Olvassa el, hogyan határolódik el a Magyar Gárda miatt apósától (miután ellopta sváb-magyar nevét) a Zsidesz egyik legocsmányabb figurája! Továbbá bizonyosodjon meg arról, hogy újfasiszta mocsoknak minősül Viktor kabinetfőnöke szemében az, aki felemeli a szavát, ha egy testvérünket megalázzák magyarsága miatt a saját hazájában. Azt is megtudhatja, mit ért a Fidesz azon ígérete alatt, hogy mindenkit megvéd. Igen mindenkit azok közül, akiknek egyedülálló oktatási rendszert és hollókoszt-emléknapot alkottak. Különben is haver Fodor.
Nagyjából ezt hagytuk benne Deutsch-Für (ugyebár) Tamás Heti Válasznak adott tanulságos interjújában, a többit (néhány töltelék-megnyilatkozás kivételével) meghúztuk, elvégre olvasóink gyomrára is gondolnunk kellett. Ennyit viszont mindenképpen érdemes elolvasni, csak hogy egy pillanatig se legyen készségünk afelől, milyen alakoktól várják naivabb társaink a megváltást, és kik hazudják megmentőknek magukat a mi képünkbe is. Interjúrészlet, a dokumentum címe: Nem értek egyet az apósommal. Heti Válasz, 8. évfolyam 17. szám. 
- Orbán Viktor azt mondta Sólyom Lászlónak: a Fidesz készen áll a kormányzásra. Most akkor készen áll vagy sem?
- Tudjuk, mit kell tennünk, hogy Magyarország kikerüljön a mélyülő szociális válságból: újra kell indítani a gazdasági növekedést. Ehhez három gyors lépés szükséges: adó- és járulékcsökkentés, a korrupció és a bürokrácia visszaszorítása, valamint az állami kiadások befagyasztása reálértéken. De az a benyomásom, hogy az emberek politikával kapcsolatos elvárásainak érzelmi alapja szinte ugyanaz, mint a rendszerváltoztatáskor volt. Vagyis hogy káosz helyett legyen végre rend, a személyes életükben perspektíva. 1988-ban és 1998-ban ezt ígértük, és ezt ígérjük 2008-ban is. Amit viszont senki nem ismer, az a baj mértéke.
- Ledíszzsidózott fideszesként, kabinetfőnökként nem az ön dolga lett volna nógatni Orbán Viktort: menjen el ő is a Hollán Ernő utcába?
- A Fidesz alapításától kezdve küzd a szabadságjogok érvényesüléséért. Többen kockázatot is vállalva álltunk ki a szabadság ügye mellett és léptünk fel azok ellen, akik származási vagy vallási alapon támadtak másokat. Amíg a Fidesz megkerülhetetlen tényező lesz a politikában, senkinek sem kell félnie: mindenkit meg fogunk védeni. És nemcsak a szavaink, de tetteink is beszélnek: a polgári kormány alatt jött létre az Európában egyedülálló, teljes vertikumú, államilag támogatott zsidó oktatási rendszer, és döntöttünk a holokauszt-emléknap bevezetéséről is. Az újfasiszta mocsokkal szembeni fellépés sokkal fontosabb annál, semhogy szabad lenne fölmennünk arra a hátsó szándékokból kialakított politikai csatatérre, ahová a baloldal akar rángatni bennünket. Büszkék vagyunk, hogy a szélsőséges zavarkeltőkkel szemben a Fidesz egyik helyi képviselője szervezett civil mozgalmat. Ő ott volt akkor is, amikor az események még nem kerültek a média érdeklődésének homlokterébe. Gyurcsány Ferenc pedig csak a politikai pecsenyéjét sütögette - Tomcattel együtt.
- Tomcattel együtt a Magyar Gárda is menetelt, mely szervezethez az ön apósa, Für Lajos adja nevét.
- Tisztelem és szeretem az apósomat, de ebben a kérdésben egyáltalán nem értünk egyet, aminek hangot is adunk olykor. Meggyőzni valószínűleg nem fogjuk egymást. Ahogy eddig nem volt, ezután sem lesz hatása a közéleti szerepvállalásunkra annak, hogy rokoni kapcsolatba kerültünk.
- Azért érzi, hogy támadhatóvá teszi a helyzet?
- Abban az országban, ahol a liberális értelmiség az Apák és fiúk című cikk után egy emberként horgadt fel, kijelentve, hogy a fiúk nem felelősek apáik tetteiért - nemhogy az apósuk cselekedeteiért -, nem valami píszí a felvetés. Akkor Bauer Tamás is jogosan támadható az Andrássy út 60.-ban vallató, ma ügyvédként praktizáló ÁVH-s kihallgató tiszt apja miatt. Nem értek egyet az apósommal, ennyi.
- Az Élet menetén tiszteletét is tette, s a tömegben Fodor Gábor mellé keveredett. Szóba került, hogy megint elbukhatja az SZDSZ-elnökséget?
- Mindig zrikáljuk egymást, persze, és ez jól is van így. Kedvelem azokat az embereket, akikkel a humor nyelvén is lehet beszélni. Fodor ilyen.
- Az is csak humor, hogy az általa vezetett SZDSZ keresné az együttműködést a Fidesszel?
- Nem érdemes túl komolyan venni. Hadiállapot van az SZDSZ-ben és a kormánypártok között. Márpedig az ilyen helyzetben elhangzó kijelentéseknek rövid a szavatossági idejük.
- A Fidesz összefogna a Fodor-féle SZDSZ-szel?
- Az a lenini szlogen jut az eszembe erről, hogy a szovjethatalom+villamosítás =kommunizmus. Tehát akkor a mai SZDSZ+Fodor=lehetséges koalíciós partner? Ugyan már! Mindegy, ki az SZDSZ elnöke, a párt ugyanaz marad. Persze sejtelmesen mondhatnám, hogy "egy alapjaiban megváltozott liberális párttal elképzelhető az együttműködés". Ez pont ugyanannyira lenne komolytalan, mint amikor Fodor vizionál az általa kívánatosnak vélt Fideszről.
- És a Gyurcsány-mentes MSZP-vel mi a helyzet?
- Szép volna, ha valamiféle, a nemzeti progressziót zászlajára tűző baloldal előbújna az MSZP sáncai mögül, s felfedné inkognitóját. Nem teszi. Márpedig az úgy nem megy, hogy munkaidőben összeszorított fogakkal bár, de szolgálom a gyurcsányizmus idiotizmusát, szabadidőmben, illegalitásban meg én vagyok a progresszív nemzeti baloldal. Mi tehát annyit tehetünk, hogy sok szeretettel üdvözöljük a valahol talán ott lévő, kedves progresszív baloldalt. És elveszett képviselőiket várjuk a strand kettes bejáratánál.