2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:16 Az elmúlt 30 év legsúlyosabb földrengése pusztított Albániában 20:52 Millióktól szabadította meg az időseket egy edelényi cigány - így töltötte próbaidejét 20:37 Az ízesített e-cigaretták jóval károsabbak lehetnek hagyományos társaiknál20:05 Németh Sándor Szent Szelleme mellett már a halrudacskák is fertőzik a gyerekeket: 330-an betegedtek meg a Hitgyüli hajdúsámsoni iskolájában19:39 Az Olasz Testvérek párttalálkozóján volt jelenése Orbánnak19:09 Kukagyújtogató anarchisták támadtak rendőrökre a klímarettegés közepette Párizsban18:43 Bábolnára látogatott Kako hercegnő18:18 Hátul ültek a török masiniszták a kelebiai gyorsvonaton17:57 Felfüggesztett több tízezer alkalmazást a Facebook17:30 Nem érkezett meg egy magyar versenyző a thaiföldi súlyemelő-világbajnokság helyszínére17:02 Munkagéppel ütközött egy motoros Bükkábrányban16:39 Szaúd-Arábia jóval áron alul adta el isztambuli konzulátusának épületeit16:08 Egy hajnalban kigyulladt teherjármű miatt ismét lezárták az M3-ast Füzesabony közelében15:35 Sok a panasz az újsághirdetések alapján rendelt termékekre15:06 Évente 30 iraki kurd diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Anyaország ::

Nagykoalíciós bosszú az elszámoltatás miatt: leváltották Novák Elődöt az albizottság éléről

Reklám

A kormánypártok obstrukciós zsarolással érték el ma, hogy a Kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság, miután Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és más magukfajták elszámoltatását szorgalmazta rendszeresen. Őfelsége ellenzékének az LMP-s Karácsony Gergelyt választotta a Fidesz és az MSZP karöltve.

Karácsony Gergely és elődje

Aki nem bújik meg csendben ellenzékben, attól megvonják a tisztségeket. Konkrét indokuk nem volt, csak az hogy "Novák Előddel nem lehet együtt dolgozni". Mandur László MSZP-s képviselő szerint az elnök dönt a napirendről, ezért nem működött az albizottság. Valójában az elnök csak javaslatot tehet a napirendre, amit a többség megváltoztathat. Az viszont valóban sértette az álláshalmozó politikusok érdekeit, hogy Novák Előd rendre nem a plenáris üléssel egy időben hívta össze az albizottságot, hanem mindig külön napra. Mandur abban is tévedett, hogy az ellenőrző albizottság nem folytathat vizsgálati tevékenységet, hiszen az ügyrendi bizottság e ciklusban hozott első állásfoglalásában ez áll: "Az Országgyűlés bizottságai - kizáró jogszabályi rendelkezés hiányában - külön országgyűlési döntés nélkül is jogosultak vizsgálati tevékenységet folytatni."
Most Karácsony Gergely, aki a Budapesti Corvinus Egyetem főállású oktatója, az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese, bizottsági alelnök, s két albizottságnak is tagja, egy elnöki tisztséget is vállalt, hogy ő majd megszervezi az ellenőrző munkát. 2004 és 2008 között még többre volt képes: Gyurcsány Miniszeterelnöki Hivatala politikai államtitkárságának tanácsadójaként 18,2 millió forintos összeget kasszírozott be a Social Report Bt.-n keresztül, méghozzá "a magyar közélet politikai relevanciával bíró jelen ségeinek figyelemmel kíséréséért a sajtóban és a médiában". Az efféle lapszemlékért közpénzből kifizetett tízmilliók ügyét is vizsgálhatná az albizottság, ha nem épp egy érintett személy elnökölné. Karácsony utolsó megbízása a 2008-as kormányválság kezelésével kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátása volt, amiért másfél millió forint ütötte a markát Gyurcsányéktól.
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Ne maradjon következmény nélkül! Karácsony Gergelynek a 06-30-450-80-42 telefonszámon mondhatjuk el a magunkét, illetve írhatunk neki levelet is a gergely.karacsony@parlament.hu, karacsony.gergely@lehetmas.hu címekre. Elérhető továbbá a következő budapesti címen is: Karácsony Gergely Szilveszter (an.: Andó Katalin), 1025 Budapest, Vérhalom utca 24. fszt. 1. (96 négyzetméteres, társasházi lakás), a telefonszám: 06-1-315-2809. További, a nevén lévő, de nem feltétlenül általa használt számai: 36-30-414-0737, 36-30-853-9490, 36-30-210-8233.

Tényleg lehet más a politika? Megkérdezhetjük tőle
A Kuruc.info kéri olvasóit, hogy ne fenyegessünk pl. kinyírással, háza rágyújtásával senkit (mert esetleg visszanyomozható a hívó fél, és különben is kulturáltak vagyunk...), ellenben nyugodtan kifejthetjük véleményünket, beszólhatunk, vagy melegebb éghajlatra küldhetjük a fenti személyeket. Éljünk a szabad véleménynyilvánítás lehetőségével! SMS-t is küldhetünk ingyen és akár névtelenül a netről, az biztosan célba ér, ha időközben kikapcsolná a telefonját, akkor is. Végül egy hasznos link: vezetékes telefonok ingyen, névtelen hívása internetről (mobilt is lehet névtelenül, habár az már pénzbe kerül, de érdemes feltölteni az egyenleget, mert ingyen SMS-t is tudunk küldeni).
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready