Polgár úr és Robin 2006-ban
A többszörösen odakozmált Polgár úr újból megmagyarázza: ő nem csalt... A legújabb verzió szerint jobbikos ügynököket épített be Novák Előd a zöldpártba, és ők szállítottak több mint ezer hamis ajánlószelvényt Polgár Tamáséknak. Sir Thomas csak áldozat. Nem, téved a Kedves Olvasó, ezt nem viccnek szánták. A roppant logikus és hihető történet szerint nem egy, hanem több jobbikos aktivista vett részt a filmbe illő titkosszolgálati akcióban. Ám ők valamilyen "rejtélyes módon" felszívódtak, senki nem találja őket, noha többen, köztük maga a blogger is látta, ismerte az "ügynököket", "Leleplező Pétert" a mese szerint. Most többen felismerték: a mesemondó nem más, mint Polgár úr egyik utolsó táskahordozója. Mily meglepő.
Egy olvasónk némiképp feljavította a hangot, jórészt levette a torzítást az eredeti videóról. Közzétettük, és vártuk, hogy valaki felismeri-e "Pétert". Egy jobbikos sem ismert rá párttársára, noha egymást nagyon jól, évek óta ismerik. Viszont több tucat ember állítja egyhangúan: a videón minden valószínűség szerint Polgár úr egyik legjobb barátja, "Robin" látható (aki nem azonos Batman hasonnevű inasával, bár ő is szeret maskarában járni).
Sokan ráismertek Robin stílusára, jellegzetes beszédére. Korábban ugyanis, bár jó ideje nem, néhányszor szerepelt Polgárék blográdiójában. Emellett "Péternek" a videón szokatlanul vastag szemöldöke, továbbá hosszú haja van (a füle fölött látszik, hogy hátra van fogva). Mily meglepő, Robin is ilyen adottságokkal rendelkezik. Tehát nem csak a hangja, hanem a feje, fülformája, külseje is kísértetiesen hasonlít "Péterére".
D. Robin Attila, az ideális "Leleplező Péter"

E pár hete készült képen
egész véletlenül szerepel Robin a cédulagyárossal
Egy biztos, olyan ember kellett erre a feladatra, akit a besúgó régóta ismer, megbízik benne, de mégsem ismerik sokan. Robin a cédulagyáros hűséges követője, ez köztudott. Tudják, kinek a lakásán volt az elhíresült "csepeli bombagyár", ami miatt hosszú időre lecsukták Tamásmacskát? Egyet találhatnak. Bizony, Robin lakásán. Tehát a bizalom adott a feladathoz.
Robin mindvégig igyekezett a háttérben maradni, ellentétben mondjuk Bloginnal. Utóbbi "csak" falaz és bólogat, hogy hihetőbb legyen a történet: a Fidesz-Jobbik paktum, valamint lassan az egész világot átölelő Zöldpárt-ellenes összeesküvés. Melyet ki más irányítana, mint anovákelőd.
Robinról kevés nyilvános fotó készült. Tortával dobta meg még évekkel ezelőtt Demszkyt, ami miatt Tomcattel együtt behívták a Mokkába. Bár láthatóan meg van szeppenve Havas előtt, nem jut nagyon szóhoz, hisz' Polgár úr belefojtja a szót. Teljesen véletlenül akadtunk rá egy másik, szintén 2006-os videóra. Az RTL Klub riportot csinált símaszkos zöldpárti aktivistákkal. Micsoda véletlen, az egyik símaszk alól éppen Robin beszél! Nocsak, nocsak.
Tekintse meg a Robin szerepléseiről készült összeállítást!
 
(Vágatlan, jobb minőségben: Mokkás szereplése ITT, a zöldpártos interjú pedig ITT. 1:10-től Robin.)
A TV-s, rádiós szereplések alapján derült ki a turpisság. Egy hangtechnikával is foglalkozó elektronikai szakembert is megkérdeztünk (ő vette le a torzítást a "Leleplező Péteres" videóról), hogy szerinte Péter lehet-e Robin. Ezt válaszolta: 
"Megnéztem, meghallgattam. Egy 100-as skálán 85-90 között adnék rá. A szeme, szemöldöke, a szemmimikája, hangsúlyozása, hanghordozása nagyon-nagyon gyanús."
A YouTube-on a kommentekben - talán kissé könnyelműen - maga Polgár úr is elismerte: egy "picit" tényleg hasonlít az orgánumuk. Kifejtette továbbá: ha kell, ő megbuherálja a hangot úgy, hogy az  Novák Elődére hasonlítson. Ez olyan ígéret volt, mint a bejegyzéseinek nyilvános elfogyasztása. Teljességgel lehetetlen egy tetszőleges ember hangszínére, stílusára alakítani egy hangfelvételt úgy, hogy az hihető legyen. Talán az lesz a következő érv, hogy úgy alakították vissza a csúnya kurucinfósok a hangot, hogy az a legjobb barátjára, Robinéra hasonlítson? Nem tudhatjuk. Árulkodó továbbá, hogy míg a cédulagyárost hidegen hagyták a korábbi találgatások, most, hogy sokan ráismertek legjobb barátjára a kendő mögött, aktívan igyekezik cáfolni a dolgokat, és próbálja terelni a témát.
Többek között ilyeneket ír:
"Ez egy torzított hang nagyjából hihetőnek (életszerűnek) tűnő helyrehozása. Találgatás. Egyébként tényleg kicsit hasonlít az eredetire, de magasabb hangja volt."
"Az a hang, amit itt bemutatnak, egy kicsit tényleg hasonlít."
"LOL! Kicsit játszottak a hanggal, és most szent meggyőződéssel állítják, hogy tudják, kié. Na, gratulálok."
Most épp azzal védekezik, hogy egy eltorzított hangot nem lehet 100%-osan visszaállítani. Teljesen igaza van, (csak azt nem veszi észrer, hogy magát cáfolja, hiszen korábban azt hazudta, olyan hangot varázsol mindenkiéből, amilyet akar). Éppen ezért nem állíthatjuk 100%-os bizonyossággal, hogy Péter=Robin. Ám gyakorlatilag biztosra vehetjük, mivel minden ezt támasztja alá: a külseje, a stílus, a hang, az indíték. Túl sok ember fedezte fel az egyezőséget ahhoz, hogy mindez a véletlen műve legyen. Zsomcat persze azt várta/várja, hogy ettől a mesétől majd összevizeli magát Novák Előd, hisz ezek megdöbbentő bizonyítékok. Valószínűleg nem csak ő és olvasóink, hanem a rendőrség is jót fog röhögni ezen az újabb erőlködésen.
Polgár Tamás újabb hazugságokba menekül, és saját magát járatja le. Egyrészt a Jobbikkal és Novák Előddel szembeni bosszú vezérli, hisz Nováknak köszönhető, hogy a választási csalásokra fény derült, és számos pártot kizártak. Másrészt szeretné megúszni az ellene induló eljárást és börtönt. Talán rájött: hiba volt korábban beismerni, hogy ők másoltak kopogtatócédulákat.
Még árulkodóbb, hogy nem tett feljelentést a "Péteres" videó miatt és nem hozza nyilvánosságra a "jobbikos ügynök" nevét, noha állítása szerint ismeri. Sebaj, megtette a feljelentést Novák.
Azt, hogy a "Leleplező Péteres" videó ki miatt szivárgott ki idő előtt (esetleg Robinnál telt be a pohár, vagy valaki másnál), nem tudhatjuk pontosan. Mindenesetre senki nem számíthatott arra, hogy ilyen hamar felismerik "Pétert".
Kuruc.info - Jéney Szabolcs