Szekszárdon, egy patak partján találták meg egy ötéves gyermek holttestét, aki még péntek délután tűnt el – értesült a Tolnatáj Televízió. A helybéliek úgy tudják, gyilkosság történhetett: a kislányt saját rokona ölhette meg.
Kivettem a vízből és fogtam a kis fejét... Hátul a koponyarészt szilánkosnak éreztem... – mondta el a Tolnatáj tévé riporterének a kislány édesanyja, aki szerint borzalmas fejsérülései voltak a gyermeknek. A nő azt is elmondta, a rémtett után átment hozzá az a férfi, akit összefüggésbe hozhattak a gyilkossággal, de semmi gyanúsat nem látott rajta - írja a Tolnatáj.
Frissítés: A Tolna megyei rendőrök egy helyi férfit vettek őrizetbe az eset miatt.
Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. március 8-án az esti órákban, hogy egy gyermek délután otthonából eltűnt. A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a keresésére indultak, és fél órán belül Szekszárdon, a Patak utca mögötti Séd patak medrében megtalálták az eltűnt személyt, akinek életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.
Az esettel összefüggésben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül előállítottak egy szekszárdi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vették.
Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt indított nyomozást - olvasható a semmitmondó rendőrségi közleményben.
2. frissítés: Igazi cigányromantika
Kalányos apuka szerint a kislány unokatestvére lehet a gyilkos, aki egy korábbi családi vitát akarhatott megbosszulni a kislány agyonverésével.
Az unokatestvér konkrétan asszonykáját akarta megdönteni, mialatt ő börtönben csücsült. Bár állítólag Kalányosné nem ment bele a családi pótlék összegének ilyetén módon történő növelésébe, a hűvösről szabaduló ura helybenhagyta az unokatesót, aki - az apa spekulációja szerint - a kislány meggyilkolásával kívánta megbosszulni azt - derül ki az RTL Híradó összeállításából.
3. frissítés:  24 órás rendőri jelenlét a közrend fenntartása érdekében
Egy 19 éves szekszárdi férfit gyanúsít a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság annak a hatéves kislánynak a megölésével, akinek holttestét a Séd patak medrében találták meg pénteken – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője vasárnap Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
Csorba Szilárd elmondta: a gyilkosság napján őrizetbe vett férfi részleges beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását – fűzte hozzá.
Horváth László, a TMRFK bűnügyi technikai osztályvezetője felidézte, hogy a rendőrséget március 8-án este fél hét előtt nem sokkal értesítették a Patak utcában lakó kislány eltűnéséről. A szekszárdi rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte meg a gyermek felkutatását, és a Patak utca mögött, a Séd medrében rövid időn belül megtalálták holttestét. Az adatgyűjtés, tanúkihallgatások során vették őrizetbe a gyanúsítottat.
A férfit 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amely 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.
Csorba Szilárd azt is elmondta, a bűncselekmény kiemelkedő súlya miatt a szekszárdi rendőrkapitány a gyilkosság helyszínének tágabb környezetében 24 órás rendőri jelenlétet rendelt el a közrend fenntartása érdekében.
Az osztályvezető a nyomozás érdekire hivatkozva sem az emberölés körülményeiről, sem az indítékról nem nyilatkozott, azt sem erősítette meg, hogy a férfi rokona volt az áldozatnak. Újságírói kérdésre, miszerint felmerült-e szexuális indíték, annyit mondott, szakértők bevonásával folytatják az eljárást.
A szekszárdi Tolnatáj televízió pénteki beszámolójában a hozzátartozók azt mondták, hogy az elkövető a kislány büntetett előéletű, droghasználó unokatestvére, és a gyermeket koponyasérüléssel, lemeztelenítve találták meg.
(MTI)