Megszólalt a Mi Hazánk közelgő tüntetése kapcsán a nyíregyházi "Roma" Önkormányzat. Ellentüntetést szerveznek, méghozzá nem is akármilyen indoklással:
Több nemzetiség hosszú évtizedek óta példaértékűen békességben él együtt Nyíregyházán, mi romák, a világ legbékésebb nemzete továbbra is feladatunknak tartjuk a békés egymás mellett élést, a romák kultúrájának, nyelvének ápolását, őrzését, a hátrányok leküzdését, a romák integrálódását.
Ezt volt képes írásba adni Balogh Artúr, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város "Roma" Önkormányzatának elnöke a levelében. Bejelentette azt is, hogy az önkormányzat "beállt Kiss István mellé", aki a vonulással szembeni ellentüntetést kezdeményezte.
Zoom
Utolsó vérükig a világbékéért!
A levélben "roma és nem roma civil szervezetek" támogatását kérik, valamint felhívják a figyelmet a "vonulás gyűlöletkeltő és megfélemlítő jellegére".
Rácz Béla, az 1 Magyarország Kezdeményezés alapító tagja a szélsőbaloldali Mércének elmondta, mikor tudomást szereztek a nyíregyházi vonulásról, egyből felvették a helyi aktivistákkal a kapcsolatot. A szervezet tagjai ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki az ellentüntetéssel kapcsolatban, ugyanis három éve a Mi Hazánk törökszentmiklósi "rasszista demonstrációján" is hajszálon múlt, hogy ne legyen komolyabb összetűzés a táborok között. Akkor az eseményen a vonulást ugyan megtiltotta a rendőrség, de a tüntetést engedélyezte álló helyben. Rácz hozzátette, egy bűncselekményben kizárólag a rendőrségnek és az ügyészségnek van hatásköre eljárni, "nem pedig a szélsőséges csoportoknak". (Ők pedig úgy jártak el, hogy a késelő cigány stricit két nap múlva elengedték, jelenleg is szabadlábon van, ráadásul csak súlyos testi sértéssel vádolják, de erről persze nem beszélnek a "világ legbékésebb nemzetének" tagjai - a szerk.)
Zoom
Korábban már bemutattuk, hogy hamis ez a fotó, amely rossz színben próbálja feltüntetni a békességeseket, valójában homokzsákokat pakolnak, hogy megvédjék az árvíztől a magyarokat
Zoom
Az 1 Magyarország Kezdeményezés aktivistája hozzátette, a vonulás a gyülekezési törvényben foglaltakat is megsértheti, ugyanis a jogszabály szerint betiltható egy gyűlés akkor, ha alkalmas mások magán- és családi életének védelméhez való jogának, otthonának, emberi méltóságának, a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. A Mi Hazánk és a Betyársereg közös vonulása pedig "megfélemlítő és gyűlöletkeltő a roma közösségre nézve". Rácz hozzátette, még nem késő, hogy a Belügyminisztérium vagy a helyi rendőrkapitányság betiltsa a vonulást.
A civilek az aHangon is kezdeményeztek petíciót a Betyársereg vonulásának betiltására. A petíció szövegében arra is felhívták a figyelmet, hogy a magyar jogrendszerben nem létezik a kollektív bűnösség elve, így szerintük persze nem létezik cigánybűnözés sem.
Egyéni bűncselekményekről lehet csak szó, amelyekért nem szabad kollektíven megbélyegezni honfitársaink százezreit. Nem pártokhoz köthető milíciák dolga a rendfenntartás Magyarországon, hanem a rendőrségé!
Az aláírók szerint a demonstráció semmi másról nem szól, mint pusztán egy "gyűlöletkeltő, rasszista és egy kisebbség ellen uszító megmozdulásról, amelyet egy párt és a hozzá kapcsolódó szélsőséges szövetségesei használnak erődemonstrációként".
Az alábbi képgaléria is azt szemlélteti, hogy pacifista cigányaink bármikor készek harcba szállni a békés együttélésért:
(Ez csak egy villámgyors gyűjtés, szívesen bővítjük a sort olvasóink küldeményeivel.)
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Az előzmények, melyekről hallgatnak a világ legbékésebbjei: