2020. február 22., szombat, Kövecs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:58 A Recskre internáltaknak még koncepciós pert sem rendeztek, csak elvitték őket22:38 Földi: rejtett polgárháború van Németországban22:17 Az már biztos, hogy a moszkvai arcfelismerő rendszer jobban működik, mint a koronavírus kimutatása21:56 Kicsoda ön, dr. Sorge? Reálisak-e a 2. világháború legendás hírszerzőtörténetei?21:18 Az igazi rettegők horogkeresztet vélnek felfedezni az Opel egyik új felnijében21:04 Egy állami intézmény igazgatója hogyan lehet kuratóriumi elnök a Jobbiknál? Csak nem Fidesz-ügynök ő is?20:13 Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs20:08 Erdogan felhívta Putyint19:37 Az ujjlenyomatok újbóli ellenőrzése alapján azonosították a makói kettős gyilkosság elkövetőjét19:16 Olajalku: új ajánlatot tett Putyin Lukasenkának18:49 Egyre elégedetlenebbek az ukránok a zsidó humorista embereivel18:15 A tizenötből 10 akadémiai kutatóközpont nem őrizte megfelelően a közvagyont17:44 Belekötöttek az oláhok a zilahi Ady Endre-szoborba17:32 NYT: Moszkva Trump újraválasztását támogatja17:17 Őrizetbe vettek egy illedelmesen kopogtató pakisztáni gyilkost
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Anyaország ::

Nagykoalíciós bosszú az elszámoltatás miatt: leváltották Novák Elődöt az albizottság éléről

Reklám

A kormánypártok obstrukciós zsarolással érték el ma, hogy a Kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság, miután Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és más magukfajták elszámoltatását szorgalmazta rendszeresen. Őfelsége ellenzékének az LMP-s Karácsony Gergelyt választotta a Fidesz és az MSZP karöltve.

Karácsony Gergely és elődje

Aki nem bújik meg csendben ellenzékben, attól megvonják a tisztségeket. Konkrét indokuk nem volt, csak az hogy "Novák Előddel nem lehet együtt dolgozni". Mandur László MSZP-s képviselő szerint az elnök dönt a napirendről, ezért nem működött az albizottság. Valójában az elnök csak javaslatot tehet a napirendre, amit a többség megváltoztathat. Az viszont valóban sértette az álláshalmozó politikusok érdekeit, hogy Novák Előd rendre nem a plenáris üléssel egy időben hívta össze az albizottságot, hanem mindig külön napra. Mandur abban is tévedett, hogy az ellenőrző albizottság nem folytathat vizsgálati tevékenységet, hiszen az ügyrendi bizottság e ciklusban hozott első állásfoglalásában ez áll: "Az Országgyűlés bizottságai - kizáró jogszabályi rendelkezés hiányában - külön országgyűlési döntés nélkül is jogosultak vizsgálati tevékenységet folytatni."
Most Karácsony Gergely, aki a Budapesti Corvinus Egyetem főállású oktatója, az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese, bizottsági alelnök, s két albizottságnak is tagja, egy elnöki tisztséget is vállalt, hogy ő majd megszervezi az ellenőrző munkát. 2004 és 2008 között még többre volt képes: Gyurcsány Miniszeterelnöki Hivatala politikai államtitkárságának tanácsadójaként 18,2 millió forintos összeget kasszírozott be a Social Report Bt.-n keresztül, méghozzá "a magyar közélet politikai relevanciával bíró jelen ségeinek figyelemmel kíséréséért a sajtóban és a médiában". Az efféle lapszemlékért közpénzből kifizetett tízmilliók ügyét is vizsgálhatná az albizottság, ha nem épp egy érintett személy elnökölné. Karácsony utolsó megbízása a 2008-as kormányválság kezelésével kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátása volt, amiért másfél millió forint ütötte a markát Gyurcsányéktól.
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Ne maradjon következmény nélkül! Karácsony Gergelynek a 06-30-450-80-42 telefonszámon mondhatjuk el a magunkét, illetve írhatunk neki levelet is a gergely.karacsony@parlament.hu, karacsony.gergely@lehetmas.hu címekre. Elérhető továbbá a következő budapesti címen is: Karácsony Gergely Szilveszter (an.: Andó Katalin), 1025 Budapest, Vérhalom utca 24. fszt. 1. (96 négyzetméteres, társasházi lakás), a telefonszám: 06-1-315-2809. További, a nevén lévő, de nem feltétlenül általa használt számai: 36-30-414-0737, 36-30-853-9490, 36-30-210-8233.

Tényleg lehet más a politika? Megkérdezhetjük tőle
A Kuruc.info kéri olvasóit, hogy ne fenyegessünk pl. kinyírással, háza rágyújtásával senkit (mert esetleg visszanyomozható a hívó fél, és különben is kulturáltak vagyunk...), ellenben nyugodtan kifejthetjük véleményünket, beszólhatunk, vagy melegebb éghajlatra küldhetjük a fenti személyeket. Éljünk a szabad véleménynyilvánítás lehetőségével! SMS-t is küldhetünk ingyen és akár névtelenül a netről, az biztosan célba ér, ha időközben kikapcsolná a telefonját, akkor is. Végül egy hasznos link: vezetékes telefonok ingyen, névtelen hívása internetről (mobilt is lehet névtelenül, habár az már pénzbe kerül, de érdemes feltölteni az egyenleget, mert ingyen SMS-t is tudunk küldeni).
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready