Szétverték a kiérkező mentőautót a rokonok, akik segítséget hívtak egy nyíregyházi férfihoz. A bajba jutott ember rokonai telefonáltak a segélyhívó számra, hogy azonnali segítséget kérjenek szerettükhöz. Ám vélhetően sokallták a mentők kiérkezésének idejét, emiatt szétverték a helyszínre érkező mentőautót ahelyett, hogy az ápolók munkáját segítették volna - írja a Blikk.
Információik szerint a rokonság annyira felpaprikázott hangulatban volt, hogy azonnal nekiestek a járműnek, amint az begördült a címre.
Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a lapot, hogy a "kiccsalád" által soknak talált idő mindössze 5 perc volt. Ennyi idő telt el ugyanis a bejelentés és a mentőautó helyszínre érkezése között.
Zoom
Egy korábbi támadás nyomai
– A kiérkező esetkocsi személyzetét szitkozódva, fenyegetőzve fogadták, a kollégák a fizikai agressziótól tartva azonnal rendőri segítséget kértek, és mivel ki sem tudtak szállni a kocsiból, elhagyták a veszélyes helyszínt – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a lap megkeresésére. Ezt látva a társaság annyira feldühödött, hogy ütni, rúgni kezdték az esetkocsit. – Egy betondarabbal karosszéria-sérülést is okoztak. A rendőrségi eljárás folyamatban van – tette hozzá Győrfi.
A lap úgy értesült, hogy a jármű hátsó ajtaját cserélni kellett, és az ablakát bezúzták. Kérdéseikkel keresték a rendőrséget még csütörtökön, de lapzártáig nem érkezett válasz.