Nyíregyháza - Szerdán este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság egyik főtisztje szolgálaton kívül, saját kocsijával közlekedett Nyíregyháza külterületén, amikor a sóstói erdőből egy rönkfával megrakott utánfutót húzó Lada vágott ki elé.

A késői időpont és a körülmények miatt gyanús gépkocsit az alezredes megállította, és magát szolgálatba helyezve igazoltatta az autóban ülő két személyt.

Mivel azok a fa eredetére vonatkozóan nem adtak magyarázatot, értesítette a rendőrség ügyeletét. A további intézkedések során a Nyíregyházi Rendőrkapitányság megállapította, hogy a 28 és 29 éves férfiak az erdei út sorompóját rögzítő lakatot levágták, majd a területre behajtva több mint egy köbméter akácrönköt pakoltak fel, 22.000 Ft értékben.

Az egyik lopással gyanúsított férfi olyan jogosítványt nyújtott át az egyenruhásoknak, melyet amerikai vezetői engedély alapján állított ki az okmányiroda.

A rendőrök a nagykövetségtől megtudták, hogy az illető soha sem járhatott az Egyesült Államokban, így minden jel szerint hamis a jogosítványa. Az ügyben külön eljárás indul."

(Forrás)

"Biztonsági őr az iskolában

Olvasónk úgy tudja, a Bulgárföldi Általános Iskolában biztonsági őr vigyáz a rendre és a fegyelemre a diákok rossz magatartása miatt. Mi megkérdeztük az igazgatóhelyettest.
Biztonsági őr az iskolában
Nem ritka eset , hogy az iskolák biztonsági őrt alkalmaznak portaszolgálatra.
Olvasónk úgy tudja, a Bulgárföldi Általános Iskolában biztonsági őr vigyáz a rendre és a fegyelemre a diákok rossz magatartása miatt. Mint Kovács Éva igazgatóhelyettestől megtudtuk, október 1-jétől valóban alkalmaz az intézmény biztonsági őrt, de ő nem a tanulók fegyelmezésében segít, hanem udvaros-portás szolgálatot lát el. Munkaideje délután kezdődik és estig tart.

Problémát jelentett ugyanis, hogy a szülők nem vették figyelembe a házirendet: a portán ülő diákokat vagy takarítót semmibe véve bementek az iskolába, sokszor a napközis foglalkozásokat is megzavarták. Tanítás után pedig fiatalok és felnőttel lepték el az iskola udvarát, akik ivással, dohányzással és rongálással múlatták az időt. Előfordult az is, hogy ellopták az iskola ereszcsatornáját.

-Természetesen nem fegyveres, egyenruhás biztonsági őrt kell elképzelni - tette hozzá az igazgatóhelyettes. - A civilruhás biztonsági őr tulajdonképpen portás, és közalkalmazottként dolgozik. Egyébként sok más iskola is alkalmaz képzett őrt portaszolgálatra."

(BOON)

"Keresett lányok - A Nyírbátori Rendőrkapitányság az alábbi két személyt keresi: A 16 éves Danó Szabina augusztus 20-án Debrecenbe indult encsencsi lakásukról, azóta ismeretlen helyen tartózkodik (Kuruc.info: valószínűleg elvitte a stricije, és most kurvaként "dolgozik".). A lány kb. 155 cm magas, átlagos testalkatú. Bőre kreol, szeme és rövid haja barna. A 19 éves Balogh Hermina Nyírmihálydiból tűnt el augusztus 19-én, azóta nem tudnak róla. Személyleírása: 151 cm magas, átlagos testalkatú. Szeme és vállig érő haja fekete, bőre kreol. Bal arcán és bal szeme sarkában anyajegy látható. Nehezen kommunikál (Kuruc.info: azaz fogyatékos, degenerált, ahogy az a cigányoknál megszokott – lásd EZT és abból minden linket visszafelé). Aki tud róluk, hívja a Nyírbátori Rendőrkapitányságot a (42) 281-666 telefonszámon! Bármely keresett személy ügyében bejelentést lehet tenni a 107-es segélyvonalon is"

(szon)


"Két személyes történet:

 Idős szüle elesett és csúnyán beverte a fejét. Kórházba került, baleseti osztályra. Ugyanott feküdt egy idős cigányember. A második napon nagy tömeg jött be hozzá látogatni. Amikor elmentek, a szüle mobiltelefonja eltűnt, de még a kávépénzre a fiókba kitett apró 300 Ft is. Amíg aludt, egy büdös tolvaj a társaságból ellopta ezeket.

Száradjon le a keze!

 Kis faluban nagy hanggal járja az utcákat egy hulladékgyűjtő cigány és a társa. Átvesznek minden használható vasat és színesfémet. A falu telkes részére is járnak. Nagy örömmel adunk nekik egy már régóta a kertben rosdásodó sparheltot. Milyen rendes emberek, mondjuk.

Amíg meg nem tudjuk, hogy azokban a kertekben, ahol nem volt tulajdonos, bemászva, minden mozdítható fémet is elloptak, óriási károkat okozva. Kályhát, grillezőrácsot, satöbbi, satöbbi....

Remélem az Isten megjutalmazza őket!

Ezeket az aljadékokat nem szeretjük és soha nem is fogjuk."

(index)

Kuruc.info - Arppi S.