Egyik kedves olvasónk küldte be a Szószóló (a Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezetének lapja) 2007. májusi számát, amelynek 7. oldalán  felsorolják az MTA egyes intézeteinek 2006-os átlagkereseteit:

Érdekes olvasmány, mit mondjunk. Kiderül ui. belőle, hogy a balliberális szociológusok átlag havi 309 300 Ft-ért élősködnek az adófizetőkön, miközben effektíven azok ellen uszítanak (lásd Herczog cikkeit – belinkeltük őket alább). Ráadásul, ez a 309 300 Ft sok esetben lényegesen magasabb, mint a legtöbb egyéb tudományág (köztük a legtöbb természettudomány) átlagkeresete, és csak néhány tudományág átlagkereseténél alacsonyabb. Tegye a szívére a kezét Kedves Olvasónk: tényleg sokkal többet ér egy semmittevő, a fehérek ellen uszító, hazug szociológus, mint egy nyelvész? Egy meteorológus? Egy csillagász? Egy farmakológus? Egy biológus?????
Senkinek sem kell bemutatnunk Herczog Máriát, aki az egyik legvéresszájúbb cigányfajvédő és antifehér, és az MTA-n dolgozik szociológusként. Nos, megkérdezzük: tényleg arra van szükség, hogy ilyen tetveket a mindannyiunk által befizetett adókból pénzeljünk csak azért, hogy aztán ellenünk uszítsanak?????
További cikkek – ajánlott mindazoknak, akik nem tudják, hogyan uszít Herczog és köre a fehérek ellen, a cigánybûnözők mellett