"Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság a videó alapján hivatalból indított eljárást, melynek keretében vizsgálják a felvétel tartalmát" – írta a rendőrség a 24.hu-nak azzal a videóval kapcsolatban, melyet egy L.L. Junior nevű cigány tett közzé csütörtök este az Instagramján.
Zoom
Teljes mértékben Fidesz-kompatibilis egyedek, szeretettel várják őket a következő békemenetre, és persze kulturális műsorokba is (fotók: Mohos Márton / 24 / TV2)
A szóban forgó videót vezetés közben vette fel "Junior", miközben a Petőfi hídon Budáról Pest irányába haladt át. Ahogy elhajt mellette egy másik autó, a retek azt makogja:
Ezek a BMW-sek, gyerekek! 130-cal, döbbenet! Ki ez?
A kérdés feltétele után látszódik, hogy a másik kocsiból valami G.w.M nevű fajtabéli integet, majd a két "zenész" útjai elválnak. (Sajnos egyiküknek sem esett baja.)
A felvételen egyébként az is látszik, hogy "L.L. Junior" is 100 km/h-val hajtott át a Petőfi hídon.
Zoom
"L.L. Junior" egyúttal azt is megszavaztatta követőivel, hogy a Mercedes vagy a BMW márkájú autók a jobbak...
Íme a videó, ez nem rendelkezik korlátozott idejű elérhetőséggel, mint az Instagramé:
Frissítés: csak gázfröccs volt, more, nem száguldozás!
Az üggyel kapcsolatban a Telex telefonon kereste meg L. L. Juniort, aki az ellene indított eljárást nem akarta kommentálni, azt azonban szerette volna leszögezni, hogy nem versenyeztek G.w.M-mel.
Egy 400 méteres szabad szakaszán az útnak adtunk egy kisebb gázfröccsöt, azután pedig rögtön lefékeztünk. Nem volt sem száguldozás, sem versenyzés. Nagyon sajnálom, ha bárkit is megbotránkoztattunk ezzel. A jövőben, ahogy eddig is, jogkövető magatartással fogunk vezetni.
A kérdésre, nem gondolja-e problémásnak azt, hogy vezetés közben készítette a videót, azt válaszolta, "a rendőrség hatásköre kideríteni, pontosan hogyan is készült a felvétel".
Az a hipokrata vesse rám az első követ, aki még nem fogta meg a telefonját vezetés közben, minden plakát és felhívás ellenére.
2. frissítés: ott se voltak nem is úgy volt az, de naaagyon sajnálja