A Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” csalók elfogására létrehozott nyomozócsoportja fogta el azt a két cigányt, akik 2 millió forintot csaltak ki egy idős asszonytól.
Egy rejtett erőforrás 2019. március 14-én délután felhívott egy 80 éves asszonyt, és magát a fiának kiadva közölte, hogy pénzre van szüksége, mert balesetet okozott és megfenyegették, ha nem fizet, akkor nagyon megbánja. Az idős asszony elhitte, hogy a fiával beszélt, és 2 millió forintot egy borítékba tett, majd a taxival érkező 32 éves budapesti Sz. Józsefnek azt átadta.
A sárgalábú ezután a megszerzett pénzt elvitte egy Budapest III., Füst Milán utcai társasházba, ahol a rendőrök intézkedés alá akarták vonni. A férfi megpróbált elmenekülni és a pénzzel teli borítékot egy lábtörlő alá rejteni.
A nyomozók azonban a 32 éves cigányt elfogták, aki a helyszínen elmondta, hogy a pénzt egy barátjának, egy 17 éves fiúnak akarta átadni, aki ebben a házban lakik. Ezt követően a nyomozócsoport tagjai a házban lakó 17 éves "fiút" is elfogták és mindkét elkövetőt csalás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
A rendőrök kihallgatásukat követően a 32 éves férfit és a 17 éves fiút is őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
(Police nyomán)