Pár héttel ezelőtt idéztük a Romapage oldalán található cikket, amely azt mondja el, hogy Finnországban a cigány vérbosszú intézménye általános. Természetesen erre a cikkre mondhatják a fajvédők, hogy csak Finnországra érvényes, Magyarországra nem.
Az ilyeneknek szállítja az ügyeletes pofont a biztosan szélsőjobboldali (hát peeeeersze!) szoljon.hu, amely legújabb, a hevesi cigánycsetepatét tárgyaló cikkében  van egy mindent eláruló kitétel:
“A Horváth család egyik tagja, a 16 éves László arra merészkedett, amerre nem lett volna szabad. Néhány erős Molnár elkapta és egy csákánnyal fejbe vágták. Amikor ez a fiú apja tudomására jutott, azonnal hadsereget toborzott és bosszúra indult. - Ma kaptunk egy üzenetet, valaki bedobott egy téglát az ablakon, amin egy levél volt. Az állt rajta, hogy most ti jöttök, mind meg fogtok dögleni, már készülnek a lobbanó palackok - mondta Burai Ferenc, aki egy Horváth lány férje, így kötelessége harcolni.”
Ehhez kell kommentár, Kedves Olvasóink? Igen, ahogy az már oly sokszor kiderült, a cigányok “kultúrája” egyetelmeges a családok közötti vérbosszú intézményében is. Igen, mint az előembereknél.
Már csak az a kérdés, hogy ha a cigány kultúra megrekedt a tízezer évvel ezelőtti viselkedési normáknál, akkor nekünk, fehéreknek, miért kell nem csak hogy eltűrnünk ezt (a cigánybűnözés mellett), hanem még, az adóinkból, támogatni is? Ha ők ennyire semmibe veszik az őket segílykével ellátó állam törvényeit, miért kell nekünk arra figyelemmel lennünk, és, nemes egyszerűséggel, miért nem üldözzük el őket?
Annak is eljön majd az ideje. Az inga visszalendül.