Eddig, azok publikálhatóságának cigányfaj- és -bűnözővédők betiltó akciói miatt, nem igazán tudtunk prezentálni magyar cigánybűnözési adatokat. A külföldi (olasz, finn, angol, bolgár, szlovák stb.) adatokat meg fajvédőink visszautasítják azzal, hogy azok nem érvényesek Magyarországra. (El lehetne azon gondolkodni, hogy ugyan miért bűnöznének Kolompárék Magyarországon legalább (!) egy nagyságrenddel kisebb mértékben, mint másutt) Szerencsére ez nincs már így: az Index minden, a téma iránt érdeklődőnek kifejezetten ajánlott cigánytopicában Okostojas2 bejelentette, hogy talált egy igazán használható, hivatalos statisztikát Dr. Kiszelyné Gábor Enikő PhD hallgató tollából. A tanulmány a 201. oldalon kezdődik, és erősen ajánlott.
A cigányok 2006. márciusi arányszáma pár börtönben:

Szöveggel (csak néhány):
Budapest                   39%
Márianosztra             44%
Balassagyarmati FB  56%
Békés M. BV              70%
Kalocsa                     70%
Jász N. Sz. BV Int      90%
 
Mindez a 20. táblázatban található, a 208. oldalon és Igencsak egybevág az általunk eddig prezentált külföldi cigánybűnözési statisztikákkal.
Vannak egyéb, érdekes adatok is. Például a BV keretén belül van lehetőség oktatásra. 440 főt kérdeztek meg, 306 közülük nem tartott igényt oktatásra, és csak a maradék (62-en szakmát akartak tanulni, 20 fő számítástechnikára, 14 nyelvtanfolyamra ment volna, 24 sportolni szeretne)! Ennyit arról, hogy jó-e Rézműveséknek a jelenlegi állapotuk, vagy esetleg ki akarnának-e belőle emelkedni. Ahogy látható, a cigányoknak nagyon is megfelel jelenlegi parazita státuszuk, semmi esetre nem akarnak beilleszkedni, tanulni, a társadalom hasznos tagjává válni.
A 440 megkérdezett közül 278 visszaeső. A többi jó része meg elsőként volt börtönben. Igen magas arány, ami minden más országban is megfigyelhető. Azaz: a börtönben sem fognak Kolompárék megjavulni, annak semmi elrettentő hatása nincs önmagában, pláne, hogy még tíz börtönt meg lehetne tölteni a rendőrség és a bíróságok által futni hagyott társaikkal.
 
A jövedelemszerzés módja:
 
28 illegális munka
42 alkalmazotti bér
52 vállalkozás
93 szoc. juttatások
39 nyugdíj
63 bűncselekmény (Kuruc.info: amely nem garantált, hogy tartalmazza az illegális munka, a vállalkozás és az alkalmi munka kategóriákat, hiszen Kalányosék csaknem minden tette törvényszegő)
124 alkalmi munka
 
Azt a kérdést is érdemes megnézni, hogy miért váltott munkahelyet (munkát) Kolompár. Érdekesek a válaszok:
 
36-nak nem volt még munkahelye
208 jobban fizető munkát talál (Kuruc.info: lányfuttatás, betörés, rablás, színesfémezés stb.)
8 megunta a munkát
70 jobban él, ha nem dolgozik (Kuruc.info: ennyit arról, hogy a segílyke úgymond az éhenhaláshoz sem elég)
16-nak sokat kell dolgozni
102 egyéb
Kuruc.info - A.S.