A Lenin szocialista brigád megidézésével, a magyar és a szovjet nép megbonthatatlan barátsága jegyében zajlott le egy május elsejei rendezvény a fideszes városban, Hódmezővásárhelyen, mégpedig részben egy önkormányzati intézmény szervezésében, mely megnyitóján maga Lázár János polgármester is részt vett. Hajrá, Zsidesz, csak így tovább, alább olvasónk levele.

Olvasónk képei
Ez a majális hivatalosan nem az önkormányzat rendezése volt - csak "szinte". A tényszerűség kedvéért meg kell említeni, hogy a szervezés az Emlékpont Múzeum, a helyi Rádió 7, illetve a Hódmezővásárhelyi Veterán Baráti Kör ötlete volt.
Úgy tűnik, ebben a városban jól megfér egymás mellett a Hit Gyülekezetének cigány tagozata szervezte Gospel nap, a haszid zsidó kulturális hétvége (megakadályozva, de az öthetes nyári táborozás még függőben), a jólöltözött mormon hittérítők látványa, illetve a milliók életét követelő kommunista rémuralom eszmeiségét felélesztő rendezvény.

Bizonyára Lázár János polgármesterünknek tetszik ez a multikulturális kavalkád –, mert azt senki ne gondolja, hogy bármi is történhet a tudta nélkül a városban -, csak azt "nem értem”, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda rendezvényeivel miért tesz kivételt. Maradjunk azért még egy kicsit az önkormányzati intézménynél, az Emlékpontnál.

Kivel is nyitotta meg karöltve szeretett polgármesterünk? Természetesen Csizmadia Sándorné utolsó tanácselnök asszonnyal, a város díszpolgárával, aki nem mellesleg még a tanácsadói között is szerepel. A tanácselnök az április 30-i Délvilág cikkében büszkén emlékszik vissza a módszerváltás körüli időkre, mely szerint jó viszonyban állt az MDF akkori "prominenseivel”, pl. Fejér Csabával, Kószó Péterrel - akinek édesapja III/III-as ügynökből előléptetett titkos megbízott volt és Fejér Csabáról is jelentett -, vezetőjükkel, Kovács Lajossal, aki többször fel is kereste. Így ír erről: "amikor beszélgettünk, mindig megnyugtatott: ne féljek, bármi is történjék, nem lesz bántódásom.”

Tehát akkor mi is változott? Semmi az égadta világon. Ezek az emberek, politikai pártok képviselői ma is "elfogadott, megbecsült” tagjai városunknak. Ugyanakkor ismét több ezres példányszámban szórták szét városszerte azt a lejárató kiadványt – Reichert János: A Jobbik az MSZP utolsó esélye -, mely összegzése szerint új ördög született, melynek neve: Jobbik.

Még egy kérdés. Vajon ha a szatymazi vagy sándorfalvi veterán háborús hagyományőrzők Wehrmacht-, illetve SS-egyenruhában, korhű járművekkel vonultak volna fel, akkor is ilyen fogadtatásban lett volna részük? Vagy esetleg a Mazsihisz vagy Lázár János nyomására egy órán belül feloszlatta volna a "rendőrség"?

Végezetül Kövér László nyomán: Ki kinek is a kreatúrája?


















(Kuruc.info)