A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és Felderítő Osztálya, együttműködve a Gödöllői, a Monori, a Budaörsi és az Érdi Rendőrkapitányság munkatársaival, összehangolt akció keretében azonosította és elfogta azt a két férfit, akik csalás bűntett elkövetésével gyanúsíthatók.
A nyomozás adatai szerint a 18 éves és 33 éves férfi ezidáig ismeretlen tettestársa 2019. január 23-án 17 óra 30 perc és 19 óra között három érdi időskorú sértettet vezetékes telefonon felhívott, magát a sértett unokájának, rokonának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet okozott, és a kár megtérítésére egy nagyobb összeget kellene átadnia a felhívott lakásán megjelenő ismerősének. Két sértettnek gyanús volt a hívás, ezért letették a telefont. Az egyik sértett azonban elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója, beleegyezett a kért "gyors pénzügyi segély" címén kialkudott összeg átadásába. Ezt követően N. Csaba és N. Kálmán megjelent a sértett lakóhelyén, ahol N. Kálmán a kicsalt több mint egymillió forint értékű külföldi valutát átvette, majd a helyszínről távoztak. A két férfi a pénzt egy budapesti valutaváltóban forintra váltotta, ahol őket a rendőrök tetten érték és elfogták.
A lőrinci és pásztói férfit a rendőrök előállították az Érdi Rendőrkapitányságra és - őrizetbe vételük mellett - csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására. Harmadik társukat még keresik a rendőrök.
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.
(Police.hu)