Kuruc.info / Arppi S.: Nem akartam „csak“ a cigánylevrovba berakni ezt az olvasói levelet: annyira jó, hogy mindenképp megérdemli a külön cikket. Kötelező olvasmány.

„Ajánlom a cigányfaj- és -bűnözővédők figyelmébe a Kuruc által ITT leírtakat (Kuruc.info: olvasónk arra céloz, hogy a cigányok kedvelt célpontja a mentősök és a tűzoltók). És azt, hogy akár ezzel tölthetik az egész éjszakájukat, de nem fognak tudni egyetlen egy esetet sem találni, amikor nem cigányok meglincselték a kihívott, segíteni igyekvő orvost. Visszamehetnek nyugodtan a török hódoltság idejéig, sőt, egész Európára kiterjeszthetik a keresést - nem fognak találni rá példát.

A cigányok által elkövetett efféle embertelenségre azonban akár éven belül is többet. Mondhatnók kultúrájuk része, mint a lopás.

Mohácsi Viktória és a többi (közpénzből élősködő - a szerk.) cigányfajvédő (lásd a Kuruc által is kitárgyalt hazusgághalmazt pl. ITT) azt firkál össze amit akar, a szomorú valóság az, hogy az orkok által okozott problémát egyszerűen nem tudjuk megoldani. Kész, beletörött a bicskánk. Nem csak minekünk - mindenkinek. Nincs példa ezen a tetves sártekén arra, hogy a cigány kultúra békében és harmóniában együtt élne más kultúrkörökkel, sem a mában, sem a múltban, így aligha nevezhető megalapozatlan pesszimizmusnak, károgásnak azt kijelenteni: aligha lesz ez másként a jövőben.
Pampoghatnak a mohácsiviktóriák, bársonyandrások, borovszkytímeák itt mindenféle elméleti opciókról - nincs példa ezek hatásos mivoltáról, azt viszont már lassan a leghétköznapibb emberek is érzékelik, hogy az általuk okozott probléma nőttön nő, fenyegető árnyként lassan mindent és mindenkit elér, akárcsak Mordor árnyéka a Gyűrűk Urában.

A “remeknél” “remekebb”, természetesen ezermilliárdokba (nekünk) kerülő, és fél évszázados kifutással - talán - eredményt produkáló ötleteikhez pedig tegyék hozzá ellenoldalként, hogy a hazai gazdaság - köszönhetően a valószínűleg a rendszerváltás óta látott legostobább és legrövidlátóbb kormányzati tevékenységnek - óriási léptekkel halad egy igen komoly összeomlás felé. Miközben a Föld bolygó legeslegmagasabb munkabéreket terhelő adóit próbálják a dolgozókon leverni, évtizedes csúcsra szökött a munkanélküliség és az egész EU legalacsonyabb aktivitási rátájával "büszkélkedhetünk" - és eközben a GDP-hez viszonyítva még Skandináviát is megszégyenítő költségvetésünk négyötöde valamilyen népjóléti, szociális kiadás.

Egy naplopó, here, tolvajhizlaldává váltunk - de nagyon úgy tűnik, roppant közel a fal, az út vége. A cigányfajvédők kezdhetik vágni a centit - lehet, hogy már az idén sor kerül a segélyek drasztikus megnyirbálására, az arra érdemtelenek megfenyítésére - és a népnyúzás abbahagyására (add Uram, hogy így legyen...).

S ha ez így lesz, hát Gárda meg Jobbik nélkül is megnézhetik magukat. És nagyon ideje lenne, hogy így legyen.

Ma egy informatikai projectmegbeszélésen voltam (informatikai vezető vagyok), a résztvevők legalacsonyabb "iskolázottságú" tagja is tudományos fokozattal rendelkezett, akadt egy akadémikus tanár is közöttünk, és a végén "levezetésképpen" szóba került a cigánytéma. Hát, mit mondjak, magam is meglepődtem. Nagyjából általános volt a vélekedés, hogy a legcélszerűbb lenne a bánszállási-gitánfalvi-olaszliszkai társaságokat kilőni a Holdra. Utálja az orkokat mindenki, kivétel nélkül ebben az országban, ez alól egy maréknyi elvarázsolt nagyvárosi filosz liberális (jó részük maga is valamilyen más vallási-etnikai-szexuális kisebbség tagja, és szinte kivétel nélkül valami lelki nyavalyával, de legalább egy futó paranoiával küszködik), meg persze a cigók a kivételek. Mindenki más ellenséges, elutasító - mert egyfelől meglopva és fenyegetve érzi magát általuk, másfelől permanensen zúdulnak rá a szinte kizárólag negatív emóciók. Szinte nincs jó tapasztalat velük; mindenki úgy gondolja, hogy ha szembejön öt aranyláncos cigány suhanc, jobb átmenni az utca túloldalára. De nagyon gyorsan.

Ebből szerintem kiút már nincsen. Túl mély a szakadék. Vagy ha van, hát minimum a szakadék feléig már maguknak kell a hidat felállítanuk, mert tőlünk már a legjobb esetben is csak a félútig terjedőre futja - az pedig áll ma is. Tetszik vagy sem: nekik kell változniuk, de nagyon, látványosan, gyorsan és alapvetően. Beállni a sorba, végre adni is, nem csak kérni, megtanulni udvariasan, tisztességesen válaszolni, nem az utcára köpni stb... Igen, mielőtt visszakérdeznének: ezeket a rettenetes szakadékokat, ellenérzéseket legyőzni, az elvesztett-eljátszott bizalmat visszaszerezni csakis és kizárólag úgy lehet, ha innentől fogva túlteljesítenek. Az sem elég, ha annyira becsületesek, tisztességesek és udvariasak, mint az átlag. Nem elég, annál is sokkal többet kellene teljesíteniük. Többet és jobban kellene dolgozni, és látványosan kevesebbet bűnözni. Vagy semmi esély ebből a körből kitörni. Márpedig erre nem fog sor kerülni, ezzel valószínű tisztában vannak maguk a cigányfajvédők is. A cigányok képtelenek önmagukat megtagadni, soha nem is voltak képesek.

Tudom, hogy gőzös agyú náci csürhének fognak mondani, de minden önteltség nélkül mondom: szerintem az általam leírtakat ezen ország lakosainak 90%-a osztja. A maradék 10% (most felteszem, hogy “csak” egymmilióan vannak, bár tudom, Száva Vince szívesen mondja, már kétmilliós a lélekszámuk) a cigányok és fajvédőik, a Landeszman rabbik és többiek. Bárhogy is, együtt sem tesznek ki többet 10%-nál, most mégis ők a farok, amelyik a kutyát csóválja.

Ez az állapot azonban abszurd, tűrhetetlen, tarthatatlan, elviselhetetlen. Pont úgy, ahogy a mai adórendszer. Ami persze egy segélyből-lopásból-élősködésből élőt nem érint. Hát, minket viszont annál érzékenyebben.

Emlékezzenek majd arra a fajvédők, amit leírtam, amikor a cigánysoron elkezdik végre behajtani az ország hatályos törvényeit, amikor először mondják nekik hivatalosan az önkormányzatnál - segélyosztás helyett: "aki nem dolgozik, ne is egyék", és teszik hozzá: "a vezeték-sín-közlekedésbiztonsági berendezés - árvízi védmű lopása terrorcselekmény, a tolvaj a helyszínen agyonlövendő".

Majd akkor újra megbeszéljük, hogy is gondolják azt az "integrációt".”