Nem áll meg a BKV-lavina. A társaság vezérigazgatósága évekkel ezelőtt csaknem 20 millió forintért bízott meg egy céget a vállalat fénymásoló-állományának teljes körű felmérésével. Az Optimismo Kft. ráadásul később köddé vált, fantomizálódott. Szintén magyarázatra szorul az a szerződés, amelyet Antal Attila, a közlekedési társaság korábbi vezére látott el a kézjegyével még 2007-ben. A BKV ugyanis 35 millió forintért rendelt meg tanulmányt, amelyben arra várt útmutatást, hogy miképpen kell a kormánynál hatékonyan lobbizni. Egyre több jel mutat arra, hogy a BKV, a budapestiek közlekedési igényének kiszolgálása helyett, a kormány pénzelrejtő maffiaközpontjaként működik.
Bruttó 19,2 millió forintot költött el 2007-ben a BKV a saját fénymásoló-állományának teljes körű felmérésére; a vizsgálatot a társaság vezérigazgatósága rendelte meg. Az erről szóló tanulmányt egy olyan cég, az Optimismo Kft. készítette el, amelyet a bíróság az idén tavasszal törölt a nyilvántartásból: „A Cégbíróság a rendelkezésére álló adatok alapján megállapítja, hogy az Optimismo Kft. székhelyén, telephelyén, fióktelepén nem található, és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen, illetve a társaság képviseletére jogosult lakóhelye ismeretlennek minősül, mivel a lakóhelye külföldön van, és nincs a Cégjegyzékbe bejegyzett kézbesítési megbízottja” – jelent meg a Cégközlönyben tavaly nyáron.
Azt egyelőre még nem tudni, hogy az Optimismo Kft. pontosan mit csinált. Tény ugyanakkor, hogy nem szokás milliókért fénymásolókat számlálgatni és vizsgálgatni. A mindennapos gyakorlat szerint, ha tönkremegy egy fénymásoló, azt meg szokták javíttatni – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, amelyből további részleteket is megtudhat.
(MNO nyomán)
Olvasónk megjegyzése: Üdv, egy középvállalatnál dolgozom, ahol a fénymásolókkal kapcsolat ügyeket is intézem. A hozzám hasonló felhasználók, és a fénymásolós cégek is megerősíthetik, hogy a BKV által megrendelt "fénymásoló-állomány teljes körű felmérés" egy valótlan, nem létező "piaci szolgáltatás", ugyanis ezt a felmérést többnyire INGYEN elvégzik a fénymásoló eladásban és karbantartásban érdekelt cégek. Természetesen az objektivitás így megkérdőjelezhető lenne, de a cégünknél végzett felmérés aktív résztvevőjeként lényegében közösen végeztük a munkát, és egy részletes jelentés született belőle, ami szakmailag megállja a helyét, használható.
A BKV több telephelyen működik, és ha a jegypénztárak nyomtatóit is figyelembe veszem, valóban időigényes és szerteágazó a felmérés, azonban a 35 milliós kifizetés ezért a munkáért egyértelműen eltúlzott, és a hűtlen kezelés vádja megalapozottan vetődik fel. Szebb Jövőt!