolnunk, hogy Bibi, a magyar miniszterelnök cimborája végül ne legyen képes kormányt alakítani Izraelben, nekünk meg ne kelljen fizetni. Mert, ha vége lesz a két kormányfő barátságának - vagy az csak a magánszférában folytatódik -, akkor a magyaroknak a legújabb kárpótlás címén nem kell ilyen sokat és gyorsan lepengetni a követelők asztalára, gondoltuk mi naiv módon.
Zoom
Binjámin Netanjáhu és Gillá Gámiél – Kizsebelték a túlélőket (fotó: the7eye)
A Globes mai számában megjelent írásból viszont kiderül, hogy a Netanjáhu-Orbán-barátság esetleges kimúlásával még rosszabbul járunk, jelentősen többet kellene fizetnünk. De nézzük, hogy mennyit és miért. A cikkíró először is megállapítja: „A magyarországi zsidó vagyon visszaszolgáltatásának 50 millió euróban történt megállapítása egyenesen fölháborító”. A megindokolás szerint: „Szoros  kapcsolatrendszer van Binjámin Netamjáhu miniszterelnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között.” S hogy miért fölháborító a legújabb kárpótlás összege, azt a cikkíró ezzel indokolja: „Magyarországon a zsidó vagyon az 1938-as viszonylatban 1,6 milliárd dollár volt, amely manapság több tucat milliárd dollárnak felel meg. Miután Magyarország csak 3 százalékát szolgáltatta vissza ennek a vagyonnak, ennyivel nem elégedhetünk meg. Még akkor sem, ha Netanjáhunak szoros kapcsolatrendszere a magyar kollégájával. S azért sem elégedhetünk meg ennyivel, mert az egyezmény előtt a témát nem vitatták meg az államtitkári bizottságban és a kormányülésen. Azért is fölháborító ez, mert Gillá Gámliél miniszter asszony minden erkölcsi fölhatalmazás és alap nélkül, csak úgy lemondott hatalmas összegekről. Mert ebben az esetben a holokauszt-túlélők, az áldozatok és azok örököseinek a pénzéről van szó. (A cikkíró itt a kétértelmű „dámim” héber szót használja, amely egyes számban „vért”, többes számban „pénzt” is jelent – H. J.)
A zsidó vagyon-visszaszolgáltatás ügyében igen befolyásos cikkíró végül megjegyzi, hogy az ügyet megfelelő és erkölcsi alappal rendelkező személyek bevonásával az inkább kompetens Igazságügyi Minisztériumnak kell a közeljövőben újratárgyalnia. Nekünk meg nem maradt más hátra, minthogy szurkoljunk Bibi újabb miniszterelnöki ciklusáért…
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready