Volner János kérdésre válaszolva hírlapi kacsának nevezte a Magyar Nemzet azon névtelen információit, amelyek arról szóltak, Novák Előd jövőre kikerülhet a párt elnökségéből. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a lap politikai megfontolásból próbál éket verni a Jobbik soraiba, ugyanis a teljes elnökség úgy látja, Novák Elődnek helye van a párt vezetésében - tudósít az MTI Volner János mai sajtótájékoztatójáról.

A Magyar Nemzet és a nyomtatott lapban megjelent cikküket már kora reggel átvevő Zsindex kivenné a "néppártosodás vadhajtásait nyesegető ollót" a jobbikos kezéből
A Magyar Nemzet névtelen forrásokra hivatkozva szorgalmazta Novák Előd leváltását, ugyanakkor azt is megírta: "többen - így például Szabó Gábor pártigazgató és Volner János alelnök - kiálltak Novák mellett, szerintük igenis szükség van rá a pártvezetésben."
A Magyar Nemzet mai cikkében leszögezi: "Novák Elődnek ugyanakkor erős és befolyásos szövetségesei vannak az elnökségben is. Lapunknak Szabó Gábor és Volner János is arról beszélt, hogy Novák nélkül sokkal kevésbé lenne sokszínű a pártvezetés, és a Jobbik elnökségének döntéshozatali működését mindig is erősítette, hogy termékeny, őszinte viták zajlanak a vezetőségi üléseken. Azt többen, köztük Szabó Gábor is elismerte, hogy nem mindig könnyű Novák Előddel együtt dolgozni, hiszen sokszor vitákat gerjeszt, ugyanakkor éppen emiatt nevezték kifejezetten hasznosnak a szerepét."
Novák Előd a Magyar Nemzet megkeresésére elismerte, hogy lehetnek ellenlábasai a párton belül, hiszen többek érdekeit is sérthette, például amikor még az Országgyűlésbe kerülésük előtt kiharcolta a „politikusi álláshalmozás” alapszabályban lefektetett tiltását. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a tisztújításokon mindig nagy többséggel választották meg alelnöknek, éppen ez adott neki erős felhatalmazást, hogy kényesebb kérdéseket is felvessen. Az alelnöki pozícióért ismét el szeretne indulni és arra – mint mondta – nem lát jelenleg okot, hogy a vele jó munkakapcsolatban lévő pártelnök a vétójogával éljen.
Tegnap már a pártszakadást is beharangozták...
 
Nevetségesek ezek a pártszakadást vizionáló cikkek, és hitelességüket mutatja ez az állítás is: "2014-re kikerült a...
Posted by Novák Előd on 2015. július 15.
Frissítés: a Kossuth Rádió is lecsapott témára, mint gyöngytyúk a takonyra:
2. frissítés: a Lánchíd Rádió sem hagyta ki a témát:
Igaz, ők csak a beszélgetés végén, mintegy mellékesen foglalkoznak az üggyel.