"Sajóbábony - Hatalmas érdeklődés kísérte hétfőn este Sajóbábonyban azt a lakossági fórumot, amelyet a helyi általános iskolában tartottak a falopások és autókiberhelések ügyében. Zsúfolásig megtelt az oktatási intézmény nagyterme.

Még a folyosóra is kiszorultak a lakosok. Óriási az elkeseredés, a felháborodás a községben. Szó esett a közbiztonság helyzetéről, a kölcsönös vádaskodásokról, a körzeti rendőrök, polgárőrök állítólagos szemhunyásairól is.

Dr. Kerekes Ferencné riadólánc kialakítását sürgette. Azt szorgalmazta, hogy alulról építkezve lépjenek fel mind többen közösen a garázda elemek ellen, mert csak ez vezethet sikerre.

B. Gy."

Kuruc.info: Ez nem a Gárda, hanem a lakosság "szervezkedése". Mi lehet az oka? Talán amit ebben az egy  évvel ezelőtti cikkben írnak?

"Falusi terrorizmus
Cigány-magyar viszály Sajóbábonyban
...

A helyiek körében egyértelmű, hogy szándékos gyújtogatás történt, miként az is, hogy a bosszú hátterében az elmérgesedett magyar-cigány viszálykodás húzódik. A polgármester – szokatlan módon – meglehetősen nyíltan beszél: "Sajóbábonyban a magyar ember van hátrányos helyzetben, a cigányok terrorizálják a magyarokat." Nagy Imre példákat sorol: ha a cigány bemegy a boltba, nem áll sorba. Az OTP-ben azzal hajítja oda a pakkját az ügyintézőnek, hogy mire visszajön, kész legyen. "Bárhol járok a megyében, amikor kiderül, hogy Sajóbábony polgármestere vagyok, rögtön azt kapom, miként viselkednek a bábonyi cigányok. A szóban forgó család a lányomra is rá akarta törni az ajtót, úgyhogy rendőri védelmet kellett kérnünk."
Sajóbábonyban állítólag csak egy magyarnak van Mercedese, a többi romáké, ahogy az Audik és a Passatok is, viszont csak három roma családról tudni, hogy jól menő vállalkozást visz. A többiekről másodlagos információkkal rendelkezik a polgármester, ugyanis "az ország minden részéről érkeznek hozzánk rendőrségi feljelentések velük kapcsolatban".

"Nagy Imre polgármester viszont meglehetősen szkeptikus: "Nem lehet itt semmit se tenni. Ehhez politika kell. Ismeri azt a szót, hogy demográfiai terror? Vegye úgy, hogy nem válaszoltam a kérdésére.""


Kuruc.info