Még tavasszal beszámoltunk arról, hogy az egyik finn kereskedelmi TV-csatornán a finnországi cigányokon élcelődő, vicces mûsor indult, amely a cigányokat tolvaj, rabló, másokat átverő embercsoportként mutatja be (tehát olyannak, amilyenek valójában – a finnországi cigánybûnözési, iskola- és munkakerülési és hasonló statisztikák fényében, amelyről a Cigány Kisokosban többet olvashatunk).
Hogy lehetséges ez - kérdezheti egy, a cigányfajvédők uralmához, a teljes szellemi terrorhoz szokott magyar. Úgy, hogy Finnországban sokkal kevesebb és kisebb hatalmú a cigányfajvédő, ezért nem tudják betiltani a sorozatot, szemben a hasonló, magyarországon vetített mûsorokkal. Ugye, mindenki emlékszik arra, mi történt a Bazi nagy roma lagzival, micsoda hatalmas botrány lett belőle, milyen villámgyorsan betiltották, micsoda Kanossza-járást kellett tartaniuk az elkövetőinek? Nos, ez a sokkal egészségesebb közgondolkodású, nacionalistább, szabadabb Finnországban elképzelhetetlen, ahogy az sem lehetséges, hogy betiltsák a finn Hikipedia hasonló hangvételû, a cigányokkal foglalkozó szócikkeit (magyar fordítása és kommentár ITT).
A finnországi cigányok között azóta is negatív rekordokat dönt a mûsor népszerûsége: a legújabb felmérések szerint egy kézen meg lehet számolni azoknak a százalékarányát, akiknek az tetszik, a többi kb. 97-98%-nak egyáltalán nem.
Ennek természetesen a cigányok nem csak szavakban és általános nemtetszésnyilvánításokban adtak hangot, hanem bizony halálos SMS-beli fenyegetésekben is, amelyekről a finn sajtó pár napja, jún. 18-án számolt be. Emiatt a mûsor amúgy szintén cigány vezetőjének, Rainer Frimannak rendőri kísérettel kell közlekednie.
A fehérek reakciója ezen halálos fenyegetésekre, természetesen nyomdafestéket nem tûrő. Hadd utaljunk arra, hogy a finnek 95%-a ki nem állja a cigányokat - ennek megfelelő a reakciók eloszlása is. Ezekből, amennyiben beszéljük a nyelvet, például ITT  (a 24. oldal közepétől), ill. ITT  láthatunk példákat. Egy jellemző hozzászólás:
"Valószínûleg degeneráltak ezek a fenyegetőző romák.
A finnországban élő romák valóban olyan keményfejûek és maradiak, hogy senkit se engednek "kiugorni", asszimilálódni? [Kuruc.info kommentár: Utalás arra, hogy Rainer Friman cigány származású, de, a nagyon kevés kivétel egyikeként, nem tartja a bûnöző cigány szokásokat és "kultúrát".]
Felvetődik a kérdés, hogy a romák hogy képesek ezekkel a szabályokkal és szokásokkal együtt élni? Ilyen beállítottsággal a jelen világban sehova sem jut az ember. Nem csoda, hogy a [cigány] fiatalok a szeszhez és a droghoz nyúlnak [Kuruc.info kommentár: a finnországi cigányság nagy része drogozik, és nagyon sok (rabló)gyilkosságot - mint pár napja a Porvoo-beli- szintén drogos állapotban követik el.]
Cigányok, ébredjetek már fel a középkori sötétségből, a törvényen kívüli lét már történelem!"
Egy másik, érdeklődésre számot tartó hozzászólás (Igor33 20.06.2007, 13:36-kor kelt hozzászólása INNEN):
"Hadd meséljek el egy estet, amely tőlem 10 méterre történt annak a városrésznek a piacterén, ahol lakom.
Olyan 10-15 tagú cigánycsoport, férfiak és nők vegyesen, üldögéltek a helyi kocsma teraszán. Ahogy szoktak, hangosak voltak, ami nagyon zavarta az egyik - kőrészeg - fehért, aki elkezdett velük kiabálni. Egy pillanat múlva az adott fehért odébbrúgta pár cigány; a cigók folytatták a hangoskodást.
A fehért ez felbőszítette, és, nem hagyva annyiban, most túl közel ment a cigányokhoz. Ekkor beindult a cselekvéslánc.
A cigánybagázs minden férfija rávetette magát a fehérre. Ütötték, rúgták, ahol csak érték. Az egyik cigány letépte a fehér kulcstartó láncát (amire annak a tárcája volt kötve), és ezután fojtogatni kezdte a férfit a lánccal. Ugyanekkor elkezdték a hason fekvő férfi zsebeit kutatgatni, hogy minden kevésbé értékes dolgot is elvegyenek tőle.
A hideg végigfutott a hátamon, ahogy ezt néztem. A fehér elvesztette az eszméletét, és a cigányok minden értékét elvették."
Ismerős, mi? Olaszliszka? Lincselések? Gyilkosságok???????
Végül, egy jellemző cigánybenyögés EBBEN a suomi24.fi topicban, amely a bevezetőben a szokásos kérdéseket teszi fel / a szokásos dolgokat tanácsolja a cigányoknak ("Ha azt akarjátok, hogy elfogadjon benneteket a többségi nemzet, tartsátok be a törvényeit, úgy viszonyuljatok hozzá, ahogy ti is szeretnétek, hogy hozzátok viszonyuljon; éljetek békében, és hagyjátok, hogy mások is békében élhessenek… gondolkodjatok el azon, hogy miért utál benneteket oly sok fehér - ez előítélet, tapasztalat, vagy mindkettő?"). A topicnyitót persze azonnal lerasszistázó cigány beíró a következővel zárja gondolatait:
"Mi, cigányok, Efraim vagyunk, a vezető faj." ("olemme myös efraim, johtaja rotu.")
(Vesd össze: gádzsó = paraszt = roma alatti nem-ember.)
Kell ehhez kommentár, Kedves Olvasónk???
Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy mindez abban a gazdag Finnországban történt és történik, amely teletömi pénzzel és egyéb javakkal a cigányait, azok SEMMIBEN nem szenvednek hiányt, így nem beszélhetünk megélhetési cigánybûnözésről sem (ahogy nálunk se nagyon, hisz a cigányok általában több segílykét kapnak nálunk is, mint a minimálbér). Nem véletlenül mondták azt pár hónapja a mohácsi "menekült" cigányok, hogy Skandináviában a segélyből "urassan" (igen, így, két s-sel mondták) meg lehet élni.
Ajánlott cikk
A.S. - Kuruc.info