"Tisztelt Szerkesztőség!
 
Sok mindenben nem vagyok azonos véleményen Önökkel, leginkább külpolitikai irányzatban nem. Belpolitikában sajnos  nem nehéz azonosulni mondanivalójukkal, de természetesen itt is akad olyan témakör amit nem látunk egyformán. De cigánykérdésben, szinte még nem olvastam olyat Önöktől, amit cáfolni tudnék, vagy a velük kapcsolatos  írással nem értenék egyet.
Életemben még nem ismertem olyan cigányt, akiben ne csalódtam volna. Voltak olyanok, akikről azt feltételeztem (mert ki ne mondott volna már ilyet): igen ez cigány, de ez nem olyan. Sajnos mindig rá kellett döbbennem, minden jó szándékom ellenére, hogy bizony ez is csak olyan. Ma már egyetemlegesen kimerem jelenteni, hogy minden cigány olyan. Milyen? - azt mindenki tudja :-)
Felmerült bennem egy ötlet a szaporodásuk megfékezésére. Szerintem jelen pillanatban ennek kezelése lenne a legsürgetőbb feladat. Megfordítanám a rendszert. Arra kapjanak ösztönző támogatást a cigányok, ha nem szülnének gyereket. Ez így magában természetesen teljesen kivitelezhetetlen lenne, nincs az  párt, ami ezt ma Európában napirendre merné tenni (pedig ez volna a gyors és egyszerű megoldás). Tennék bele egy csavart csak azért, hogy ne tűnjön diszkriminatívnak : éspedig olyanformán, hogy továbbra is járna a sokgyermekes családoknak a kedvezmény, járadékok stb., de még a terhesség kezdeti fázisában kellene megigényelni. A kezdeti stádiumban egy környezettanulmányt kellene készíteni, és csak ennek pozitív eredménye alapján folyósítani az összeget. Ez mindenkire vonatkozna, magyarra, cigányra, arabra, niggerre. Rendes, egyszerű, nagycsaládot favorizáló dolgos emberekre ez a törvény nem lenne káros hatással, de valószínűnek tartom, hogy - cigánykultúra ide vagy oda - pár év elteltével megállna a cigányszaporulat. Szerintem egy ilyen kezdeményezés teljesen humánus, logikus és a felnövekvő nemzedék javát szolgálná.
 
Üdvözlettel:
 
Geaulte"
Kuruc.info: jó ötlet, amennyiben a szakvéleményt nem a helyi védőnőkkel, orvosokkal,  családsegítőkkel készíttetik, hanem az ország másik végéből odarendelt, az anonimitás és a rendőrség védelme alatt dolgozó szakemberekkel. Ekkor és csak ekkor biztosítható az, hogy a cigányok nem tudják megfenyegetni a szakvéleményt megfogalmazó embert.

Ennél már csak a különben kőbalos, kőlibsi, kő-antirasszista, kő-kurucgyűlölő, ugyanakkor cigányügyben, a szintén hasonló paraméterekkel rendelkező advocatusdiaboli-hoz – személyes kedvencemhez – hasonlóan, hihetetlen éleslátással rendelkező, Tomcat rajongói számára valószínűleg nagyon jól ismert “Szuksegkepp Fenyvitez” nick által, a zsIndex cigánytopicjában megfogalmazott és támogatott ötletet tartjuk jobbnak: a cigányok jó nagy adag pénzjutalommal megtámogatott, önkéntes sterilizálását (amennyiben azok beleegyeznek ebbe). Ez utóbbi témáról később még sokkal bővebben írunk, mert tényleg használhatónak és kivitelezhetőnek tűnik.
Kuruc.info - Arppi S.