Az "erőszak" (értsd: a magáért kiálló magyar) ellen összefogó civil szervezetek szeretnék jelképesen visszafoglalni a "szélsőjobbtól" (ld. fent) az Andrássy utat. A Dohány utcát már nem kell. Ugyanazon az útvonalon mennek majd, amelyet július elején a deviáns homokosok bemocskoltak. A rendezvényre a pártok vezetőit is várják, de politikusok nem szólalhatnak fel, elmondják majd ők Gabrielláék szövegét.
A nyár eleji buzifelvonuláson megnyilvánult értékelvű nemzeti ellenállás után kezdett szerveződni SZDSZ-es hátszéllel az Összefogás az Erőszak Ellen nevű civil mozgalom, amelyhez eddig úgy harminc magyarellenes szervezet csatlakozott. Perverz köcsögegyesületek, kádárista nyugdíjas egyesületek és cigányhordák, mozgalmuk lényegét félreértő környezetvédők, álkulturális alapítványok mellett megtaláljuk a Bibó Társaságot, a Humanista Mozgalmat, a Nagy Imre Társaság budapesti szervezetét vagy például Sólyom Védegyletét is.

Az elmúlt hónapok eseményei után a Bibó István Közéleti Társaság időszerűnek tartja a "szélsőjobboldal terjeszkedését" meggátló összefogás létrehozását. Ezért szívesen csatlakozik minden, a Demokratikus Charta örökségére alapuló kezdeményezéshez - ez áll abban a közleményben, amelyet a társaság elnöksége, köztük a patkány Göncz Árpád volt államfő jegyez.
Azzal, hogy ismeretlenek megfenyegették a Magyar Gárda betiltására irányuló per bíráját, a mozgalom elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse zászlóbontását, valamint azt, hogy "első nagyszabású, de korántsem egyetlen" lépésként tömegdemonstrációt szervez a fővárosban október 4-én. (A rendezvény október 2-ához, Mahatma Gandhi születésnapjához kötődik, amit az ENSZ az erőszakmentesség világnapjává nyilvánított.) Minekutána a Fővárosi Bíróság elnöke szerint zsidók vagy cigányok fenyegették meg a Gárda-per bírónőjét, kicsit összezavarodhattak a hős antifasiszták, de mi azt tanácsoljuk nekik, ne rettenjenek vissza, legyen elég bátrak saját maguk ellen tüntetni. Mi úgyis unjuk már, hogy néhány félrenevelt aberrált magyarellenessége miatt tiltakozzunk, a társadalomban meg még annyi erő sincs, hogy kivesse őket magából. Jó messzire, hogy mondjuk Madagaszkárig meg se álljanak.
"Elég a kisebbségek elleni atrocitásokból!, Elég a lincshangulatból!, Elég volt a magyar identitás kisajátításából! Tarka magyar!" - az antimagyar mozgalom közleménye ezeket a zsidó jelszavakat sorolja.

Deák Gábor, a demonstráció egyik szervezője (a Magyarok a nácik ellen nevű kezdeményezés képviselője) elmondta, hogy a civil szervezetek szeretnék jelképesen visszafoglalni a belvárost a szélsőjobboldaltól. Foglalgassátok, fogtok ti még nagyot nézni...
(Kuruc.info - Népszabadság)