Elfogtak a rendőrök egy 29 éves cigányt, aki a gyanú szerint megölte 19 éves élettársát szombaton Nagyecsed külterületén – közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.
Zoom
Zámbót tegnap még fogolyszökés miatt keresték
A tájékoztatás szerint az emberölés bűntettének elkövetésével gyanúsított "Z.", azaz Zámbó Sándort vasárnap délelőtt Fábiánházán, egy lakatlan házban fogták el, majd a Mátészalkai Rendőrkapitányság helyi rendőrőrsén állították elő.
(MTI nyomán)
Frissítés: Haldokló apja meglátogatásra kapott kimenőt, de egy füst alatt élettársát is meggyilkolta
A nagyecsedi "Z." Sándor kihallgatása alatt elmondta, hogy megölte élettársát - olvasható a rendőrségi közleményben.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság fogolyszökés és emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Zámbó Sándor 29 éves nagyecsedi lakos ellen.
A nyomozás eddigi adatai szerint a cigány 2018. június 16-án, Nagyecsed külterületén megölte 19 éves élettársát. A rendőrök Zámbót 2018. június 17-én 10 óra 15 perckor Fábiánházán, egy lakatlan házban elfogták. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai "Z." Sándort gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során beismerte tettét, utána a rendőrök büntetés-végrehajtási intézetbe vitték - írja a Police.hu.
Zoom
A Blikk információi szerint nem ismeretlen a rendőrök számára a cigány, akit korábban csalás miatt kapcsoltak le, így került az állampusztai börtönbe.
Két évet kapott csalásért
- Sanyi mintarabként viselkedett a börtönben, a magatartásával soha nem volt gond, e miatt, illetve a csalás miatt kiszabott rövid, 2 éves ítéletének köszönhetően kapott lehetőséget arra, hogy külső munkahelyen, az intézet lovászatában dolgozhasson. A munkáját is mindig elvégezte rendben – mentegette a gyilkost egykori rabtársa.
"Amikor kiderült, hogy édesapja halálos beteg, teljesen összetört. Úgy tudjuk, kérelemmel élt a börtön parancsnoka felé, hogy meglátogathassa apját és végső búcsút vehessen tőle" - sajnáltatja Zámbót a bulvárlap.
Akkor hát ennyit a nagyon komoly elemzőmunkáról és az alacsony biztonsági kockázatról
- Általánosságban elmondható, hogy a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka engedélyezheti, hogy a fogvatartott meglátogassa az orvos által igazoltan súlyos beteg közeli hozzátartozóját, valamint hogy részt vegyen közeli hozzátartozója temetésén. A kérelem elbírálásában kiemelt súllyal bír, hogy a fogvatartott milyen biztonsági kockázati besorolást kapott: ez magas, közepes vagy alacsony szintű lehet. Alacsony szintű a biztonsági kockázata annak az elítéltnek, aki a bv. intézet rendjét várhatóan betartja, szökésétől vagy más bűncselekmény elkövetésétől nem kell tartani – közölte a BvOP kommunikációs vezetője, Makula György bv. alezredes.
- Minden esetben egy nagyon komoly elemző munka előzi meg az ilyen engedélyek kiadását és csak olyan fogvatartott kaphat ilyen lehetőséget, akinek a viselkedése kifogástalan, a börtön házirendjét betartja, fegyelemsértése nincs és orvos igazolja a hozzátartozó súlyos betegségét - tette hozzá.
Zoom
Mivel "Z." minden szabályt betartott a börtönben, megkapta az engedélyt és meg is látogatta a kórházban fekvő édesapját, azonban a kimenő leteltekor nem érkezett vissza Állampusztára. Valószínűleg a kórházból élettárásához vezetett az útja, akit - mint a Blikk fogalmaz - rajongásig szeretett. Mit tett volna vele, ha ne adj' Isten kevésbé szereti? - tehetnénk fel a naiv kérdést.
- Rengeteget leveleztek, rendszeresen látogatta a párja a börtönben és úgy gondolom igazán ő tartotta a lelket Sanyiban – árulta el rabtársa.
Hogy a pár személyes találkozásakor mi történt pontosan, azt még nem tudni, de a gyanú szerint Zámbó rossz hírt kaphatott a menyasszonyától, ami egy hirtelen felindulásból következő tragédiába torkolhatott - írja a bárkivel bármikor előforduló finom érzelmi fellángolásról a lap.