2019. december 10., kedd, Judit napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:42 Eltemette édesanyját a kertben, majd másfél éven át felvette a nyugdíját10:20 Lövöldözés egy ostravai kórházban, többen meghaltak10:12 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)10:05 Eltiltották Oroszországot a nemzetközi versenyektől09:32 Építési törmelékkel rongált meg 12 autót ez a sukár csávó09:06 Panorámaadót vezet be Siófokon az ellenzéki többségű képviselő-testület08:38 Oroszország ellenség, ezért Amerika az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában08:23 Párizsi csúcs: Putyin "happy", Zelenszkij elégedetlen08:12 Erdogan: Törökország keresztülhúzta Izrael és több más ország számításait07:45 Eltűnt a chilei légierő egyik gépe 38 emberrel a fedélzetén07:32 Teltház lesz karácsonykor a szállodákban06:54 Elárverezik a világ legnagyobb skótwhisky-gyűjteményét22:30 Már kéjgázzal is drogoznak Hollandiában22:11 Vidám kis ünnepi történet: krampuszok látják el a migránsok baját Dél-Tirolban21:44 Megkéseltek egy rendőrt Münchenben
24 óra legolvasottabbjai

Videók, Zsidóbűnözés ::

Acélfal – egy megdöbbentő dokumentumfilm a cionista terjeszkedésről és a zsidók által okozott szenvedésről

Reklám


1923-ban Vlagyimir Zsabotyinszkij oroszországi zsidó, a Cionista Mozgalom vezető értelmiségije és a mozgalom jobbszárnyának atyja ezt írta:
„A cionista kolonizációnak az eredeti populáció figyelembevétele nélkül kell befejeződnie vagy folytatódnia. Ez azt jelenti, hogy a folyamat csakis egy olyan hatalom védnöksége alatt mehet tovább, amely független az őslakosoktól, más szavakkal egy acélfal mögül, amely a terület eredeti lakosai számára áttörhetetlen.”
Attól a naptól kezdve ezek a szavak váltak a Cionista Mozgalom, majd később Izrael hivatalos és ki nem mondott politikájává. A cionisták a kezdetektől arra használták a telepeket, hogy megvessék a lábukat Palesztinában.
Ciszjordánia és Gáza 1967-es megszállását követően világossá vált a telepes mozgalom célja, amely a területen „kész tények” létrehozását jelentette, annak érdekében, hogy ne jöhessen létre egy palesztin állam. A több mint 40 éves megszállás kezdte éreztetni hatását. Ma több mint 200 telep és előőrs található szerte Ciszjordániában, amely földrajzilag akadályozza meg egy összefüggő palesztin állam létrehozásának lehetőségét.Az Acélfal című dokumentumfilm feltárja ezt a jelenséget, nyomon követi a telepes populáció kronológiáját és alakulását, valamint ezek hatását a békefolyamatra. A film érinti a legújabb vállalkozást, az izraeliek által épített ciszjordániai falat - amely a telepek állandósítását hivatott biztosítani -, és annak hatását a palesztin emberekre.
A telepek és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúra a palesztin emberek életének minden aspektusára befolyással bírnak. Földjeik elkobzása, természeti kincseik elrablása, emberi jogaiktól való megfosztásuk és egy apartheid rendszer kiépítése mind katasztrofális hatással vannak a régió jövőjére és a békefolyamat esélyeire.
Az elv, melyen a két fél között megindult békefolyamat alapul, nagyon egyszerű volt: földet a békéért. A telepek megsemmisítik ezt az elvet, és közben létrehoznak egy földet, ahol nincs, nem lehet béke.
Köszönjük szépen a feliratozást kedves olvasónknak.
Néhány olvasónk jelezte, hogy nem jelenik meg a felirat. Az alábbi képen szemléltetjük, hol kell bekapcsolni, ha magától nem indulna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready