"Jesszusom, gyerekek!
 
Tényleg erre szerzett 60k aláírást az ocö?

 
Kiemelések tőlem:
 
"Az aláírásgyűjtő íven a következő szöveg szerepelt: "támogatom, hogy az Országgyűlés törvényben tiltsa meg a társadalmi szervezeteknek és politikai pártoknak katonai szervezettségű, vagy fegyveres erőszakszervezetre irányuló tulajdonságokkal rendelkező csoportosulások létrehozását, működtetését és támogatását, a politikai, társadalmi szervezetek tagjait a törvény tiltsa le egyenruha, formaruha viselésétől, tevékenységük során a fegyveres erőszakszervezetekre jellemző tulajdonságok gyakorlásától". 
 
Mármost azt nem magyarázta el senki ennek a gyengeelméjű Bogdánnak, hogy az egyházak is társadalmi szervezetek?! Ilyen alapon be kellene tiltani az összes, a tagjait formaruhában járató  egyházi szervezetet és politikai vagy vallási színezetű ifjúsági szervezetet is, beleértve az úttörőszövetségtől a cserkészeken keresztül az összes szerzetesrendig bezárólag mindegyiket, vagy legalábbis el kellene tiltani őket a formaruhájuk viselésétől...
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a helyes igekötő itt nem a "le", hanem az "el". (Kuruc.info: a cigányoknak soha se volt erősségük a helyesírás. Vezető, az őket képviselő “értelmiségük”, “írástudóik” (nem tévesztendő össze az őket 100%-ig megtagadó, sajnos nagyon kevés, nem bűnöző, rendesen dolgozó  asszimilálódott roma származású emberrel!) ilyen szinten képesek írni és érvelni. Soha, sehol egyetlen befogadó ország nyelvét sem voltak képesek normálisan megtanulni – még a legrespektáltabb vezetőik sem. Száva Vince nem-e-zik a tévében (is), a félcigány-félzsidó Tini Chris helyesírása kritikán aluli, és a sort folytathatnánk a külföldi példákkal is.)

Sőt, ha jobban meggondoljuk, ha az egyházak mint per definitionem társadalmi szervezetek tagjait a törvény tiltaná el az egyenruha ill. formaruha viselésétől, akkor holnapután ez az idióta Bogdán saját kezűleg, lehetőleg a nyílt utcán akarja majd letépni a reverendát a papokról, a szerzetesi ruhát a kedvesnővérekről, a kalapot és kabátot a rabbikról?! Ja, persze a protestáns felekezetek lelkészeinek is vannak formaruha jellegű cuccaik, csak abban nem vagyok otthon.
 
Tessék mondani, sok ekkora barom van még abban az ocö-ben? Mert ha igen, akkor talán ideje lenne megszüntetni az egész kócerájt. Tekintve, hogy talán a vallásszabadság mégiscsak előbbrevaló alkotmányos jog, mint az ifjabb Bogdánnak meg a hatvanezer hasonlóan "művelt" cigánynak az idiotizmushoz való joga...
Bár, mit is várna az ember egy nyolc általánossal (se) rendelkező c. politikustól? A környezetében mondjuk akadhatott volna egy ember, aki felvilágosíthatta volna arról, hogy magát teszi nevetségessé....  A végén még vérszemet kapnak, és a bírósági tárgyaláson a bíróról is letépik a talárt.
Arról nem is szólva, hogy a polgárőrség is ledobhatja a dresszt, ha ezt megszavaznák, a mentősök stb. is téphetik össze a egyenruháikat. Idióta cigányok."
Kuruc.info / Arppi S.: Ostobák, ez egyértelmű, de nem innen kell ezt megközelíteni. Ez az ötlet jópár ponton alkotmányellenes. Egy jogállamban ilyen szabályt egyszerűen nem lehet hozni. Az most lényegtelen, hogy sújtana olyanokat is, akikre nem is gondoltak: egyszerűen maga az ötlet abszurd.
Egy társadalmi egyesület-szervezet minden további nélkül használhat formaruhát, ha az a ruha amúgy egyéb törvényeket nem sért (pl: közszemérem-sértés stb.)

Olyan szabályozást - praktikus okokból - elképzelhetőnek tartanék, hogy nem lehet azonos, vagy megtévesztésig hasonló a jelenleg vagy közelmúltban használt katonai-rendvédelmi egyenruhákkal, de ennél többet nem.
És ha ezek után a Gárda hagyományőrzésre hivatkozva mondjuk honfoglalás-kori egyenviseletben vagy 1848-as pitykés lajbiban vonulna fel, azt semmilyen jogszabállyal sem lehetne betiltani.

Egyszerűen már a jogállam kereteit próbálják feszegetni félelmükben egyesek.
Márpedig a Gárda ellen a cigányság egyetlen egy módon tudna hatásosan fellépni: normakövetéssel és szorgos munkával.