Csaknem tragédia - megmérgeztek három kiskorút Győrben - Megmérgeztek három kiskorút Győrben. A 3, 5 és 7 éves gyermekeket életveszélyes állapotban szállították péntek hajnalban a Petz Aladár megyei kórházba. A gyermekek nagyapja, Kolompár Lajos a rendőröknek azt mondta, a kicsik közeli hozzátartozója követte el a bűncselekményt. A STOP úgy tudja, hogy a szülőket a kiérkező járőrök azonnal letartóztatták.

Gyakran járnak a járőrök Kolompárékhoz, szinte minden nap történik valami. Hol késelés, hol verekedés, de ilyen szörnyűség még nem történt" - mesélte a STOP-nak B. Györgyné, aki két házzal lakik arrébb a gyilkossági kísérlettel vádolt famíliától.

Az anyagi gondokkal küszködő családban a feltételezések szerint gyermek-elhelyezési viták voltak. Úgy tudjuk, hogy a három veszélyeztetett kisfiút a nagyszülők többször megpróbálták gyámságuk alá venni. Ez ellen a családfő többször felemelte a hangját, sőt, nem egyszer erőszakig is fajultak a viták. A vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már többször eljárás alá vont apa az ominózus estén ismét összetűzésbe került a nagyszülőkkel, akik elmondták, a Gyámügyi Hivatalban kezdeményezték az örökbefogadást. Ekkor Kolompár azt mondta, ha nem maradhatnak a gyerekek vele, akkor senkivel se legyenek (Kuruc.info: akkor meg is van a gyilkos, kérjükszépen.).

Hogy ezután mi történt, csak feltételezések vannak. Tény, hogy a késő esti órákban rohammentővel szállították a gyerekeket mérgezés gyanújával a megyei kórház toxikológiai osztályára. Az ügyeletes orvos kérdésünkre nem adott felvilágosítást a három fiú állapotával kapcsolatban, de egy ott dolgozó ápolótól megtudtuk, hogy túl vannak az életveszélyen.

Ha beigazolódik, hogy a szülők valóban meg akarták gyilkolni saját gyermekeiket, akkor akár 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók, ha pedig minősített esetként kezeli a bíróság, akkor még ennél is hosszabb időre kerülnek rács mögé a szülők. "

Forrás


Kuruc.info: Hogy mindez idáig fajulhatott, abban nagy szerepe van a gyámügynek. A gyerekeket már rég el kellett volna venni, nevelőszülőkhöz adni (vagy a nagyszülőkhöz, ha megfelelő a környezet), nem megvárni, míg ez megtörténik.

Persze azért a gyámügyisnek sem lehet egyszerű dolga becsöngetni egy ilyen családhoz... Több olyan olvasói levelet idéztünk már, amely elmondta, hogy mennyire meg van kötve a kezük, amikor cigányokkal van dolguk. Nem csak az életveszélyes fenyegetések (“ha elveszed a gyereket, kiirtjuk a családod”), hanem a cigányfaj- és bűnözővédő kormányzat miatt.