Frissítés: lemondatná Bangónét a momentumos budafoki polgármesterjelölt
Havasi Gábor, az ellenzék közös polgármesterjelöltje írja Fb-oldalán:
Helytelen és káros, ahogy Bangóné Borbély Ildikó a fideszes szavazókról beszélt. Ez a retorika tovább mélyíti az árkokat a két oldal szavazói között, és polgárháborús gyűlöletet gerjeszt Magyarországon. Az ilyen dehumanizáló, patkányozó hasonlatok nagyon rossz emlékeket ébresztenek az emberben, ha visszatekint a XX. századi történelemre.
Felelős politikus nem beszélhet így a saját honfitársairól. A szocialista képviselőnő ezzel semmibe vette az olyan általam is nagyra becsült baloldali értékeket, mint a humanizmus, az erőszak elvetése és szolidaritás. Bangóné kijelentése jól mutatja, hogy hol tart ma a közbeszéd állapota Magyarországon – sokszor ezt a stílust tapasztaljuk a Budafok-Tétény fideszes vezetésétől is. Nem lehet csendben maradni, ha ilyen kijelentések hangzanak el. Meg kell húzni a határokat, akkor is, ha ellenzéki szereplőről, helyi szövetségesről van szó. Bangóné Borbély Ildikónak azonnal le kell mondania országgyűlési képviselői mandátumáról, és bocsánatot kell kérnie. Ez a minimum.
2. frissítés: a szokásos komcsi tempó: összevágott videóról beszélve hazudozik a némber
Inkább arról kellene beszélni, miért ilyen rossz a magyar egészségügy – mondta az MSZP-s Bangóné a Mandinernek, amikor a patkányozásról kérdezték.
- A fideszes politikusokra vagy a Fidesz választóira gondolt, amikor patkányozott?
- Választót soha nem patkányoznék le.
- Akkor fideszes politikusra gondolt?
- Akkor is megmondtam, hogy mindenki arra gondol, amire akar. Nem patkányoztam le senkit.
- Akkor miért mondta azt, hogy, „ha már szókimondó vagyok”?
- Kárász Róbert mondta, hogy szókimondó vagyok, én csak megerősítettem. Tarlós István jött utánam a budapesti patkányhelyzetről beszélni, arra utaltam.
- De nem Budapestről volt szó a beszélgetésben, hanem arról, miért ennyire népszerű a Fidesz. Ön erre mondta azt, hogy „sok a patkány Magyarországon”.
- Nem erre mondtam. Arra mondtam, hogy sok a patkány Budapesten és Magyarországon. Tényleg sok a patkány.
- Ausztriában pár napja mondott le egy szabadságpárti politikus patkányozás miatt. Ön lemond?
- Nem patkányoztam.
- Most azzal jön, hogy csak félreérthetően fogalmazott?
- A magyar nyelv ilyen. Rossz az, aki rosszra gondol.
- Érdekes módon mindenki rosszra gondolt. Az Index is úgy hozta le a cikket, hogy „az MSZP-s Bangóné lepatkányozta a fideszeseket”.
- Miután a hírhamisító médiában közzétettek egy összevágott videót. Inkább arról kellene beszélni, miért ilyen súlyos a patkányhelyzet Budapesten, miért ilyen rossz a magyar egészségügy.
- Akkor nem kér bocsánatot, és nem mond le?
- Nem patkányoztam le a választókat.
3. frissítés: végül bocsánatot kért, de azt is hazudozva
3. tökéletes kampányajándék a Fidesznek
A magyar közéletből való távozásra és parlamenti mandátuma visszaadására szólította fel a Fidesz frakcióvezetője Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőt.
Kocsis Máté pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az MSZP-s politikus az ATV műsorában arra az újságírói kérdésre, hogy miért nő a kormánypártok támogatottsága, úgy válaszolt: „sok a patkány Magyarországon”.
Teljesen egyértelmű, ami elhangzott, ezt egyféleképpen lehet csak érteni, az ellenzéki politikus lepatkányozta a Fidesz szavazóit – mondta a frakcióvezető.
Ha Bangóné Borbély Ildikó önként nem adja vissza a parlamenti mandátumát, akkor az MSZP illetékes testületeinek kell visszahívniuk, a magyar közélet nem teheti elfogadottá a választókkal szemben ezt a hangnemet – jelentette ki az MTI beszámolója szerint.