Kezdjük az elején. Óvodás koromban a ruháimat lopkodták el. Kisiskolás koromban a rotlingjaimat, pénzemet, játékaimat, papucsot, dzsekimet, sapkámat, sálamat, tollakat, stb.
Ott megvolt csomószor a "lehülyemagyarozás" is.
Tán Szomora Levente nevû cigánytól hallottam először. Ott annyit láttam egyenlőre a faji dolgokból, hogy a cigányokkal baj van, és hogy 2 skinhead "a Pásztor fivérek" összecsaptak a cigányokkal. Hol a cigány keze volt bekötözve egy belevágott körző miatt, hol a az egyik Pásztor lába volt végig begipszelve egy "baleset" miatt.
Harmadikban az egyik cigány -Csóka Ottó- fenyegető levelet írt az irodalomtanárnak, hogy: "- Ha nem lesz 5-ös a dolgozatom akkor..."
Durva, már 8 évesen ilyet csinálni.
Aztán felsőbb osztályba léptem. Negyedikbe. Örökültünk egy rakat 16 éves cigányt. Jól visszabuktak. Valami Rudi volt a neve. Sose felejtem el, hogy hogy vette elő a bránerét, és hogy játszott vele a padban az egész osztály előtt, és hogy röhögött közben meg hangoskodott. Az új fiatal énektanárnő meg zokogva rohant ki a teremből, hogy ezt már nem bírja. Összeroppant szegény. A cigányok meg röhögtek.
Aztán elköltöztünk, Istennek hála.
Mezőberényben új dolgok jöttek. Hetedik osztálytól kezdve. Folyamatos kötekedés, lökdösődés. Persze csak mikor egyedül húztam a menzára, vagy csak mikor a vézna haver volt velem, ők meg 6-an voltak. Egyszer volt egy nagy bunyó is.
Skinhead haverban persze volt annyi, hogy másnap megvártuk a sarkon a **** cigányokat, és csináltak egy 1-1-es meccset. Jól megrugdosta az acélbetétésben a cigányt.
Aztán pár hét múlva a cigányok utánam jöttek és úgy megütöttek, hogy csupa vér lettem. Hogy miért? Mert nem nekik drukkoltam a verekedésnél. Jó érv nem?
Volt egy eset, mikor az első barátnőm meghívott az iskoladiszkóba. A cigányok az iskola elé jöttek. Mi persze ki a hátsó ajtón. Fiatalok voltunk, később visszamentünk, hogy hátha látjuk még majd a lányokat. Persze a cigányok meg kiszúrtak minket. Havert jól szájbavágták, engem meg a falhoz löktek. Közben meg Stephen Seagal filmekből idézgettek mocskos szövegeket, mert az "menő".
Akkor felbukkant 4 skinhead, elkezdtek futni. Ezek 5-en futottak. A kövér is futott. 4 skinhead 5 cigány ugye. A skinheadek "túlerőben" voltak. 3 kergette őket. A 4.-ik megállt és kérdezte tőlünk, hogy bántottak-e minket. Mi mondtuk, hogy igen. Erre ő is üldözőbe vette a cigányokat.
Filmbe illő jelenet volt.
Volt olyan is, hogy a menzára mentem, előttem forgatták a kést a bejáratnál, hogy "megvárunk". El ne mondjam, a városban úgy volt, hogy rendőrőrs - menza - kollégium. Szóval a rendőrőrs kb. 3 méterre volt az esettől!
És nem csak előttem forgatták a kést, hanem a kisiskolások előtt is. Volt ott valami 7 éves kislány is, előtte is forgatták a pillangókést, hogy "megkéselünk!".
Mellesleg ugyanezek a cigányok ölték meg a bácsit, pár évvel később.
A gimnáziumban csak 1 évig voltam. Ott a néger fogorvos lánya uszította ellenem a negyedikeseket.
A diszkóban meg a nigger fogorvos nigger fia kötött belém, majd a haveromba. Persze ott volt pár ismerős, és hiába volt a nigger mögött vagy 15 cigány és rapper haverja. Rögtön mondta, hogy "áh, nincs balhé, nincs harag". Gyáva ****. Pedign én már remegtem, és 12 másodpercre voltam attól, hogy csúnyán szétverem.
Amúgy a diszkóban sok balhé volt. Cigányokkal persze. Buktatják az ember. Aztán egy majdnem elesett. Persze rám. Én elkaptam, erre elkezdték mondani, hogy szétvernek. (De miért? Mert Ő majdnem rámesett?)
Volt olyan is, hogy belémkötött a "Jancsika" nevû törpecigány a haverjaival, mert én "skinhead vagyok", mert az "adidas az skinhead márka". Jó érv nem? Meg azt is mondta, hogy "a terepnadrág is skinheadmárka". Körülöttünk kb. 40 rapper meg diszkós volt terepnadrágban, nem számít...
Egy esetben egy rapper vagy mi jött nekem a járdán. Be volt rúgva vagy mi. Nekem jött, majdnem elesett. Én meg mondtam neki, hogy:
- Vigyázz vazz, elesel!
Semmi rosszindulat nem volt bennem.
Erre fél óra múlva egy 150 kilós cigány ütögette a vállamat, hogy játszuk le. Mondom micsodát? Sose láttalak, mi a gond? Mondja nekem, hogy én bántottam a haverját. Mondom mi van? Kicsodát? Mikor? Erre ott volt az a tetû kis cigányimádó mocsok, és mutogat rám, hogy "ő volt az, ő volt az". "Mondom mit kötözködtök?" Választ nem kaptam, csak hogy majd jól szétvernek, meg ott pofáztak egy csomó ideig, hogy én egy szemét vagyok és bántottam a haverját, meg ilyeneket. Így menjen az ember szórakozni.
Aztán a másik iskolában történt az előző történet.
De volt ott több is. Azt mondja nekem az a cigány, amelyik megütött hátulról.
- Utálom a skinheadeket, mert a hugomat megverték.
- Ok, én nem bántottam. Semmi közöm hozzá.
Erre pofázott egy csomót, hogy majd jól összevernek, meg ilyeneket. Mégis kit érdekel a huga? Biztos nem is volt igaz, csak kötekedni akart. Néha hoznak ilyen állbalhé cuccot, hogy ők a sértettek...
Aztán a gépíró és szövegszerkesztő iskolában nem volt gond, de ugyanoda jelentkeztem megint, levelező gimnáziumi oktatásra. 1 napra mentem be. Utána otthagytam.
Viszont 1 nap is elég volt arra, hogy a 4 cigány akik szintén jelentkeztek ellopjanak valamit.
Minő véletlen, eltûnt egy atlasz. 2000 forint. Mindenkinek fizetnie kellett az osztályból. Elég is volt, mondtam én nem fizetek és ki is léptem. Eleve kipécéztek maguknak a tetves cigányok, mert már a hátam mögött sutyorogtak, hogy hogy fognak velem szemétkedni majd a jövőben. Nincs erre szükségem...
Volt az az eset, mikor elmentünk város-napra. Mezőberény napok, hurrá. Pub-ban beszélgettünk, jó volt. Ott volt valaki aki bekiabált, mondom nem érdekel.
Mentünk haza utána haverral, mikor meguntuk az ücsörgést. Haver mondta, hogy menjünk arra, arra rövidebb. Mondtam neki, hogy rossz ötlet, ott van az a lepukkant kocsma, és 100%, hogy a cigányok ott ülnek előtte és belénk fognak kötni.
Haver mondta, hogy áh, ne legyél már "üldözési mániás".
Nos, igen. El ne meséljem, követtek minket. Már akkor sejtettem, hogy gáz van, mikor hallottam a tipikus röhögést a hátunk mögött. Haver eldugta az óráját meg a mobilját. Én meg fogtam a késemet és azt mondtam neki, hogy:
- Nem fogok futni. Eddig se futottam még soha, most se fogok.
- Én se futok, mert én meg papucsba vagyok... - mondta a haver.
Jöttek utánunk. Egyszer megszólaltaka hátunk mögött. He, agyjatok mán tüzet!
- Nem dohányzunk! - mondta a haver.
- He, ne haggyad üket elmenni!
- Nem hagyom há'!
Viszont pont akkor értünk haverék házához. Bementünk, a cigányok meg kint kiabáltak befelé.
Másnap teljesen más ruhába mentem, de akkor is beszóltak. Tök mindegy hogy nézel ki, úgyis belédkötnek.
Az iskola előtt jött 6 cigány, lapátokkal, kapákkal, ásókkal. Épp "dolgozni" mentek. Jönnek a hátam mögött. 2 haver szépen lemarad, mert beszartak. Naná.
Erre az egyik megüt hátulról. Visszafordultam, beintettem és odakiáltottam nekik egy "kurvaanyátokat". Erre hú, hogy én rohadt náci, ezért kicsinálnak. Ott vártak a kapu előtt egész nap. (Jóhogy, így kell dolgozni nem?)
Bent is megütöttek. Ott 2 nagydarab dagadt, meg egy kis sz*rcsimbók. Kérdeztem, hogy "azért ütöttél meg mert magyar vagyok?". A válasz egyszerû volt:
- Igee'!
Én meg fogtam magam, és kimentem a másik ajtón. Annyira hülyék voltak, hogy nem vágták le, hogy 2 ajtó van az iskolán. Mindkét oldalt volt 1-1 főbejárat.
Aztán másnap bementem az igazgatóhoz és balhéztam. Mert mi a tököm, hogy az iskola nem garantálja a tanulók iskolába jutását? Mi az, hogy senki nincs ilyen cigányputri helyen az iskola előtt? Hol vannak a rendőrök? Kik voltak akik balhéztak? Mi lesz a 3 mocsokkal akik az iskolán belül nyomják a  magyarellenes terrort?
Még a "munkás"cigányok főnöke is be lett híva.
Mi lett? Meg lett ígérve, hogy ezután lesz rendőr az iskola előtt. Ennyi.
Mi történt? Semmi. Rendőr az iskola előtt nem lett. Természetesen. A 3 mocsokkal se lett semmi.

Pl. mikor kisiskolás voltam DSK-ra jártam. (Diák Sport Kör) 7 évesen. Vittem pár játékot magammal, mondom megmutatom már a haveroknak, vagy valami. Beletettem a monogrammos ruhazsákba őket.
Vége a DSK-nak, erre a zsák selhol. Kerestem, de kész. Ellopták.
Anyám ovónő akkoriban. Pár nap múlva viszontlátta a -Szomora Levente hugánál- a kiszsákot. Monogrammal, mindennel.
Tehát a Szomora Lenvente cigány lopta el. Anyám persze nem csinált semmit. Lehetett volna balhéznia egy kicsit, nem szakadt volna bele, akkor volt a szocializmus vége, szóval a rendőrségnek még lett volna pár szava a tolvajhoz.
Nem történt semmi. Lopott, megúszta.
Ebből egy 7 éves magyar gyerek milyen következtetést vont le szerintetek?

Öcsémnek is volt egy sztorija. Azt is leírom.
Ő szakácsnak tanult Gyomán. 2 évig nem volt semmi gond. Mindig mondta, hogy milyen szuper a szakácskodás, tanult rendesen, főzés, sütés, ingyen kaja, minden.
Egyik nap hazajött egy jókora sebbel a nyakán. Mi történt, mi történt, kérdeztük tőle.
Mondta, hogy nem akar beszélni róla, de ő otthagyja az iskolát. Ő többet nem megy oda, stb.
Kiderült, hogy a cigányok egy teljes hete ütik. Azt az álindokot hozták fel, hogy öcsém megette az egyik cigány ribanc tízóraiját. (Mert öcsém pont egy cigány kajáját fogja elrabolni nem?) Ő meg mondta, hogy nem ő volt, és semmi köze a dologhoz, de naponta ütögették, megalázták, stb. Aztán egyszer jobban megverték, sebet ejtettek a nyakán meg minden, és azt mondta, hogy vége, nem megy oda többet.
Mondott durva dolgokat, hogy az iskola előtt verik a cigányok a tanulókat, hogy leszedik róluk a nadrágot, elveszik a cuccaikat, és a tanárok se csinálnak ez ellen semmit, mert azok is vagy félnek, vagy nem érdekli őket.
Az iskolát tényleg ott is hagyta, többet nem ment oda...
 
Látom mezőberényi vagy, én meg itt a szomszédban lakok Békésen. Ott is van pár cigó, meg gondolom a Párizs fénye italboltot sem kell bemutatni senkinek. Ott már lassan mindennapos a balhé, de hát oda fehér ember nem is megy. Én általános iskola első 3 osztályában jártam olyan suliba, ahol kb. 80-90% volt a cigányok aránya. Első és második oszátlyban pl: a budi állapota volt szép, gondolom a putrisoron a Newton WC ( pottyantós) és a villanyszámlával való seggtörlés volt az alapeset, ezért csodálkoztak rá az angol WC-kre. Megpróbálom emlékezetből leírni hogyna is nézett ki a slozi pár hónap múlva, bár nem nehéz elképzelni. Az egy dolog ,h a WC-k nem voltak lehúzva, de hogy a piszoárbaé s am osdókagylóba is jusson anyag vastagon az már nem semmi, sőt volt mikor a plafonról is csöpögött a szar, mert gondolom valaki felhajigálta. A húgykőnyomok a falon már említésre se méltóak. Egyszer volt egy olyan eset, h délután betörtek páran a suliba feltörték a takker szekrényét, és kiszedtek mindent, ami benne volt és szétlocsolták mindenhol. Súrolószert szétszórták a folyosókon meg a termekben, Domestost szétlocsolták, a kiürült flakont belenyomták a WC-be. Apropó a WC miért is volt mindig eldugulva? Mert minden szart beledobáltak, állítólag votl mikor kihívták a duguláselhárítót, és biony rongyokat, tekercs WC papírt, pólót, villanykörtét meg egyéb dolgokat is találtak. Egyébként ma is ez a helyzet a suliban, cska már másik helyen van ( a régi helyen ma bizományi van a kossuth utca végénél). A békési 1-es suliba ( asszem már Eötvösnek hívják hivatalosan) most is szinte csak cigány jár, kvázi kisajátították maguknak, aki nem cigány vlt azt elüldözték ( én is azért hagytam ott, mert már elviselhetetlen volt, az csak az alapeset, h ha nem faltam be rögtön a magammal hozott kaját még a főbejárat előtt akkor 20 mp múlva már csak hûlt helyét láttam). Ráadásul ez a legjobban felszerelt suli, a mûvelődési központ mellett van, kvázi saját színházterme van, és a városi sportcsarnokot is tornateremként használják.
Egyébként itt még viszonylag nyugodt a helyzet, ott van ugyan Párizs (a békési cigánynegyed) meg a Szabadkai utca, esetleg az Ady lakótelep környéke, ahol óvatosnak kell lenni, de általában ezeket a helyeket fehér ember kerüli. Faterom egyszer végigment kocsival a szabadkai utcán, mert arrafelé volt dolga, ő mondta, h tisztára mint Delhi. Diszkóba mi nem járunk, azokba a kocsmákba meg, ami törzshelyünk (Kentucky, Piramis) nem járnak, mert messze van nekik és több kocsma van közelebb. Mondjuk a piac térnél a Casino előtt szoktak belhék lenni, meg a Club Fonóban is, de arra meg nem  járunk. Van, ahol rosszabb a helyzet, pl. van ismerősöm, aki Miskolcon lakott pár évig, és mondta, h az Avas környéke az veszélyes. Egyszer arra mentek, mert egyik haverját vitte kocsival valahová, és mikor ráfordultak akkor annyit mondott neki, h ajtókat zárja be, és meg ne álljon semmi esetre se ezen az utcán, ha eléugrik valaki inkább taposson a gázra. Ott ugyanis csak cigány lakik és hiába van 30-as tábla legalább 50-el kell menni, h ne ugorjanak a kocsi elé. Szokásuk ugyanis, h a lassan menő kocsi elé ugranak, majd miután megáll kirabolják a sofőrt, netán az autót is ellopják. Ha 30-al mész ki is ugranak eléd, de ha 60-70-el már nem fog.
Egy ház a Puskin utcában
Igen, csak egy ház a Puskin utcából, egy szembetûnően romos ház. Lassan már nem is lehet háznak nevezni, csak inkább romnak, vagy mégtalálóbban mondjuk putrinak. És nem véletlenül putrinak!
Természetesen a házban egy igen terebélyes, szapora cigány család lakik. Arra felé szoktam mindig járni, a házuk alatt vezet a járda. Mit szoktam tapasztalni, mikor arra megyek? Először is, a ház állapotát már írtam, szembetûnően lelakott egy épület. Vakolat lehullva, düledező falak, az ablakok itt-ott kitörve, a kapu az féle be van dőlve az amúgy igencsak sivár udvarba.
Málló vakolat, düledezö falak, törött ablakok - ez itt egy nagy putri.
A házban nem tudom, hogy pontosan hányan élhetnek, de jópáran. Az ablakokon többnyire üvöltő tévé, sikoltozó cigánykölkök, és kiabáló felnőttek hangjai szûrődnek ki. Azt sem tudom, hogy mit csinálhatnak ezen kívül egész nap. Illetve azért tudom azt, hogy nyáron, mikor gatyarothasztó forróság van, akkor az egész család kint van a "házuk" előtt.
Többnyire a járdán ülnek illetve állnak, és ha valaki arra jár, akkor aztán arrébb nem mozdulnának a világ minden kincséért sem. Mit csinálnak ott? Pletykáznak, dobozszámra szívják a cigit, és liter számra isszák a kávét. Persze, hiszen ilyen dolgokra van pénz. Nem tudom, hogy mennyibe kerülne legalább sárral betapasztani a lehullt vakolat helyét, de gondolom 3 doboz cigi áráért megoldható lenne. Persze egy rendes vakolást is kigazdálkodhatnának 10 doboz cigi és pár kávé árából. De ez nekik nem fontos, a lényeg, hogy semmit ne csináljanak a cigizésen és a kávézáson kívül. Ezen felül akár a ház rájuk is dőlhet, nem érdekes, majd kapnak másikat.
A múltkor megyek a járdán. Odaérek egy cigány-házhoz. Nem kell ránézni, hogy tudja az ember kik laknak benne, mert 100 méterrol is hallani a kiabálást. De anélkül is lehet tudni, elvégre a cigányok mindig a ház előtt vannak, és nem a putrijukban.
Most is ott voltak, ketten a járdán ültek, egy meg ott állt mellettük biciklivel, persze az is a járdán. Hangosan beszélgetnek, hogy:
" - He' ha érdekel a za zezüstnyaklánc akkó szójjál! "
Az igen... nemhogy a düledező házat vakolnák be, ahelyett inkább ezüstöznek. Persze ahogy odaértem nem ment arrébb egyik se. Járdát elfoglalták teljes egészében, csak az egyik húzta arrébb a kávéját.
A következő érdekes dolog, hogy mit csinálnak a kölykök? Mert akármikor járok arra, mindig ott vannak. Nyár vagy ősz, délelőtt vagy délután, nem lényeg. A kölykök ott vannak.
Délelőtt 11 óra, méghozzá csütörtök. Mit csinált otthon? Nem kellett volna iskolában lennie? Hülye kérdés, persze hogy kellett "volna". De ez sem számít, nem volt, mert miért is lett volna, mindig otthon van, és bámul ki az ablakon.
A egyik sétám alkalmával például szintén ott lógott a feje, köszönt olyan cigányosan, és mivel nem hajbókoltam azonnal, ezért rámkiabált, hogy "köszönjé má te!". Szóval nem kell kommentálni. Persze csak akkor szólt be, mikor az ablakban volt, a múltkor nem, mikor a járdán jött szembe. Ott épp az öcsikéjével jött, és viccből belökte a bokorba. Jó vicc...
Körülbelül ennyi a történet...
Cikk: Szacsi

Berényi Napok 2001
Mivel szerettem volna egy lánnyal beszélgetni egyet, így felmentünk a haverokkal a városközpontba. Sajnos ez a "találka" egybeesett a minden évben sorrakerülő Berényi Napokkal. Már attól tiszta ideg voltam, hogy többszáz, vagy többezer embert fogok látni. Utálom a nagy tömeget, a MIÉP gyûléseket persze leszámítva, mert az úgy jó, ha minél több ember van jelen.
Berényi Napok. Hát igen. Egy csomó oláh cigány képviselte a fajtáját a rendezvényen, az undorítóbb fajtából. Ettől már eleve ideg voltam. Egy igénytelen részeg fickó is odajön hozzám és kezet fog velem. Akkor még idegesebb lettem, mert utána kezet kellett mosnom. Pfuj...
A kedvenc sörözőnkben ücsörögtünk egy kicsit és közben beszélgettünk a haverokkal. Ott is mintha láttam volna cigányokat, az egyik kölyök elég csúnyán nézett rám. De ezzel nemigazán törődtem. Inkább azon járt az agyam, hogy tényleg tudok-e majd találkozni a lánnyal, akiért felmentem a főtérre és végig kellett hallgatnom egy TNT fellépést is. Végülis csak egy mosoly erejéig találkoztam vele, de ez a cikk szempontjából lényegtelen.
A haverok mondták, hogy MZ/X koncert, meg nincs belépő, stb., úgyhogy menjünk, és nézzük meg. Nagynehezen rábeszéltek, de nem sok kedvem volt hozzá. Ott is láttam egy rakás cigányt, de azok csak olyan kis gyökerek voltak, így hát hiába szóltak be, nem kezdtem el idegeskedni. Csak a szájukat jártatják. Mást nem is tudnak. Szóval ez még semmi nem volt.
Aztán a haverommal meguntuk a dolgot, és elindultunk haza. Még utánam szólt valami retekpurdé - azt hiszem Rácz Feri volt, becenevén "Cupák"- hogy:
- Bómbeer? He?
Én csak csúnyán néztem rá, és mentünk tovább. Az utcán a nadrágom térdzsebéből a bomberem zsebébe raktam át a pillangókésem, mert volt egy rossz megérzésem.
Még mielőtt hazamentünk volna, beugrottunk megint a kedvenc sörözőnkbe, hogy körülnézzünk. Ott találkoztunk két ismerősünkkel. Ahogy ülünk ott velük, egy fickó elkezdi felém lengetni a kezét. "Gyagyás" -gondoltam. Csak kötekedni akart velem. Nem mondhatnám, hogy érdekelt.
Aztán a haverommal otthagytuk a helyet, és elindultunk hazafelé. Nem akartam átvágni az egész tömegen, úgyhogy javasoltam a havernak, hogy menjünk ott, ahol alig vannak, és ne a kocsmákon át menjünk. Így vitáztunk:
- Ne arra menjünk, hanem inkább arra, mert ott alig van valaki, nincs tömeg. -mondtam.
- Ugyan már, nem lesz semmi gond.
- De most menjünk át a sok sz*r között?
De végülis beleegyeztem...vesztünkre. Ahogy elhaladtunk a kocsma előtt, két csapat cigányt láttunk. Az egyik csapat volt a Horvát Jancsi féle kisgyökér csapat. Azok nem is szóltak. Viszont a másik banda jobban aggasztott. Voltak vagy hatan, és volt köztük egy pár igazán izomállat is. Be is szóltak:
- Szkínheed!
Mi csak mentünk tovább, és csak annyit szóltam a haveromnak, hogy "látod, én mondtam, hogy ne erre jöjjünk".
Ahogy haladtunk előre hallottam még valami zajokat, de nem egyre halkabban. És mikor hátranéztem meg is nyugodtam.
- Nem követnek minket. -jelentettem ki naívan.
De ahogy elhagytuk a városközpontot, meghallottam egy pár cigányröhögést. (Tudjátok, az a tipikus idióta vihorászás, mikor éppen valami disznóságon törik a fejüket.) Hátrakaptam a fejem, és láttam, hogy a falka már igencsak közel ért hozzánk. A haverommal konzultáltunk egy kicsit.
- Nem fogok futni. Sose fogok elfutni, akármi is lesz. -szóltam oda Robin haveromnak.
- Én se fogok, nem is tudnék, így papucsban. -így ő.
Nem is szaladtunk, csak simán mentünk előre és közben arra gondoltunk, hogy vajon belénk kötnek-e addig, amíg odaérünk a házunkhoz, vagy nem lesz rá idejük. Nekem meg közben azon is járt az eszem, hogy nálam a pillangókés, úgyhogy ha túlságosan elfajul a helyzet, akkor még mindig le tudok szedni egyet-kettőt a hatból.
Már vagy 3 méterre volt a hozzánk legközelebb lévő putrilakó, mikor megszólalt.
- Van tüzetek?
- Nincs, sajnos... -válaszolt haverom.
- És cigitek?
- Ne hagyd eltûnni üket! -szólt a komája hátulról.
- Nem fogom!
De ekkor odaérkeztünk a haveromék háza elé, és bementünk a kapun.
Egyszóval megint megúsztam illetve megúsztunk egy brutális verést. Ott aludtam haveroméknál a biztonség kedvéért. Még jól is aludtam. Úgy látszik, hogy tényleg egyre immunisabb leszek az ilyen esetekre, mert már nem izgatott igazán a helyzet. Persze ideg voltam, de szinte azonnal megnyugodtam a helyzet után.
Ami viszont most igazán nyugtalanít, hogy másnap azok közül a cigányok közül valamelyik megismert, pedig nem voltam "kiöltözve". Szóval emlékeznek az arcomra, ami egy ilyen kisvárosban nem túl jó dolog...

Brutális gyilkosság Mezőberényben
Éppen a tavaszi szünetemet töltöttem Heves megyében-, hogy az RTL klub baloldali tévéállomás sugározta híradóban bemondták, hogy gyilkosság történt itt, Mezőberényben. A részleteket akkor még nem tudtam, de megjegyeztem az öcsémnek, hogy biztosan a cigányok voltak, a Füles nevû, meg a bandája.
Mikor hazajöttem igencsak elcsodálkoztam, mert hát mit ád Isten, ráhibáztam. A részleteket is megtudtam, hogy hogyan is történt az egész.
Az áldozat egy idős bácsi volt, akinek összes vagyona egy malac volt és 50.000 forint, amit gondolom a nyugdíjából spórolt. Amelyik nyugdíjasnak van pár ezer forintja, az ugyebár már eleve veszélyben van; ezt bizonyítja ez az eset is. A gyilkosság éjjel történt, az elkövetők, ha jól emlékszem, négyen; természetesen cigányok voltak.
Éjjel bementek a bácsihoz, és annyira elverték, hogy egy ép csontja sem maradt. Teljesen szétverték a fejét a szerencsétlennek.
Aztán mint akik jól végezték dolgukat, fogták a pénzt és elindultak elkölteni. Rájuk vall, hogy nem törődtek semmivel, mert véres ruhában indultak el szórakozni. Úgy értesültem, hogy a helyi hamburgeresnél akarták felváltani a romák az első 10ezrest. Itt gyanúsnak találták őket, mert hát honnan lenne kora hajnalban 10.000 forintja egy cigánynak? Rendőrök megmotozták őket, és előkerült a többi 40.000 forint is.
Ehhez a történethez csak annyit fûznék hozzá, hogy remélem, hogy nagyon sokáig fognak ülni ezek a mocsok gyilkos cigányok. 50ezer forint egy élet? Egy magyar élet? Esetleg a cigányok szemében...
(Kuruc.info kommentár: ugyan, a cigányok 300 forintért is képesek gádzsót gyilkolni, lásd ITT)
Szacsi
2001. május 9.
Mivel Annának szüksége volt egy-két fényképre, átmentem csinálni róla egy párat. Gond nélkül mentek a dolgok. A postán is voltunk, mert kaptak valami pénzt, de később kellett visszamenni érte, mert még nem volt a postán. Mikor visszamentünk később, utána meghívtam egy fagyira, ő pedig azt javasolta, hogy üljünk le a játszótéren. Mikor ott körülnéztem, már akkor nem tetszett nekem, hogy láttam egy cigányt. De akkor még nem gondoltam semmi rosszra. Aztán jött még kettő, biciklivel. Aztán a biciklisek elhajtottak. Nem telt bele 5 perc, egy rakás cigányt hoztak magukkal. Láttam, hogy közelednek, odaszóltam Annának:
- Ezek ide jönnek...
Körülálltak minket. Volt egy sovány, egy dagadt, egy kicsi, egy nagyfogú, meg még egy másik ocsmány. Aztán jött egy "fehér" gyerek is, aki a haverjuk volt. De az el is húzott rögtön.
Először a dagadt jött a mondókájával. De mielőtt még megszólalhatott volna, megláttam a nyakában egy feszületet és megkérdeztem tőle, hogy:
- Te hívő vagy?
Erre az egész putribanda el kezdett röhögni. Hogy ezen mi volt olyan mulatságos, azt nem tudom. Aztán jött a brutális dolog. Elkezdtek nekünk ugatni, hogy így meg úgy, megismerem-e a soványat? Mondom "nem". Aztán ahogy hápogtak, eszembe jutott, hogy ez volt az, amelyik belémkötött a múltkor a buszmegállóban.
Megszólalt a kövér is, hogy:
- Nédd mán! Hitler bajusza van! He! Akkó jó köszöntem, hogy "Heil Hitler!". He! Meg van bombere is, láttam mán, oszt van rajta német zászló is.
- Az pont nincs rajta -szóltam közbe.
- De van he! Há' láttam! Oszt mijér' ilyen fehír a bőröd he?
Hogy meglegyen az öröme, ráhagytam, hogy van német zászló a bomberemen. Láttam már, hogy már az is baja, hogy fehér a bőröm színe. Nekik baj, hogy nem vagyok cigány, hanem magyar ember vagyok, de valahogy engem nem zavar, sőt mintha még örülnék is annak, hogy magyar vagyok. Csak ezt így nem akartam a pofájába vágni. De abban a pillanatban a nagyfogú hozzáért az arcomhoz, mire én kinyújtottam a mutatóujjamat, ránéztem és azt mondtam ideggel:
- Ezt nem kéne!
Erre kicsit megrémültek a putri-lakók, mert ők is azt javasolták neki, hogy ne nyúljon hozzám. Még most se értem, hogy miért mondták neki, mikor én egyedül voltam, ők meg öten.
- He, még a pólód is skinheades! Rá van írva, hogy: utálom a cigányokat!-szólt megint a túlsúlyos.
Megjegyzem, az volt ráírva angolul, hogy "földrengés", és köze nem volt semmiféle skinhead dologhoz.
- Nem skinheades, ez egy zenei irányzat.
- De az skinheades, mi? -kérdezett újból a molett.
- Nem, ez hardcore-os.
- Milyen?
- Hardcore-os! -jelentetttem ki mostmár hangosabban.
A sovány meg elkezdett szövegelni, hogy ő így meg úgy kinyírt volna, már akkor is amikor a buszmegállóban voltunk, csak nem akart odajönni hozzám. Persze most mert, elvégre most 5-en voltak rám, plusz a zsidó... Egyfolytában azt vartyogták, hogy ez csak a sovány kreolbőrûre meg rám tartozik, úgyhogy ők nem szólnak bele a kettőnk dolgába. De elég átlátszóan hazudtak.
Ezt követően azt motyogták, hogy "skinhead vagyok-e"?. Aztán Annának is szövegeltek, hogy:
- Te is skinhead vagy! He! Ismerlek!
- Skinhead? Én hungarista vagyok -jelentette ki Anna.
- Az meg mi a fasz? -fordult a többi kreolbőrûhöz a zsíros.
Aztán egymással beszélgettek valami walkman-ekről. Én odafordultam Annához, mire ő halkan azt mondta, hogy:
- Én hungarista vagyok.
- Én meg nemzeti szocialista  - mondtam.
Megint hozzánk fordult a csorda és a kövér megint kérdezősködni kezdett.
- De mér' kee gyûlölni minket? Én ezt nem értem.
Erre Anna felhozott rögtön egy pár példát. Kezdve bûnözéssel és a mezőberényi öreg bácsi megölésével.
A kövér meg azt mondta:
- Ebbe igazat adok, hogy az öreget nem kellett vona megőni.
Én ekkor itt arra gondoltam, hogy "igen? Te csak simán leütötted volna. És szerintem a robogódra a pénzt te se fáradságos munkáddal kerested meg." Egy szép kék japán robogón ült.
Majd a sovány elkezdett mindenféle dolgokat mondani, hogy így meg úgy megfejelt valakit az utcabálon a múltkor, meghogy annyi rendőrségi ügye van már így is, hogy egyel több már nem számít neki.
A bakancsomról is egy csomót beszéltek.
- 18 méteres a fûző? -kérdezte a kapafogú.
Értitek, nem az, hogy "18 soros-e a bakancs", hanem "18 méteres a fûző". Még azon is összevitatkoztak, hogy hány forintba kerülhetett. Ja, le akartak fújni fekete festékkel is és a bakancsom is le akarták vetetni velem. Anna védett engem, ezért ezer hála és köszönet neki.
Norbi is szóba került. Hogy Annát azért nem bántják, merthogy Norbit ismeri, meg hogy Norbi jó gyerek, mert vele nincs gond, meg van zenekara, meg minden.
A sovány meg csak mondta, hogy "gyere, menjünk árrébb, osz megjáccuk he!". Én csak annyit válaszoltam, hogy "Én most nem fogok itt verekedni." 5-szörös túlerővel szemben? Hát hülyének néznek ezek? Nem akartam már a kezemet bekoszolni.
Azt is megtudtam, hogy ők kiabálták utánam a múltkor, hogy megkéselnek. De akkor nem féltem, mert akkor nálam is volt kés, és akkor csak ketten voltak. Most meg itthonhagytam a kést. Úgylátszik, hogy megint fel kell magam fegyverezni. Bár 5 ellen nem tudom, hogy mit csinálnék. AK47-es kellene ilyen helyzetekben. Bár amilyen büdösek, még a golyó is kikerülné őket.
Aztán az kérdezte tőlem a sovány bolond cigány, hogy:
- Ha mongyuk éjn egy kocsi eléj esnék, akkor te kihúzná' engem? Nem mi? Még belém is rúgná' egyet, hogy büdes cigá'!
Hát, mit tagadjam... Igen. De erre csak gondoltam.
Majd ez a sovány belenézett a gyilkos ronda szemével az én szemembe, és megkérdezte, hogy:
- Fílsz? Ájjá fel!
- Miért állnék? Nem állok! -jelentettem ki.
- Fílsz mi?
Erre a kövér megpróbálta volna csitítani a soványat, hogy hagyja már abba.
- Haggyad mán!
Emez meg visszaszólt neki, hogy:
- A kurva anyádat, te! Kussoljá! -majd megint hozzám fordult.
- Ugye félel? Fílsz?
Ezek a hülyék 5-en voltak, én meg egyedül. Illetve Annával, de őt már csak ne számoljam már úgy, hogy beállna verekedni ezekkel a tetûfészkekkel.
Erre a kövér megint szólt:
- Milyen ártatlan pofát tud ez vágni.
Rögtön az jutott eszembe, hogy "miért ne vághatnék én ártatlan képet? én lennék a bûnös? Nem én hordok feszülelet a nyakamba úgy, hogy csak nevetek azon, ha megkérdezik, hogy hívő vagyok-e? Ő a bûnös nem én! És még én vagyok bûnös, mert megsértettem egy utolsó cigány lelki világát azzal, hogy nem hagytam szó nélkül a múltkori gúnyolódását.
Mostmár a törpecigány elhúzott, így csak 4-en maradtak. Ez nem tetszhetett nekik, mert rögtön ezután a kövér is leakart lépni, mondván:
- Nekem haza kee mennem etetni.
Erre a sovány azt mondta neki, hogy:
- Mennyé, minek vagy itt, ez úgyis csak a mi dógunk.
De mikor tényleg ment a kövér, akkor a többi ganaj-polgár is vele tartott.
- Ha lekközelebb tanákozunk, majd kitaposom a beled, meg a fejed körbetekerem a segged körû! -szólt még utoljára vissza. Mikor végre már elhúzták a belüket, akkor rögtön odafordultam Annához, és jópofán csak ennyit jegyeztem meg:
- Hát, legalább ebből is lesz egy jó cikk.
- Aztán ne kíméld őket. -javasolta.
Ahogy visszagyalogoltunk hozzájuk, megtárgyaltuk az esetet. Észrevettem, hogy amint eltûntek a cigányok, azonnal megnyugodtam, pedig régebben napokon át ideges voltam egy-egy ilyen eset után. Meg is jegyeztem, hogy:
- Kezdek megedződni...
Cikket írta:. Szacsi
Az eredeti hsz-ek szerkesztett, javított változata. Lásd még: cb1