Többrendbeli rablás, szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat - egyebek mellett - az ügyészség egy 49 éves férfival szemben, aki tavaly tavasszal összesen nyolc nőt támadott meg, elsősorban azért, hogy megszerezze az értékeiket. A rabló mindannyiukat bántalmazta.
Zoom
Az elkövetőnek (j) még a monogramját sem köti az orrunkra a Hír24, de a rendőrségi felvételen nem használtak bőrradírt
A vád szerint a cigány 2014 márciusa és 2014 májusa között csapott le Budapest XX. kerületében, valamint Dunaharasztin. Módszere minden esetben ugyanaz volt, követte az éjszakai, illetve hajnali órákban az utcákon egyedül sétáló nőket, hátulról rájuk támadt és bántalmazta - ököllel ütlegelte, megrúgta, fojtószorítással a földre kényszerítette - őket.
A Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatásból kiderül, egyik áldozatát meg is erőszakolta, miután a nő elvesztette az eszméletét.
A retek az esetek nagy részében elvette kiszemeltjei táskáját, majd elmenekült a helyszínről. Egyikük sem úszta meg sérülések nélkül, volt, akinek az orrcsontja is eltört.
A támadó jelenleg is rács mögött van, más ügyben kiszabott büntetését tölti. Többszörös visszaesőnek minősül. Az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott vele szemben, ha bűnösnek találják, akkor is csak kettőtől tizennyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.
(Hír24 nyomán)