Morvai Krisztina február 27-én napirend előtti felszólalásában kifogásolta, hogy miközben Magyarországot folyamatosan gyalázzák az "emberi jogok megsértése" miatt, az a szocialista Göncz Kinga vezeti le az emberi jogok fontos kérdéseiről szóló Szabadságjogi, rendészeti és igazságügyi (LIBE) bizottsági ülést, aki tagja volt a 2006-os szemkilövető kormánynak.
A nemzetközi közvélemény számára aligha lehetnek hitelesek egy olyan szervezet emberi jogi alapú támadásai, amely az emberi jogok tömeges és durva megsértéséről elhíresült politikust ültet ilyen fontos pozícióba, azaz kecskére bízza a káposztát - mondta.
A képviselőnő továbbá arra követelt választ, hogy a független képviselők csoportjának, általa kezdeményezett javaslata ellenére miért nem hallgatta meg végül a bizottság, a magyarországi helyzetről szóló február 9-i nyílt meghallgatásán Budaházy Györgyöt.
A felszólalás ide kattintva tekinthető meg.
 
Morvai az Europol igazgatóhelyettesét kérdezte a Kelet-Európában garázdálkodó nyugati pedofil bandákról
Morvai Krisztina az EP Szabadságjogi, rendészeti és igazságügyi (LIBE) bizottságának ülésén a Kelet-Európában gyermekeket kizsákmányoló nyugati-európai "fehérgalléros" bűnözők felderítéséről, valamint az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatos lépésekről és a bűntető eljárások eredményeiről kérdezte Oldrich Martinut, az Europol igazgatóhelyettesét. A felszólalás és az arra adott válasz is megtekinthető Morvai Krisztina honlapján.