Letartóztatták a házaspárt - Hatmilliót loptak egy halasi idős embertől jóslás közben: Őrizetbe vette, majd előzetes letartóztatásba helyezte a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a vásárhelyi Jankovich Zoltán volt kisebbségi képviselőt és feleségét. Azzal gyanúsítják őket, hogy hatmillió forint értékben vittek el készpénzt és takaréklevelet egy halasi nyugdíjastól – jövendőmondás közben.
Kata asszony kínált kártyából jövendőmondást több hirdetőújságban is. Az egyikre jelentkezett a 63 esztendős B. Mihály. A kiskunhalasi férfit a múlt hét végén kora este kereste fel a jósasszony és házastársa, akik 310 ezer forint készpénzzel és 5 millió 760 ezer forint értékű, bemutatóra szóló takaréklevéllel távoztak a 63 éves férfitól.
A hirdetésben megadott telefonszámok, illetve a személyleírás alapján a halasi rendőrök kérésére már a vásárhelyi rendőrkapitányság munkatársai tartottak házkutatást Jankovich Zoltán, egykori cigány kisebbségi képviselő, a Hódmezővásárhelyi Cigányok Demokratikus Szövetsége elnöke házában. Az ellopott pénzt ugyan nem találták meg, de a házigazdát előállították, majd a halasi kapitányságra szállították. A rendőrség körözést bocsátott ki Jankovichné Halál Katalin ellen is. A feleség egy nappal később ügyvédje kíséretében önként jelentkezett a halasi kapitányságon. Az azóta előzetes letartóztatásban helyezett házaspárt a rendőrség megalapozottan gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével. Mint azt Nagy Tibortól, a halasi kapitányság bűnügyi osztályvezetőjétől megtudtuk, a házaspár egyelőre mindent tagad, ám Nagy Tibor elmondása szerint közvetett bizonyítékok szólnak ellenük. Jankovichék a hirdetésben saját mobil- és vezetékes számukat adták meg.
Megpróbáltunk beszélni tegnap az előzetes letartóztatásban lévő házaspár családtagjaival Vásárhelyen. Világoskékre festett házuk kapuján azonban kerékzárt találtunk, a leeresztett redőnyökön pedig hiába kopogtattunk. Nem jártunk szerencsével más rokonaiknál sem. Az egyik házánál azonban belefutottunk az éppen arra kerékpározó távoli rokonba, aki csak annyit mondott, hogy a házban senki sincs otthon, s telefonon sem lehet őket elérni.
– Két hónapja összevesztem a barátnőmmel, s kíváncsi voltam arra, hogy vajon összejövünk-e valaha – árulta el lapunknak az áldozat, B. Mihály. A 63 éves férfi szeme egy hirdetőújságban akadt meg Kata asszony jövendőmondást ígérő hirdetésén. Feltárcsázta a megadott számot, s a vonal túlsó végén közölték: azonnal indulnak, másfél óra múlva várhatók Pestről. A Kiskunhalason élő férfinak csak később lett gyanús, hogy a hirdetésben szereplő vonalas szám 62-es előhívóval kezdődik, azaz nem a fővárosban csörög ki.
– Kétszer is le kellett csuknom 4-5 percekre a szememet, s közben az asszony jó hangosan beszélt hozzám – mondta lapunknak telefonon B. Mihály. – Nekem azonban gyanús lett e művelet, ezért kinyitottam a szemem, s odaugrottam a mellettem lévő hűtőhöz, amelyen egy dobozban tartottam a vagyonkámat. A pénznek csak hűlt helyét találtam. A jósnő és a vele lévő férfi menekülni kezdett, ám még azelőtt nyomtam be a kaput a nő előtt, hogy az kifuthatott volna az utcára. Közben meg a másik kezemben lévő mobilon hívtam a rendőrséget. A nő kiabált, hogy Zoli, meg akar erőszakolni, mire a férfi visszafordult az utcáról, kívülről berúgta a kaput, így a nő is kifutott. Beugrottak egy fehér kombi Opelbe, s elhajtottak – elevenítette fel a történteket az idős férfi, akit nagyon megviselték a történtek.
Jelentkezzen, akit megkárosítottak
A rendőrség elképzelhetőnek tartja, hogy a pár máshol is elkövethetett hasonló bűncselekményt, ezért kérik, hogy akit megkárosítottak akár jövendőmondás közben is, az jelentkezzék a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának 06-77-423-255-ös telefonszámán vagy a 107-es segélyhívón, illetve bármelyik rendőrkapitányságon.
Forrás: delmagyar.hu   (itt van pár kép is a cigányról és szintén cigány, vörösre festett hajú feleségéről)
A.S. kommentárja:
1. hihetetlen, hogy milyen folyékonyan hazudnak a cigányok. Ha valaki elkapja őket, akkor az rögtön “meg kívánja erőszakolni” őket. Na persze.
2. kisebbségi politikus, tehát valószínűsíthetően nem az “aljanép”, és mégis lop, csal. Ahogy NAGYON jól élő, segílykékkel teletömött tesvírei mondjuk Svéd- és Finnországban. Ennyit a “megélhetési bűnözésről” – megint egy hatalmas pofon a cigánybűnözés- és -fajvédőknek.
3. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Amerikában egy nyugdíjas seriff az ilyen jellegű (jövendőmondó), tipikusan cigány bűncselekménytípusokkal foglalkozó könyvet írt, amelyet például ITT említettünk. Nagyon fontos, hogy elolvassuk a linkelt oldalakat, leveleket, és, ami a legeslegfontosabb, EZT a fórumot, amely tele van ilyen, és ehhez hasonló, amerikai történetekkel. Igen, ahogy már annyiszor láttuk, a cigányok minden egyes országban ugyanúgy bűnöznek, ugyanúgy rákos daganatként burjánzanak a gazdaállat testén.
Kuruc.info