2008. 04. 05-én 07:03 órakor a Kecskemét Taxi diszpécsere bejelentette, hogy az egyik gépkocsivezetőjüket nyakon szúrták.

A bejelentés alapján indult eljárás során megállapítást nyert, hogy 2008. 04. 05. napon 05:33 órakor egy Kecskemét, Zsinór utcában lakó hölgy taxit rendelt a Kecskemét Kiskőrösi úton található MÉH telephez.

A sértett gépkocsivezető taxival fel is vette a megrendelőt valamint egy fiatal férfit.
Az utasokat a Kecskemét, Zsinór utcában egy házhoz szállította ahol a hölgy kiszállt. A gépkocsiban maradt fiatalember közölte, hogy nem tud fizetni, de menjenek el egy rokonához, tőle kér pénzt.

Címet nem tudott mondani, de elirányította a gépkocsivetőt Kecskemét Alsószéktóba, ahol hosszú keresgélés után mondta, hogy álljanak meg. Kiszállt és egy lakóházhoz indult, majd rövid idő múlva vissza ült a taxiba és elindultak. Az autó elindulását követően az utas egy késsel a fül alatt nyakon szúrta a gépkocsivezetőt, aki a szúrás helyéhez kapott, megállt. Vele egy időben kiszállt a támadója is. A sértett vissza ült a kocsiba és elindult, közben rádión kérte a kollégái segítségét. A Kecskemét Kiskőrösi úton átült a segítségére érkező kollégája taxijába, aki beszállította kórházba ellátásra.
A bevezetett gyors rendőri intézkedés következtében a Kecskeméti Rendőrkapitányság elfogta Fk R István 17 éves kecskeméti lakost, aki megalapozottan gyanúsítható a cselekmény elkövetésével. Fk R István
gyanúsítottként történő kihallgatását most kezdték meg kollegáink.
Alföldi Napló