Hazafiak! Mostanában valahogy közlemény kiadási kényszer van egyeseken, és ennek következtében, aki egy ideje már semmit nem adott ki, arról kezdik azt suttogni, hogy nem csinál semmit. Én „sajnos” csak akkor szeretek előrukkolni, ha van valami fontos mondanivalóm, az pedig nincs naponta. Sőt, már hetek óta nem volt. Most viszont van! Jelesül Tomcat ügye. Június 6-án, szerdán tüntetés lesz a Büntetés Végrehajtás Gyorskocsi utcai épülete előtt 17-től 19 óráig a blogger szabadságáért. (Térkép itt!)

Magam csak futólag ismerem őt, igazából nem közülünk (radikális, hazafias körök) indult, de közénk került, s „itt ragadt”. Kicsit őrült, kicsit fárasztó, de sokszor jó dumái vannak, blogjával képes megnevettetni az embert. Tudom, hogy néhányan nem szeretik régi sérelmek, vagy pont különcsége miatt. De ne feledjük, az ellenség szemében ő mégiscsak egy közülünk, és a gazemberek most példát akarnak statuálni rajta mindannyiunk számára! Újabban már robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolják, amiért bizony éveket lehet kimérni!

Persze mondhatják sokan, hogy őket nem lehet azzal elijeszteni a harctól, ha Tomcatet lecsukják, de ha magába néz mindenki, akkor be kell lássa, hogy ez nem teljesen igaz. Bizony könnyebb szívvel megyünk úgy bele kockázatos dolgokba, ha azt látjuk, hogy az előttünk hasonlóval próbálkozók is köztünk vannak, mert nem tudták lekaszálni őket, mert nem merték, vagy nem bírták. Mert jó ügyvédjeink vannak, mert kiálltunk értük. Igen, értem is kiálltatok, és jól esett, és azért nem kerültem előzetes letartóztatásba, mert ott voltatok, és mert nem akarták, hogy másnap is ott legyetek! De tudom, hogy nem csak értem tettétek – bár remélem azért is – hanem, hogy ne ti legyetek a következők, hogy lássák, nem engedjük leszalámizni magunkat! Ezért kell szerdán kiállni Tomcatért, őérte de mindnyájunk érdekében, magunkért, magatokért is! Mert ha most azt látják, hogy Tomcat nem számít, akkor holnap jön a következő, meg a következő közülünk, és ezt nem engedhetjük meg magunknak! Ma már nem! Mert elfogyunk! Ezt tartsátok szem előtt!


Szabadságot Tomcatnek!

Budaházy György