Rendőri intézkedést próbáltak megakadályozni több tucatnyian Kerepesen – írja a 24.hu.
A tömeges dulakodásról egy néző küldött mobiltelefonos felvételt az RTL Híradónak. A képeken az látszik, hogy a rendőrautó körül lökdösődés alakult ki, és helyi férfiak és nők (maximum nagy jóindulattal nevezhetőek annak - a szerk.) egy csoportja igyekszik egymást túlkiabálva gátolni az intézkedést.
A Híradó szerint a jelenet azt követően alakult ki, hogy a rendőrök közúti ellenőrzés miatt próbáltak megállítani egy autót, a sofőr azonban továbbhajtott. Nem sokkal később távközlési oszlopnak ütközött, majd futva menekült. Kiderült, hogy nem volt jogosítványa. A rendőrök elfogták, ezután érkeztek a "rendbontók" – közli a lap.
Íme a videó kitakart arcok nélkül:
 
 
A rendet egy tucat rendőr segítségével sikerült helyreállítani, az őrjöngő cigányok azonban nem úszták meg ennyivel. Az egyik rendőrkutya ráharapott az egyik rejtett erőforrás kezére, amelyet sokadszorra is öröm megnézni.
Frissítés: Gyuricza László polgármester tájékoztatója a történtekről. A videóból kiderül, hogy Kerepesen a Hős utcai gettó felszámolása óta szaporodtak meg a problémák, így ahogy az sejthető volt, csak szőnyeg alá lett seperve a kosz, nem eltakarítva.