A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 19 éves "O." Ádám, a 19 éves "Sz." György, valamint a 34 éves "R." Gábor ellen, akik 2022. május 8-án éjfél után az Oktogonnál, a 4-6-os villamos megállójában egy padon ülő férfitől elvették a mobiltelefonját.
A rendelkezésre álló adatok szerint a "feltételezett" elkövetők kihasználták a villamosmegállóban ülő fiatalember láthatóan ittas állapotát, és összehangolt akció keretében ellopták tőle a mobiltelefonját. Tették mindezt úgy, hogy "O." Ádám helyet foglalt a fiatalember jobb oldalán, társa, "R." Gábor a bal oldalán ült le, míg "Sz." György eközben takarta a bűntársak cselekményét.
A három férfi dolga végeztével megpróbált lelépni, azonban a terézvárosi járőrök térfigyelő kamerán keresztül látva az eseményt, azonnal a helyszínre mentek, intézkedtek a "feltételezett" elkövetőkkel szemben, és az igazoltatás során "R." Gábortól visszavették az elvett mobiltelefont. (Pontosabban és rendőrösebben fogalmazva: feltételezhetően visszavették a feltehetően ellopott tárgyat, ami a tulajdonságai alapján valószínűleg egy mobiltelefon lehetett - a szerk.)
A terézvárosi nyomozók a "feltételezett" elkövetőket kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A 19 éves "O." Ádám vallomásában azt mondta, hogy nem állt szándékában a fiatalembertől elvenni a mobilját, csak fel akarta őt ébreszteni...
A VI. kerületi nyomozók a három férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására - közölték honlapjukon.